( ggallo | 2024. 03. 01., p – 18:11 )

Hát, ha így állunk hozzá, akkor az AI a sok rossz programozót fogja csak kiváltani, ergo nem lesz munkájuk/bevételük, viszont a programok ugyan olyan szarok lesznek, ugyan úgy vehetjük az egyre erősebb hardvereket alájuk.

Ez nagyon erősen vadkapitalista fogyasztói társadalmas hozzáállás, hogy nem baj, ha rossz és lassú, majd veszünk alá erősebb gépet, "mert ez a szokás". Ez pocsékolás minden szempontból.

Nagyon jó példa erre a számítógépes játékok: PC-n játszani lttó ötös után lehet, ellenben konzolon ugyan az a játék kb. ugyan olyan élménnyel elmegy minimál hardveren. Ugyanis PC-n a fejlesztő végtelen erőforrással gazdálkodik (vegyen jobb gépet a játékos), ellenben a kozol hardvere kötött, és azon is jól kell működnie a játéknak, mert különben nem veszik meg az emberek. Tehát van olyan, aki sokkal gyengébb hardverre is tud ugyan olyan (vagy jobb) kódot írni - csak nem olyan tömegben vannak ilyen emberek, mint kellene.

Én nem AI ellenes vagyok (sőt), hanem kifejezetten károsnak tartom, hogy "pillanatnyi" tőzsdei árfolyam tornászás miatt így nyomják, és elhitetik mindenkivel, hogy 1) szüksége van rá, 2) kész van az AI csak használni kell.