( YleGreg | 2024. 04. 23., k – 18:38 )

Oké, de az antialkoholista az én értelmezésemben nem retteg semmitől, csupáncsak nem iszik.

Én például nem cigizek, abszolút nulla a nikotin bevitelem, vagyis mondhatom, hogy antinikotinista vagyok. De nem félek a cigitől, ha felém fújják a füstöt abban nem a füst zavar, hanem a gondolat, hogy egy másik ember szájából jön a cucc. A kátránytól sem rettegek, egy szallonasütéskor a tábortűz füstjéből szerintem több hónapnyi cigivel egyenértékű kátrányt tüdőzök le, hiába próbálom elkerülni, ugye szépre száll a füst... :-)

Az antialkoholista szerintem ugyanúgy megeszi a már "kissé érett" körtét, és nem zavarja, hogy ezt már lehet, hogy kimutatja a szonda, a lényeg, hogy ő magától szántszándékkal ugyanúgy nem vesz le borosüveget a boltban a polcról, ahogy én a másik oldalt nem veszek le cigisdobozt.

Ha meg erőszakos térítő fajta, aki csak mondja, és csak mondja, hogy nem szabad alkoholt inni vég nélkül, akkor meg nem az a baj, hogy ő antialkoholista, hanem az, hogy hülye, mert nem veszi az adást, hogy nem vagyok kíváncsi a térítésre. Rettentő sok ilyen hülye van, aki azt hiszi, hogy meg kell győzni másokat, hogy csak neki van igaza. Ezek mind hülyék, mert nem képesek elfogadni a tényt, hogy bármilyen vitában csak nekem lehet igazam. :-)