( grobs | 2024. 04. 25., cs – 12:49 )

Normális esetben a munkavégzés körülményei definiáltak. Aki ezt nem tudja teljesíteni az menjen be az irodába. Aki nem akarja teljesíteni az ne dolgozzon ott. Nekem még úgy tanították, hogy a munkavégzés első lépése, hogy munkaképes állapotban felveszed a munkát. Ha olyan helyen vagy ami erre nem alkalmas, vagy olyan állapotban vagy ami nem tesz alkalmassá, akkor nem tudod felvenni a munkát.

 

Simán beleférhet, hogy a tengerparton dolgozol, de ezt szerintem érdemes tisztázni. pl. a gyerek ottalvós táborban lesz, és valami miatt a közelben szeretnék lenni ha gond van (pl. időnként elájul), akkor megbeszéljük, hogy egy szállóból leszek egy hétig. És ezzel nincs semmi gond. Ha fogod magad és lelépsz az alpokba túrázni, és senkivel nem beszéled meg, hogy a hallból leszel és jobbára csak DM-en, az gáz. Vagy elmentél pecázni, és a tóparton dolgozol. És még ez is beleférhet, mert van olyan időszak amikor ez elég, van amikor viszont nem. Szerintem érdemes tisztázni.

Lehet ezzel játszani, csak szerintem nem érdemes. A home office egy olyan helyzet ami legtöbb esetben win-win ... lehetne!

 

Páromnál a HO helyszínt le kellett fotózni, és egy testület a policy alapján mindenkinek elbírálta, hogy megfelelő, vagy sem. Elvben kijöhetnek ellenőrizni, de erre még nem volt példa. Neki hivatalosan csak a lefényképezett hely a HO. Ergo nem dolgozhat máshonnan. Ahhoz is külön engedély kellett, hogy a céges csapatépítőre az ügyeletes gépet vihessen, és azt a 20 percet amit el kellett látnia azt onnan tegye meg.

Nekünk az van kiadva, hogy nyilvános helyen nem végezhetünk munkát, mert a monitorok betekintés biztonsága nem garantálható, ezért a titoktartásiba nem fér bele.