Kedvenc magyar projekt?

Kedvenc magyar projekt?

Hozzászólások

[quote:bfe086e20a="dacas"][quote:bfe086e20a="toros"]
Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem a hunspell, huhyphn, szószablya, ispell (magyar) és az openoffice.org magyarításra gondolhatott...

Mivel a hunspell, huhyphn, szószablya, ispell (magyar) az openoffice.org-tól függetlenül is használható, ezért... üdv. dacas

Ja, hát igen. Azt hiszem, az lenne az igazi, ha qaywsx mondaná el, hogy pontosan mire gondol, mert ugye mi itt hiába találgatunk.

Egyébként én a Backup Szerverre szavaztam, mert szerintem maga a cucc - különösen ezen az áron - nagyon ütősre sikerült. Ritka az, hogy egy cég ennyire eltalálja az igényeket, és ilyen jó out of the box megoldást kínáljon. Szóval én nagyon bízom abban, hogy a srácok majd jól megtöltik az ország kis- és közepes vállalkozásait ilyen jó kis FreeBSD alapú szerverekkel. Aztán pedig már csak a HP és az IBM leigázása van hátra :)

[quote:3782b5fb18="LiRul"]de ugyanakkor azt is tudom, hogy dacas es tarsulata mennyi energiat ol a magyar ldp-be, elismersem (meg ha en nem is ,,hasznalom'' az eredmenyuket).

LOL

Egyébként amatőr színjátszó is voltam. Köszi. dacas

Én sem örülök a csoportosításnak. Lehet, hogy a magyar programokat kellett volna külön csoportba tenni. Vagy nincs is annyi?

Na adtam egyet a gnomékank, hogy legyen még jobb...

[quote:9bb5394614="trey"]Mondjuk azert erdekelne az indoklasod, hogy mitol lenne az UHU iden a kedven 10-ben. Mit mutattak iden, ami erdemesse tenne oket arra, hogy ide keruljenek.

Talán igazad van. Idén tényleg alig hallani róluk. Egyébként nem is akartam rájuk szavazni, csak meglepett, hogy nincsenek ott.
Amúgy FUSE-t jó, hogy betetted, arra szavaztam ;) Vedd úgy, hogy meg sem szólaltam.

[quote:20dec23248="btami"][quote:20dec23248="trey"]Mit mutattak iden, ami erdemesse tenne oket arra, hogy ide keruljenek.

http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8355

Szerintem ez idén volt, nem?

De az iden volt. Az ev elejen. Jol raultek egy kiadasra. Sajnos ugy nez ki, hogy ez iden nem eleg az elso 10 kedvencbe valo bekeruleshez.

nagyon igazsagtalan ez a ,,tiz kozul kell valasztani'' ebben a topicban. en a fuse-re szavaztam, mert borzasztoan megkonnyitette az eletemet miota aktivan hasznalom az sshfs-t. de ugyanakkor azt is tudom, hogy dacas es tarsulata mennyi energiat ol a magyar ldp-be, elismersem (meg ha en nem is ,,hasznalom'' az eredmenyuket). de mondhattam volna a frugal-t, Vmiklosek lelkesedese toretlen. bra & az fsn tegla sem egy olyan projekt amit egyhamar elfelednenk, a hozzaallas es hozzaertes biztositek az infrastruktura sok evi zavartalan mukodesehez. egyszoval mindegyik projekt szerzoi elott emelem kalapom, nalam valamennyien ott allnak a kepzeletbeli dobogo elso fokan!

[quote:5282b65dbb="Tsab"]mplayer magyar projekt?

az. volt. amíg fejlődött. régebben. most már csak úgy van.

Szavaztam. Bár szerintem ez a legigazságtalanabb kategória. Ha tényleg csak a _kedvenc_ a lényeg, akkor szubjektív és azért, ha pedig a legjobb/legértékesebb-re vonatkozik a kérdés, akkor pedig azért. Szerintem itt legalább 4-5 szavazatot ki kellene osztani. Sok projekt megérdemelne (legalább) egyet.

[quote:c1dff16f58="nightw"]Szavaztam. Bár szerintem ez a legigazságtalanabb kategória. Ha tényleg csak a _kedvenc_ a lényeg, akkor szubjektív és azért, ha pedig a legjobb/legértékesebb-re vonatkozik a kérdés, akkor pedig azért. Szerintem itt legalább 4-5 szavazatot ki kellene osztani. Sok projekt megérdemelne (legalább) egyet.

Nem kell ezt olyan komolyan venni. Ez deklaráltan egy szimpátiaszavazás, vagyis csak annyit jelent, hogy a HUP fórumozóknak ez a kedvence. Ez pedig inkább érzelmi kérdés. Lehet, hogy csak annyit jelent, hogy a nyertes projektben dolgozóknak van a legtöbb HUP fórumozó barátja - nincs komolyabb jelentősége. Ráadásul nem mér olyat, hogy másodikkedvenc - vagyis elméletileg lehetséges, hogy van egy olyan projekt, amit mindenki a második helyre sorolna - ezért az utolsó lesz, nulla szavazattal. Szóval ez nem verseny, hanem csak mi szavazgatunk egymás között, mert szavazni jó, és arról lehet flamelni, és az meg még jobb. De ez elsősorban a mi szórakoztatásunkat szolgálja, nem pedig egy komoly szakmai díj.

UHU azért bekerülhetett volna...
Nem érzem igazságosnak, hogy csak fw van bent a 3 magyar disztró közül.

Gondolom nem lep meg titeket, hogy az OOo honosítására szavaztam...

Frugalware azért fért be mert neki van 64 bites telepítőkészlete. Az UHU és BlackPanther nem tudot még ilyent felmutatni. Az más kérdés lehet dolgoznak az űgyön. BP az all arch -al fordítja az utobi időben a csomagokat. :)

Egyik kódolós/dokumentálós projekt végeredményét se használom, nekem szokatlanok a magyar nyelvű felületek, meg a magyar nyelvű doksik. Főleg, amióta a gnome is elkezdett magázni. Akikkel együtt dolgozok, azokat tegezni szoktam, a magázás valahogy olyan távolságtartó.

A frugalware viszont kapott tőlem egy szavazatot, mert amit látok a projektből az tetszik, és vmiklos olyan lelkes. :D

Tavaly benne volt. Iden meg nem volt az UHU korul szamottevo aktivitas (jol mutatja ezt az is, hogy ket eve meg az UHU volt a masodik legkedveltebb disztro, most meg hatul kullog), igy kikerult mert helyette sokkal vitalisabb projektek (pl. a FUSE) kerultek be. Ha jovore jobban teljesit, akkor visszakerul. Egyebkent az mplayer is kikerult innen, pontosan az inaktivitas miatt. De az UHU ettol meg szerepel a kedvenc linux disztro kategoriaban, es az mplayer pedig a kedvenc video lejatszo kategoriaban.

Mondjuk azert erdekelne az indoklasod, hogy mitol lenne az UHU iden a kedven 10-ben. Mit mutattak iden, ami erdemesse tenne oket arra, hogy ide keruljenek.

[quote:c479d11204="voroskoi"]UHU azért bekerülhetett volna...
Nem érzem igazságosnak, hogy csak fw van bent a 3 magyar disztró közül.

A 2005-ös év kedvenc magyar projektje.

A magyarítások külön kategóriát igényelnének...
Ráadásul nagyon nagy az átfedés... Nem hiteles...

[quote:7c2cb7069c="qaywsx"]Ráadásul nagyon nagy az átfedés... Nem hiteles...

Mondjuk én nem ismerem mindegyik projektet, de milyen átfedésre gondolsz? üdv. dacas

[quote:9905a902b3="dacas"][quote:9905a902b3="qaywsx"]Ráadásul nagyon nagy az átfedés... Nem hiteles...

Mondjuk én nem ismerem mindegyik projektet, de milyen átfedésre gondolsz? üdv. dacas

Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem a hunspell, huhyphn, szószablya, ispell (magyar) és az openoffice.org magyarításra gondolhatott...

[quote:becb40f738="toros"]
Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem a hunspell, huhyphn, szószablya, ispell (magyar) és az openoffice.org magyarításra gondolhatott...

Mivel a hunspell, huhyphn, szószablya, ispell (magyar) az openoffice.org-tól függetlenül is használható, ezért... üdv. dacas