( bzt | 2024. 03. 22., p – 17:27 )

ha az általad belinkelt valós esetek alapján kijelenthető, hogy Orbán támogatja a pedofíliát,

Nem. Az jelenthető ki minden kétséget kizáróan, hogy a NER-esek és a Fideszesek bármilyen aljas bűncselekményt megúsznak, még a pedofíliát elkövetők és bűntársaik is kegyelmet kapnak Orbán uralkodása alatt. Ez tény.

az általad említett 100.000 tüntetőt minek minősíted

A tüntetők olyan emberek, akiknek annyira elegük van már Orbán hazugságaiból, hogy már utcára is vonulnak emiatt.

nyíltan aberrált, mint kiderült: pedofil celeb.

Melyik bíróság mondta is ezt ki és mikor? Ugye itt konkrétan rágalmazol, mert a bicskei igazgatót és társát jogerősen elítélte a bíróság, míg a celebről csupán csak a hozzád hasonló hazaáruló propagandisták állítják ezt, mindenféle bizonyíték nélkül.

Megjegyzem: a posztod kimeríti a rágalmazás fogamát, ami a Btk. 226. § (1) értelmében bűncselekmény, és legalább egy év szabadságvesztéssel bűntetendő.

(1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

(3) * Nem büntetendő rágalmazás miatt annak a cselekménye, aki az (1) bekezdésben meghatározottakat a közügyek szabad megvitatása körében sajtótermék vagy médiaszolgáltatás útján követi el, feltéve, hogy cselekménye nem irányul a sértett emberi méltóságának nyilvánvaló és súlyosan becsmérlő tagadására.

(kiemelés tőlem) Elég egyértelmű, hogy a Fideszes médiában terjesztett lejáratókampányok nem felelnek meg a (3) pontban foglalt feltételnek, ráadásul nagy nyilvánosság előtt történnek, a helyreigazításokat pedig nem közlik, bocsánatot sem kérnek a hazugságaikért.

Valójában ha Magyarország jogállam lenne, akkor a hatályos jogszabályok értelmében a bíróságnak nem csupán helyreigazításra kellett volna köteleznie a Fidesz médiát, hanem le is kellene csukatni a szerkesztőket legalább két évre.