Emberes prezentáció készítő

Fórumok

Gyakran előfordul, hogy úgy szeretnénk elkészíteni egy videót, hogy egy (dia)prezentáció megmutatása közben a kamera látványa is ott legyen szélen (és semmi más).

Tudom, a Zoom révén lehet ilyet csinálni, de más efféle program is van?

Egy másik kérdés: lehet-e úgy elkészíteni ezt a videót, hogy az ember van nagyban, és a prezentáció kicsiben szélen? Milyen programmal?

Szerk: "mplayer tv://device=/dev/video01" – ez megoldást jelent erre: "Van-e Linuxra olyan webkamera-látvány-mutató program, ami egy téglalapban csak a képet mutatja, és semmi mást? Tehát nem olyan, mint a cheese, amiről nem lehet levágni az alján látható "előző képek" csíkot, és nem is a webcamoid, amiről az alsó ikonokat nem lehet levakarni, hanem csak natúr téglalap a képpel. A VLC-nek van ilyen opciója, de az sem sallangmentes (vlc v4l2:///dev/video0)."

Szerk: https://www.panopto.com - ezt is ajánlották

Hozzászólások

Nézz rá az OBS-re, abban úgy pakolod össze a scene-t, ahogy akarod, open source, megy Linux alatt, közvetlenül streamelni is tud, minden fasza (kicsit érdemes előre tervezni és összerakni az összes jelenetet, hozzájuk rendelni gyorsbillentyűket, és akkor gyorsan tudsz köztük váltogatni).

Ha meg hajlandó vagy utólag hozzányúlni és vagdosni, akkor egy jól irányzott ffmpeg és egy több streamet tartalmazó konténerformátum (mkv, mp4), szépen rögzít mindent, utólag meg megvágod, de annál csak rendszer/igények ismeretében lehet értelmes parancsot összehozni.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ugyan nem linux, de hátha segít valamelyest.

Nálunk a helyzet a következő: van egy élőkép az előadóról, amit általában totálban rögzítünk, nincs benne a projektor képe. A powerpoint-os laptopon meg fut egy billentyűzetfigyelő program. Ez lehet egy külső app, ami elkapja a page up, page down leütéseket (így prezentőrrel is megy) és naplózza egy txt fájlba. Anno Delphi-ben írtam egyet, ami elég jól ment. A win 10 alatt a billentyűzetfigyelés viszont már problémás volt, ezért idővel átálltunk powerpoint vb makrókra. 

A powerpoint slideokat exportáljuk képként és a végén a naplózott txt fájlból konvertálunk egy edl fájlt ami a prezi váltási azaz vágási pontokat taralmazza.

Ezek után premiere pro-ban már gyerekjáték összerakni a prezit és az élőképet, simán be lehet importálni a prezit egy timeline-ként és rárakni a videóra vagy fordítva.

Gyanús, hogy ffmpeg-el össze lehet rakni egy külön videót képekből egyedi időzítéssel, utánna már csak össze kell hegeszteni valahogy a videóval.

üdv

W: