( akkos | 2024. 04. 22., h – 19:49 )

Ez a minőségi szesz duma baromság, már ami az egészségedet illeti. Becsomagolhatod az etil alkoholt kultúrába, attól az még etil alkohol marad. Most nem a mézes metilesről van itt szó, illetve nem a falusi 300mg/l-es összkén tartalmú papa borokról, de igazából azoknál is a legkárosabb anyag továbbra is az etil alkohol, egyébb károsító anyag az álalad emlegetett kannás koccintósba, olcsó sörbe, kerítésszaggatóba az etil alkoholhoz képest elenyésző. Nem mellesleg egyedül a "finom zamatos tokaji"-nak van továbbra is a régi szabvány szerinti 400! mg/l-es összkén tartalma, illetve 1g/l feletti illósav (ecet) tartalma, csak elnyomja a cukor.
Kb olyan ez mintha valaki arról próbálna meggyőzni hogy ő csak tiszta forrásból származó illetve generáiók óta továbbadott családi gazdaságból származó kokacserjéből származó kokaint szív.

Főállásban borászattal foglalkozom, saját gazdaságom van, és én is fogyasztok alkoholt, de hányok attól amikor valami magasztos klissébe próbáljuk becsomagolni a szeszfogyasztást. Nevezzük annak ami, és azért isszuk, amiért, hogy bódítson. A többi csak lobbi meg rizsa.