( gelei | 2024. 05. 05., v – 19:58 )

Amennyiben komolyan gondolja a Microsoft, hogy erős alternatíva kíván lenni ARM platformon is és nem csak jelen akar lenni. 

Szerintem a milliard dollaros kerdes az, hogy egyaltalan ki akar jelen lenni a desktop piacon, de ugy komolyan. Vagy hogy lesz-e desktop piac. Az adminisztracio (email, Jira, mittudomen) mar reg bongeszobol megy, a fejlesztesben az IDE egyre inkabb csak frontend, es valahol egy kontenerben van a tenyleges munka, gyakorlatilag ha meglenne a feature parity a bongeszos meg a desktop Excel kozott, akkor egy kenyerpiritorol is dolgozhatnek.

Mit nyerne vele a Microsoft? Minden ma létező, desktopra alkalmas ARM SoC támogatása a Linux által. Ezt Windows-szal összehozni nagyobb munka mint a legacy kompatibililás megoldása.

Lasd elozo kerdes, en meg abban sem vagyok biztos, hogy a MS ugy istenigazabol probalkozna ezen a vonalon. Remelem nem, mert ha igen, az eleg gyengen sikerult volna. Dotnet van Linuxra, hogyne, az en szarjaim is Linuxon futnak, aztan a user bongeszojeben futo frontend meg gyakorlatilag egy wrapper, hogy a usernek ne kezzele kelljen megirni a JSON-okat, amit az API-mnak akar kuldeni. :)