Kereskedelmi tv csatornák: kell nekem, vagy sem?

Fórumok

Sziasztok!

 

Digi tv + internetünk van. A tv csatornákat konkrétan egyáltalán nem nézzük. A discovery , vagy a Spektrum home néha megy a háttérben, de teljesen nélkülözhető. Youtube-ot, illetve sorozatokat szoktunk nézni. (halkan jegyzem meg, a sorik torrentről)

Arra gondoltam, hogy lemondom a tv szolgáltatást, max előfizetek egy streamingre, hogy mégis legyen valami. Kíváncsi lennék,  ti hogy vagytok ezzel? Van oylan közetetek, aki nem fizet elő tv adókra?

Hozzászólások

Van kodim, oda föl tudok tenni egy streamnéző progit, azzal megy néhány csatorna: m1-2-stb, rtl, tv2, spektrum home, de discovery nem.

Hagyományos TV-t mi sem nézünk már, vagy csak nagyon ritkán

Kb 2004(?) óta nem használok televíziókészüléket klasszikus tv műsorok fogyasztására.

2022-ig nem is volt készülék itthon, azután vettem egyet, hogy ne monitoron kellejen használni az XBoX-ot, de jellemzően én csak appokat (YT, HBO MAX, Prime) használok rajta, és mint 4K monitor funkcionál

Ja, meg vettem hozzá egy DVB-T beltéri antennát, mert anélkül nem mutatja az időt, csak a beállításokban. :D

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

2010 környékén betiltottam a TV nézést a saját házamban, azóta nincsen ilyesmi. Két oka volt:

Sose voltam nagy TVs, de volt egy csajom aki TV mániás volt és ahogy megszabadultam a csajtól rájöttem, hogy akkor egy kalap alatt a TV-től is megszabadulok. Mert rettenetesen idegesített, hogy folyton TV-zni akart. Emlékszem egyszer olvastam és megkérdezte, hogy miért nem tudok rendesen TV-zni vele. Brrrrr, még visszaemlékezve is ráz a hideg.

A másik oka pedig, hogy összeesküvéselméleteket tanulmányozva rájöttem, hogy a TV a viselkedéskontroll eszköze. Nagyon röviden az ember a látott viselkedéseket másolja, és a filmekben szándékosan fals viselkedésminták vannak, hogy azt tanulják el a gyerekek meg még a felnőttek is.

A betiltást úgy kell érteni, hogy amig nem voltak gyerekek csak simán nem volt TV-nk, és nagy ritkán megnéztünk 1-1 filmet laptopon. A gyerekeknek pedig már eleve minden mozgóképet betiltottam, tehát a TV mellett minden filmet és a számítógépes játékokat is. Mivel így nőttek fel eddig nem is hiányolják. (A nagy 9 éves.) A feleségemmel közösen pedig nincs időnk filmeket nézni. Ha időnk van mást csinálunk. A gyerekekkel néhány kivételt néha teszek, de igyekszem csak olyannal kivételezni, ami a valóságot mutatja meg. Például a kardhalat látni akarták és mivel nekünk nincs a kertben kardhalunk, ezért a YT-on mutattam meg.

Mivel nem a sugárzás eszközével, hanem általában a filmekkel van bajom, ezért nyilván Netflix és hasonlók sincsenek.

A kultúra alakulását minimálisan követem, de főleg review-kat hallgatok meg amikből megtudom, hogy miért nem vagyok kíváncsi a filmekre. Beszélős YT-bereket rendszeresen hallgatok (akik most már inkább Odysee-erek). Az utolsó film amit láttam, de azt se bírtam végignézni, az a Joker volt. Ezt mindenki kedvenc torrent tékájából kölcsönöztem ki. Moziban a Marsit láttam utoljára, azelőtt pedig az Expendibles (1) és a Death Race voltak nem tudom milyen sorrendben. A Marsi volt az utolsó amire az élmény miatt voltam kíváncsi, a többinek csak a társadali hatása és a szimbolikája érdekel. Időnként megnézem, hogy mik vannak és semmi nem tud érdekelni a kínálatból, se a filmek, se a sorozatok. A tiltás magamra nyilván nem vonatkozik, én nézhetnék filmeket, de egyszerűen nem érdekelnek.

Szóval lehet TV nélkül élni, sőt nagyon jól lehet élni nélküle. Sőt igazán élni csak filmek nélkül lehet.

Jó 15 éve nincs tévém, de a gyerekeim sem nézik - ők 32 és 34 évesek. (Nem együtt lakunk.)

Sorozatot online kell nézni, a filmeket is vagy letölteni.

A legnagyobb parasztvakítás a manapság dvatos "családi csomag" kb. 120 csatornával.

Sajnos ettől rossz beszélgetőpartner leszel, mert a "reklámban láttam" nem fog semmit mondani, ugyanúgy mint a "Szakított Varga Miklós Joe és Hrovatin Csenge". :-D

 

Jó 15 éve nincs tévém, de a gyerekeim sem nézik - ők 32 és 34 évesek. (Nem együtt lakunk.)

Sorozatot online kell nézni, a filmeket is vagy letölteni.

A legnagyobb parasztvakítás a manapság dvatos "családi csomag" kb. 120 csatornával.

Sajnos ettől rossz beszélgetőpartner leszel, mert a "reklámban láttam" nem fog semmit mondani, ugyanúgy mint a "Szakított Varga Miklós Joe és Hrovatin Csenge". :-D

Híreket meg az ízlésednek megfelelő hírportálon kell olvasni.