Több száz "alapvető" embert küldött el a Google

Címkék

A CNBC szerint a Google kétszázas nagyságrendben szabadult meg a "core" csapatában dolgozó munkavállalóktól, köztük mérnököktől, technikai emberektől, Python-fejlesztőktől, security területen dolgozóktól. A szervezeti átszervezés keretében egyes pozíciókat Mexikóba és Indiába helyez át. "Az ilyen bejelentések sokakban bizonytalanságot vagy frusztráltságot okozhatnak" - írta a Google Developer Ecosystem alelnöke csapatának a múlt héten.

Részletek itt.

Hozzászólások

A temetők televannak nélkülözhetetlen emberekkel.

A core itt nem alapvetőt jelent, hanem egy szervezeti egység neve. Alapvető embereket nem valószínű, hogy elküldenek.

Google's core team is responsible for developing the technical infrastructure for the company's flagship products, ensuring user safety online, and managing its global information technology framework. This includes essential technical divisions such as information technology, Python development, technical infrastructure, security protocols, application platforms, core development, and various engineering functions.

Állított egy ilyet, azt sugallva, hogy csak bohócokat küldtek el:

Alapvető embereket nem valószínű, hogy elküldenek.

Én (és más) válaszoltunk, hogy mérnököket, fejlesztőket, architect embereket, security-seket (alapvető műszaki embereket) küldtek el. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy a Core éppen egy csapat neve. Gondolom okkal Core a neve és nem takarítókat, portásokat, irodai hangulatfelelősöket, nótafákat tömörít.

trey @ gépház

Én csak annyit állítottam, hogy a cikked címe félrefordítás, nem tudom mit kell ezen ennyit rugózni.

Angolul a "Core" mérnökök azt jelenti, hogy a Core nevű részlegből (tulajdonnév!) rúgtak ki valakiket. Az emberi kvalitásaikról semmi szó nem esik. Ezt te "alapvető" mérnökként vetted át (idézőjellel ráadásil), ami már melléknévként az emberre vonatkozik, pedig egyáltalán nem erről van szó. Mert más részlegben is vannak alapvető emberek, és a Core nevű részlegben is vannak mellőzhetőek. Ennyi.

Szerintem inkább most kiszállsz, mert tudod, hogy ha leveszem, attól még a világképeddel szembe menő történések ugyanúgy megmaradnak ...

Több száz mérnök, fejlesztő, biztonsági pozícióban levő embert küldött el a Google

sokkal jobb lett volna, mert még nagyobb lett volna a sértődés ...

Alapvető embereket nem valószínű, hogy elküldenek.

^ ezt megmagyarázod akkor? Mire is gondoltál?

trey @ gépház

Nagyon egyszerű a helyzet: benézted a Core engineer és core engineer közti különbséget. Oké, előfordul. Tényszerűen baromság, ami a cikk címe. Ennek semmi köze a világképemhez, fekete-fehér dolog. És miután szóltam, ahelyett, hogy javítanád, kötöd az ebet a karóhoz, meg hogy te nem is úgy gondoltad, és mi vagyunk az értetlenek. Én evvel így már nem tudok mit kezdeni. Ne tőlem várj megerősítést, hogy mit tegyél vagy ne tegyél, úgyis te fogod eldönteni, jogod van akár baromságot is írni az oldaladra.

Alapvető embereket nem valószínű, hogy elküldenek.

^ ezt megmagyarázod akkor? Mire is gondoltál?

Az alapvető szót te használtad, ezért igazából neked kellene definiálni, hogy mire gondoltál. De szerintem alapvető az, aki leginkább pénztermelő vagy valamilyen szempontból kritikus munkát végez, akinek a hiánya már olyan tudásbeli vagy létszámhiányt okoz, amitől a vállalt már rosszabbul teljesítene. (Kitalált példa: aki a belső rendszerek színsémájának modernizálásán dolgozik éveket, az nem az, pedig a Core-ban lenne, aki viszont életben tartja a Google Ads fizetési felületét, az eléggé alapvető, de pont nem a Core-ban lenne szervezetileg.)

Szépen felpörögtél, egy szakembert esetleg ezzel keress fel. Főleg azzal a résszel, hogy "doktor úr, én már interneten keresztül tudok mások gondolataiban olvasni!)!

Az alapvető szót te használtad, ezért igazából neked kellene definiálni, hogy mire gondoltál.

Definiáltam: nem portás, nem takarító, nem smoothie készítő, nem nótafa, nem dolgozóanimátor, nem Android bábukat kertben elrendező stb.

Szakmai szempontból alapvető. A Core csapatotok neve miért ez lett? Feljebbről:

Google's core team is responsible for developing the technical infrastructure for the company's flagship products, ensuring user safety online, and managing its global information technology framework. This includes essential technical divisions such as information technology, Python development, technical infrastructure, security protocols, application platforms, core development, and various engineering functions.

Nem Core, core. Hja, nem csak a neve, hanem a funkciójára is utal?!

trey @ gépház

Onnan indultunk, hogy tök normálisan leírtam, hogy javítsd ki. Segíteni akartam, hogy ne írj hülyeséget. De már mindegy, ez a hajó elúszott :).

> Nem Core, core.

Nem core, Core. Akár FooBarBaz is lehetne a neve. Tulajdonnevet nem kell lefordítani.

Ha neked tényleg a mérnök jelenti az alapvető embert, akkor továbbra sem értem, miért van idézőjelben, és a többi cikkben miért nem így hívod a mérnököket.

tisztazzuk, szamtalanszsor leirta mar hogy a sok sok smoothie keszito babzsakfotel konzumidiota lmbqt swjxyz fejlesztok le vannak sajnalva.

most teljes mellszeleseggel kiallt mellettuk, mert ok a legjobb emberek voltak akiket kirugtak, "core" erted? a sirasrivas es helyesbitgetes helyett orulhetynel kicsit

a google-nel amugy is olyan hulyek ulnek, hogy a business erdekeben a legjobbakat rugjak ki, de az is lehet, hogy csak forditott napot tartottak annal az lmbqt swjxyz cegnel es csakis a legjobbakat rugtak ki, a nelkulozhetoek helyett.

es meg valami: nem gyozhetsz egy isten ellen!!! :D

Szépen felpörögtél, egy szakembert esetleg ezzel keress fel. Főleg azzal a résszel, hogy "doktor úr, én már interneten keresztül tudok mások gondolataiban olvasni!)!

Itt a segítség Gábor!

Most relaxálni fogunk és együtt elengedjük ezt a problémát.

Kérem, csukja le a szemét és képzelje, hogy a Google felhőben ébredt, távol a HUP zajától, ahol kékre festett hajú Butch-leszbikus nők Kasza Tibi vezényletével legyezgetik kommenteléstől gyöngyöző homlokát.

Úgy.

És most meséljen nekem a kémia core koncepcióiról, mert hétfőn szigorlatozok biokémiából...

Most már tudjuk, hogy nekem mi használ a balfaszság ellen, most már csak arra kellene valami orvosság, ami nektek segít a rossz hírek feldolgozásában :D

Esetleg te is nekifuthatsz annak, hogy kimagyarázod a Google joco01 állítását, hogy "Alapvető embereket nem valószínű, hogy elküldenek" mit akart jelenteni. Nála mik az alapvető emberek. Akiket nem küldenek el. 

trey @ gépház

Bizony, ez az élet alapigazsàga. Ha ràjössz erre nagyon nem ér meglepetés az életben. Az emberiség 99,9999999%-nak csak addig kellesz, szàmítasz míg haszna van belõled, utàna eldobnak, mint egy hasznàlt zsepit.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Hát, ahogy munkásságod követem a HUP-on (attól még, hogy nem folyok bele, látom ám ..) nincs neked panaszkodni valód ... mai butthurt után itt is megszakérted majd a dolgokat?

Megint szembejön a valóság a hírekben, megy a terelés?

Az ne tévesszen ám meg, hogy a sok érdekelt (HO-huszár stb.) egyetért veled, mert az fals igazolás csak ...

trey @ gépház

Errol a cikkrol ez jut eszembe: Nem tudom, hogy mit mond. Tolmácsot szeretnék kérni :D

Amugy trey vedve van az angol nyelv befolyasatol, az agya szuveren terulet, holmi jott-ment kulfoldi szavak, nem fogjak neki megmondani, hogy mit gondoljon. Elterithetetlen.

 

Amugy meg csak rosszcore volt rossz helyen. Az egyetlet core, amit eddig sikerult bezsakolnia igy oreg korara, az az Alzheimer-kor.

Ki mint vet, úgy arat.

 

Bár még alapot nem vetettem, csak öntöztem.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szívesen megnéznék egy kimutatást - és nem csak a Google háza tája felől -, hogy amint egy-egy indiai pozícióba került, mennyire kezdi el pusholni, lecserélni a meglévő embereket a "sajátjaira". Microsoft, IBM részről is nem egyszer hallani ilyesmit, és egyébként is "köztudott" ez az indiaiak részéről. 

Ez Mexikó nekem viszont új. 

Bizonyára ugyanolyan jól el fogják látni a munkát az új kollégák is ott Indiában, talán még jobban is, ez az elmúlt évtizedek tapasztalata a kiszervezéssel mindenkinek.

Szerkesztve: 2024. 05. 02., cs – 18:45

A Core csapatban kik dolgoznak/mit fejlesztenek? Alapemberek, vagy a Core csapatban vannak a smoothie készítők?

Szerkesztve: 2024. 05. 03., p – 09:52

A szervezeti átszervezés keretében egyes pozíciókat Mexikóba és Indiába helyez át.

Itt a lenyeg. Gyakorlatilag az osszes ceg ezt csinalja most, kelet-EU -ba, indiaba, es hasonlo helyekre telepiti at az USA-beli poziciokat, mert egyszeruen tarthatatlanul draga az USA-beli munkaero. Siman 200-400K /ev, mikozben kelet-euban is ennek harmada, negyede, es nincs kulonosebb minosegbeli problema sem, ha jo a hiring.

 

Amugy erdekes, a biden-adminisztracio pont, hogy eszelos osszegeket fizet, hogy amerikai cegek amerikaban gyartsak a high-tech dolgokat, mint pl. chipgyartas. Erre a cegek kitelepitik a szoftverfejlesztest indiaba. Valami ott nagyon, de nagyon felrement.

Gondolom nem volt olyan kitétel a megállapodásban, h. "nesztek itt van puszira 100 milliárd dodó (nem köll visszafizetni) idehaza gyártogatni! De akkor az embereiteket is mind itt foglalkoztassátok, nem pedig ide-oda költözködve fejlődő országokba, ott ahol éppen a legolcsóbb!"

Guglinal nem dolgoztam, de voltam olyan cegnel, ahol volt "Core" team. Ok foglalkoztak az alaptermek fejlesztesevel. Rajtuk kivul volt sok masik csapat, a mindenfele kontinensbeli ugyfelek szamara, (a legnagyobb ugyfelnek kulon), customizalasra, a tesztelesre, a ceges infrara, az irodaepulettel kapcsolatos teendokre, stb.

Mindegyiknel voltak jo meg kevesbe jo (fontos es kevesbe fontos) emberek, es a Core (egyik legnagyobb) csapat merete is folyamatosan valtozott amig ott voltam.

Most a Google vezetese ugy dontott, hogy nehany pozit kiszervez masik irodaba. A ceg meretevel/arbevetelevel/sulyaval nezve meg nem is olyan sok az a 200 pozicio.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Kérdés, hogy mi lesz a Flutter és Dart sorsa? 

Kár lenne értük, de szerintem elég nagyra nőttek már ahhoz, hogy Google nélkül életben maradjanak. 

Of the 98 people who have commit access, have been active for more than 180 days, have contributed at least once this year, and have submitted more than one PR every 3 weeks on average for the entire time they've been contributing, I estimate (based on what I know of people's employment and so forth) that about 85% are Googlers or somehow get their funding from Google, and about 15% are currently independent of Google

"aha", "sokan".