( Dhat | 2024. 03. 22., p – 10:42 )

Te személyes támadásként éled meg azt, hogy felvázoltam egy gondolat kísérletet. De nem az.

Ezenkívül azon is fel vagy háborodva, hogy hazudik a média, vagyis arra fúj aki a pénzt adja. Ez miért meglepő? Hol élsz? Hol a módszertan ami minden kétséget kizárva mutatja azt, hogy mi a hazugság? A bírósági ítélet azt mutatja, hogy valami jogszerű vagy sem. Csak szerencsés esetben mutat a jog az igazság felé. Ha valakinek a személyi jogait sérti valami, az nem jelenti azt, hogy hazugság, de a bíróság elmeszeli az ügyet.

Evvel nem mondom azt, hogy nem hazudik a fideszes média. Látszik is messziről mikor torzítja az eseményeket. Erről szól a modern marketing: szavazat vásárlásról és megtartásról. Bele van kalkulálva a játékba, hogy a hazugság visz x forintot, de a kampány hoz y forintot, várhatóan y>x.

Az, hogy a hazugság gazemberség? Jó reggelt! Csak azt, hogy mi a nyilvános hazugság, azt manapság a média határozza meg és hiteti el a média-fogyasztóval/és akár annak ellenkezőjét is.

Pl.: Dk kiteszi a plakátot, amelyen Orbán van mint pedofília támogatója. Mindenki tudja, hogy ez hazugság? Igen. Ennek ellenére kint a plakát? Igen. Hazugság? Igen. Van per? Nincs. Ha lenne akkor nyerne Orbán? Nem. Nyugati újságok megírták, hogy mennyire gazemberség ez? Nem. Ez szerepel az ellenzéki statisztikákban? Nem.