Informatikai állások Angliában!

Fórumok

Informatikai állások Angliában!

Hozzászólások

Informatikusokat keresünk a következő területekről:

- Networking
- Security
- Back Office (Server, SQL etc.)
- PC Support

Londoni munkavégzés, szállás biztosított, fizetés 100GBP/nap-tól. (PC support esetén).

Ha érdekel dobj egy angol önéletrajzot a job@pits.hu címre, és/vagy tudj meg mindent http://www.pits.hu/job/ .

[quote:da11bb96a0="petya"]Nem ertem az embereket, nem irnak egy mailt, hogy na akkor hogy is van ez az egesz, hanem megprobalnak mar a hirdetes szovegeben kifogast keresni. Ha nem erdekel, nem kell reagalni, ennyi.

[quote:da11bb96a0="fpoison"]Neked semmit nem kell fizetned mar a megadott (kialkudott) osszegbol. Minden mast az angol ceg fizet.

petya: Kivastagitottam neked az ominozus reszt, mert...

[quote:da11bb96a0="petya"]... Nem ertem az embereket...

Most mar erted az embereket? :x

Köszönjük rigidus, mindenki nevében, ezek tényleg kellettek. Gyakran én is elragadtatom magam, s elfelejtem, hogy az árak is bíz nagyon különböznek, szóval óvatosan azzal, hogy mennyit kérsz, mennyit adnak.

Mindenesetre a papírok tényleg kellenének, azok mindig jól jönnek ;)

Kedves Rigidus!

Megértem hogy vannak fenntartásaid, de kérlek ne próbáld a szavaimat kiemelni a környezetükből.

Kialkudott az azt jelenti hogy az ajánlott összeg irányadó és mint MINDEN munkahelyen alku tárgyát képezi. Nem próbálom meg elmagyarázni a béralku folyamatát, aki volt már interjún és az azt követő folyamatokaon is átesett az pontosan tudja hogy miről beszélek.

[quote:79f4dc6290="norbert79"]Köszönjük rigidus, mindenki nevében, ezek tényleg kellettek.

:wink:

[quote:79f4dc6290="norbert79"]Mindenesetre a papírok tényleg kellenének, azok mindig jól jönnek ;)

Ez igy igaz. :)

Egyutal kiegeszitenem az elozo hozzaszolasomat annyiban, hogy valoban vannak nagyon jo allasok Angliaban, nagyon jo karrier lehetosegek, de oda a kovetelmenyek magasabbak mint Mo-on. Ide annak eri meg kimondottan IT munka miatt aki valamilyen nagyon specialis teruleten profi. Az itt jo kezekben van. :wink:

DE

a (fenti linkembe rakeresve) komoly helyeken az elso megjelenest nagyon komolyan szoktak venni.

Az oneletrajzod legyen profi modon elkeszitve, EROSEN javasolt erre szakosodott ceget megkeresni.

Pl. ez egy eleg elismert ceg a szakmai oneletrajzok elkesziteseben:
http://www.thefullercv.com

persze akadnak masok is.

Bizonyitvany hegyek, lehetoleg magasszintu referenciat tudjal bemutatni a szakteruletre amire jelentkezel. Azt tudni kell, hogy a karrier lehetosegeket eleg sokan bombazzak es a verseny nagyon eros. kb a 10-15 legjobb oneletrajzzal rendelkezo akit interview-ra hivnak.

Aztan az interview:
Legyel pontos, hatarozott, ne forgasd osszevissza a szemedet ha kerdeznek, ez bizonytalansagot tukroz. Nem szeret senki olyannal dolgozni aki munkakozbe ketsegbeesik, vagy rendszeresen tanacstalanul all a problemak elott. Ez a fajta ember altalaban az interview-kon ki szokott hullani.

Rendszerint a kerdezo az egy profi vallato, aki napi nyolc oraba csinalja ezt es kulonbozo cegekhez jar ki bervallatonak. Ha valamibe santitassz o nagyon hamar rajon.
Kommunikacios keszseg, tisztan, tajszolas/akcentus nelkuli angol nyelv, jo megjelenes, illem (nem vagok a szavaba, stb) szinten elony ill. sokszor feltetel.

Minden bizonnyal angol nyelvvizsga papirt a kutya nem fog toled kerni, mint ahogy magyar nyelvvizsga bizonyitvanyert sem nyafognak egy magyar munkahelyen. Ha jol nyomod, nem nyoszorogsz es nem visszakerdezgetsz az mar eleg szokott lenni.

Ha mindezekbe sinen van valakinek a vonat, akkor Angliat neki talaltak ki. :D

Ha viszont valaki nem az az igazi tokos profi a teruleten, annak itt felkopik az alla. Max egyszeru kisvallalkozasokba eldelfizget, elhateemelkedhet, vagy windozt telepitgethet, majd rakosgathatja az aprot.

Kezdokent ha valaki nekiugrik kb. 15000-25000 kozott kaphat egy evre, ez eleg sokmindentol fugg. Hely, szakmai terulet, ismeretek, stb.

A profik, jo papirokkal rendelkezok mar megugorhatjak a 25000-45000 es kategoriat.

Csak erdekessegkeppen a trey szakmai oneletrajzat, bizonyitvanyait atnezve es alapjaul veve, (erdekes beallitasu fenykepet kiveve :twisted: ) [ http://www.hup.hu/me.php ] ez az a kategoria amire o eselyes lehetne.

(Remeljuk nem haragszik meg a peldaert. :wink: )

Aztan ami 45000-85000 oda mar min egyetem+bizonyitvany hegyek.

Ami pedig a 85000 felett van annak a vege a csillagos eg. Oda ilyen Linus feleknek, Alan Cox-oknak, Miguel de Icaza-knak marad mar csak hely, akiktol azert a hatterbe valamilyen kiemelt szintu referencia all.

A fenti osszeghatarok persze nem lefektetett szabvanyos/torvenybe iktatott fizeteshatarok, csak altalam osszefoglaltak. Tajekozodasra viszont alkalmas kepet mutat.

Hat remelem tudtam adni nemi tampontot az erdeklodni vagyoknak. Sajnalom ha nem egeszen az amit mindenki hallani szeretne, de sajnos a valosag ez. :)

.

A hasonlo hirdetesekkel kapcsolatban meg amit szerintem fontos tudni, hogy Angliaban mukodnek un. munkakozvetito ugynoksegek. A lenyeg az, hogy bemessz, beregisztraltatod magadat - egyszerre akar 10 ugynoksegre is, ha ugytetszik - majd hazamessz es varod a telefonhivast. Telefon csorren, feladatod X IT ceghez kimenni, ket napra kell nekik egy ilyen olyan bizonyitvannyal rendelkezo rendszergazda aki beugrik egy masik helyett, aki eppen kivett ket nap szabadot. Vagy, ha Y cegnel eroforrashianyok adodnak pl, egy szoftver elkesziteseben es a hatarido surget, akkor telefon csorren: - Szeva Jakab, itt a melo 3 hetrol van szo, kapsz napi 150-et, erdekel vagy nem. Persze egy masik ugynokseg is ugyanugy betelefonalhat, hogy melo van. Ilyenkor az ugynokseg a te munkaerodet berbeadja, plusz rateszi a maga hasznat a jovedelmedre amit a megrendelonek fizetni kell.

Aztan pl, mi van ha Te elmessz melozni hozzajuk az ugynoksegtol es ok ugy gondoljak, hogy jo munkaero lennel hosszutavra is es minek tejeljenek az ugynoksegnek is aki tegedet csak kolcsonadott nekik, hisz jobb lenne mindkettotoknek ha kozvetlenul fizetnenek. Ilyenkor jon be a szerzodesetek azon pontja a kepbe ami a husegnyilatkozatot taglaja. Bizonyos ideig nem alkalmazhat tegedet az erintett ceg. Ez kb 2-6 honap, ugynoksegtol megallapodastol is fugg.

Sztem ez a fenti dolog egy ilyen ugynokseg lehet, akik ugy akarnak busas haszonra szert tenni, hogy naiv magyar szakembereket olcson kivisznek, majd afizetesuk 2/3 vagy akar 3/4 reszet zsebrevagjak, a kedves kliens pedig oldja meg ahogy akarja. Sztem innet fuj a szel.

Gondolom ide vezetheto vissz a "hungarian nationality" is mint kovetelmeny, mer ez ugy poen ahogy van.

A hatranya ezeknek az ugynoksegeknek, hogy nincs eves szabadsagod, nincs tappenzed. Ha egy hetig nincs melod akkor mar hozza kell nyulnod a felretett penzedhez (ha van). Ha dolgozol keresel, ha nem akkor az utcara kerulsz. Itt ezek a torvenyek. A fenti allashirdetes, ha valoban egy ilyen ugynokseg es egy ket hetig nem ugrik be hozza egyetlen ugyfel sem, hogy a te kepessegeid alapjan munkat rendeljen, akkor szep magyarosan nyakig ulsz a szarba.

Az ugynoksegi munkavallalasba az a jo, hogy mobil vagy. Elvallalod a melot vagy nem, ez rajtad mulik. ugy osztod be az idodet ahogy akarod. Ez akkor nagyon hasznos tud lenni, ha pl, egy cegnel allando alkalmazasba vagy es barmi gixer beut , kirugnak, vagy becsodol a ceg, akkor van egy lehetoseg amibe azonnal bele lehet kapaszkodni: bemessz es beregisztraltatsz nehany ugynoksegre, majd varod a hivast. kozbe pedig elkezded bongeszni az allashirdeteseket. :D

Kisse mas tema de mindenkepp fontos informacio lehet azoknak akik elsznjak magukat:

Angliaban a kozbisztonsag lenyegesen rosszabb mint Mo-on. London az olyan kozepes erossegu, ha ilyen belfoldi skalan mernenk. (sztem) Ahol en lakom ez maga a pokol kapuja. Itt minden 2-3 hetben van gyilok. A lovoldozesek is gyakoriak. Gyengebb idegzetuek mindenkepp keruljek ezeket a helyeket. Amit javasolhatok, az inkabb a kozep-keleti resz Leeds, Sheffield, Nottingem, Lincoln, ezek olcso helyek, egyetemi varosok es eleg jo melohelyek vannak. Pl kulonbozo kutatointezeteket tomkelegevel lehet talalni ezekbe a varosokba. Manchester + kornyeke, London meg a Deli orszagreszt nagyon nem javasolnam, ezeken a helyeken a megelhetes nagyon sokba kerul. Szinte semmi nem marad. Ezek a helyek azoknak jok akiknek van sajat ingatlanjuk. (az viszont QRVA DRAGA).

"Hungarian natinality" az alapkovetelmenyek kozott... Ilyet se lattam me'g :D

hi!

Jo, h leirod, h networking,security, de ettol nem lettunk okosabbak. Kicsit konkretabban nem lehetne? OS?

byez dozen

[quote:5fe2e20a9a="dozen"]hi!

Jo, h leirod, h networking,security, de ettol nem lettunk okosabbak. Kicsit konkretabban nem lehetne? OS?

byez dozen

A hirdető adott fenn egy linket. Kattintani, olvasni nem lehetne?

Bocs, de ezt nem tudtam megállni...

[quote:2384020bd4="laja"][quote:2384020bd4="dozen"]hi!

Jo, h leirod, h networking,security, de ettol nem lettunk okosabbak. Kicsit konkretabban nem lehetne? OS?

byez dozen

A hirdető adott fenn egy linket. Kattintani, olvasni nem lehetne?

Bocs, de ezt nem tudtam megállni...

Jogos. Lassan mar en is unom a useless hozzaszolasokat.

Felreertelmeztem amit irtal. Masra asszocialtam es nem eppen joindulatbol reagaltam.

Ezuton szeretnem mindkettotok elnezeset kerni. :)

Koszonettel:

Rigidus

Ahogy elnézem, itt is a certificate-s papírokat kell lobogtatni...
Hogy lehet ilyen papírokhoz hozzájutni? :?

(Jó lenne, ha már papírt is tudjak felmutatni, nem pedig csak beszélni arról, hogy én ezt és ezt is tudom, csak hát nincs róla papírom...)

[quote:2ab4d29fe6="norbert79"]Ahogy elnézem, itt is a certificate-s papírokat kell lobogtatni...
Hogy lehet ilyen papírokhoz hozzájutni? :?

(Jó lenne, ha már papírt is tudjak felmutatni, nem pedig csak beszélni arról, hogy én ezt és ezt is tudom, csak hát nincs róla papírom...)

Nagyon egyszerű. MS: hivatalos papírjaik vannak, amit itt konkrétan kérnek az MCSE (rendszermérnök). Link: www.netacademia.net
Cisco: szintén vizsgázási lehetőségek, RedHat szintén. Itthon, Magyarországon. Debian, gentoo tudtommal nincs, SuSE van. Hajrá! :)

Az MS vizsgakhoz igy lehet olcson lerakni:
- letoltod az ebookot warezban, megtanulod
- szerzel gyakorlatot, e nelkul nem igazan megy
- feljelentkezel az oktatokozpontnal CSAK vizsgara - ezt nem szoktak reklamozni!

Igy megvagy vizsgankent kb. 30e forintbol. Egy MCSE kepesiteshez 7 vizsga kell, tegyuk fel hogy iq-s vagy es atmesz mindbol elsore. Ez osszesen 210e forint.

Aztan azt majd eldontod, hogy megeri-e neked vagy sem.

Nekem igen. Jelentos elonyt adhat allasinterjun, es raadasul olyan melysegben megtanulod az anyagot, amire magadtol sose jutnal.

A Redhat vizsgakrol is olvastam mar par helyen, azok eleg nehezeknek tunnek. Rengeteg gyakorlati szamonkeressel.

A Cisco alap vizsgai eleg konnyuek, a magasabbak viszont kiba-kiba nehezek. Ezt ismerosomtol hallottam.

Tobbirol nincs tapasztalatom.

[quote:e4b0119ecb="nug"]
A Redhat vizsgakrol is olvastam mar par helyen, azok eleg nehezeknek tunnek. Rengeteg gyakorlati szamonkeressel.

Ezt itthon hol merre ?

[quote:26f330fa14="tejfel"][quote:26f330fa14="nug"]
A Redhat vizsgakrol is olvastam mar par helyen, azok eleg nehezeknek tunnek. Rengeteg gyakorlati szamonkeressel.

Ezt itthon hol merre ?

Talán itt nézd meg: http://www.iqjb.hu/

[quote:cd4e5d8aa8="r2d2"][quote:cd4e5d8aa8="norbert79"]Ahogy elnézem, itt is a certificate-s papírokat kell lobogtatni...
Hogy lehet ilyen papírokhoz hozzájutni? :?

(Jó lenne, ha már papírt is tudjak felmutatni, nem pedig csak beszélni arról, hogy én ezt és ezt is tudom, csak hát nincs róla papírom...)

Nagyon egyszerű. MS: hivatalos papírjaik vannak, amit itt konkrétan kérnek az MCSE (rendszermérnök). Link: www.netacademia.net
Cisco: szintén vizsgázási lehetőségek, RedHat szintén. Itthon, Magyarországon. Debian, gentoo tudtommal nincs, SuSE van. Hajrá! :)

muhahaha
rendszermernok

tudod mikor leszel te mernok?

akkor ha az egyetemet elvegezted es lediplomaztal leallamvizsgaztal

Akkor nehany kerdes csak a tisztanlatas kedveert:

1. Garantalt-e, hogy az egyennek/csapatnak minden napra van munkaja? (hetfo-pentek)

2. A napi fizetes hany ora elvegzett munkara szol?

3. A szallas ugyan fizetve van, de ez magaban foglalja-e a helyi onkormanyzati adot? (council tax)

4. A feltuntetet jovedelem netto vagy brutto? Azaz ebbol mar rendezett az Inland Revenue-nak fizetendo osszeg, vagy az ebbol kerul levonasra?

5. Baleset/megbetegedes eseten milyen szocialis tamogatast kap az egyen? Azaz van "tappenze", vagy csak elvgzett munka utan jar jovedelem?

6. A szallashely kozbiztonsagilag mennyire elfogadthato helyen van? Pontosabban mely varosresz?

[quote:7c09418fef="drastik"][quote:7c09418fef="rigidus"]
Ami pedig a 85000 felett van annak a vege a csillagos eg. Oda ilyen Linus feleknek, Alan Cox-oknak, Miguel de Icaza-knak marad mar csak hely, akiktol azert a hatterbe valamilyen kiemelt szintu referencia all.

bugos szoftverek fejlesztese ilyen jol fizet?

hmm. ez igazan vonzo ajanlat akkor

lol

Aha. Ez az alsohatar. Minnel bugosabban fejlesztessz, annal feljebb licitalnak :mrgreen:

rigidus avatarának az ip-je nem a legszerencsésebb ;)

[quote:22ef0430f3="lacipac"]rigidus avatarának az ip-je nem a legszerencsésebb ;)

Tudom. Par napja elszallt a nat-os gepembe a vinyo azota nem megy a webserver. Ennek oromere tegnap sikerult hazavagnom egy SAR110 routert itthon, ugyhogy a szuksegallapotokat figyelembe veve pillanatnyilag a laptopra tettem fel a webservert ami ugyan nem allando uzemu, de ha megy, akkor a webserver is. :)

A nat-os gephez eppen most birkozok egy 800 megas csodavinyoval, hogy varazsoljak ra valamit. :)

[quote:d5c2d48cc1="drastik"]

muhahaha
rendszermernok

tudod mikor leszel te mernok?

akkor ha az egyetemet elvegezted es lediplomaztal leallamvizsgaztal

Ezt nem vitatom, de! Néhány év gyakorlat + MS végzettségek nagyon jó lehetőségeket rejtenek. Sok esetben egy MS vizsga (MCSD/MCSE) mögött már nagyon komoly gyakorlati és elméleti tudás húzódik meg. Egy egyetemet frissen végzett ember ehhez képest béna kacsa. Akkor most ki a "rendszermérnök"?

off.: létezik olyan mondat/kijelentés/topic amibe nem kötsz bele? szeretnék már látni tőled valami pozitív hozzászólást is...

[quote:c233a20afd="r2d2"][quote:c233a20afd="drastik"]

muhahaha
rendszermernok

tudod mikor leszel te mernok?

akkor ha az egyetemet elvegezted es lediplomaztal leallamvizsgaztal

Ezt nem vitatom, de! Néhány év gyakorlat + MS végzettségek nagyon jó lehetőségeket rejtenek. Sok esetben egy MS vizsga (MCSD/MCSE) mögött már nagyon komoly gyakorlati és elméleti tudás húzódik meg. Egy egyetemet frissen végzett ember ehhez képest béna kacsa. Akkor most ki a "rendszermérnök"?

off.: létezik olyan mondat/kijelentés/topic amibe nem kötsz bele? szeretnék már látni tőled valami pozitív hozzászólást is...

ertem

nezz utanna bekuldott hireknek meg az osszes hozzaszolaomnak
aztan okoskodjal

[quote:6aadbfac93="drastik"]_________________
the sun shines for all

mekkora arc! :)

[quote:aa43a59c30="drastik"][quote:aa43a59c30="rigidus"]
Ami pedig a 85000 felett van annak a vege a csillagos eg. Oda ilyen Linus feleknek, Alan Cox-oknak, Miguel de Icaza-knak marad mar csak hely, akiktol azert a hatterbe valamilyen kiemelt szintu referencia all.

bugos szoftverek fejlesztese ilyen jol fizet?

hmm. ez igazan vonzo ajanlat akkor

Hogyne, talan hallottal mar Bill Gates-rol http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=bill+gates&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=
milliardos lett a bugos szoftverekbol. Ez egy ilyen vilag am, majd megismered talan.

Kedves szkeptikus Kollagák!

Hadd oszlassak el pár felmerült kételyt. Először is a 100 font az a PC support területre mutat amely igencsak túlmutat minden elváráson (720000 Ft/hó kb.). Ezen felül amint az figyelmesebb olvasás után kiderül hogy a szállás ezen FELÜL jár, így a napi 100 fontból a kaján és az utazáson kívül nagyon másra nem kell költeni.

Még egy felmerült tévhit: A PC Supporthoz nemigen kellenek certificatek. Persze ha CCNP vagy akkor nem is 100 fontot fogsz keresni egy nap hanem simán a dupláját.

A kinnti közvetítő cégek nagyon jók, csak egy a gond: a legtöbb cég egy csapat embert keres egy projektre és nem egyedülálló embereket. Mi ilyen csapatokat szolgáltatunk a különböző területeken, ezért tudok elég jó árakat adni.

Azonfelül ha valakinek nincs kedve (meg egyszerűen nem ismeri) hogy mit hogyan kell intézni munkavállalás ügyileg (mert igen is vannak teendők) nem akar foglalkozni az álláskeresés meg az ön-prezentáció nyűgjével hiszen valaki csak TEKI, annak való ez az offer.

Mellesleg pedig akinek nem inge ne vegye magára egy emailt küldeni semmibe sem kerül, legfeljebb majd aztmondod hogy "Kösz, nem."...

[quote:c519378ce2="r2d2"][quote:c519378ce2="tejfel"][quote:c519378ce2="nug"]
A Redhat vizsgakrol is olvastam mar par helyen, azok eleg nehezeknek tunnek. Rengeteg gyakorlati szamonkeressel.

Ezt itthon hol merre ?

Talán itt nézd meg: http://www.iqjb.hu/

Nos meglestem, de elég szegényes a választékuk, és most épp szerződéskötésben állnak, vagy szeretnének állni a Novellel. :)
Amúgy meg elnéztem, eléggé borsosak az áraik, viszgára való jelentkezésnél csak Microsoftra lehet jelentkezni, 24.000 Ft-ért cserébe, a többire meg a megfelelő cég saját honlapján. (Cisco linkje speciel out-of date...)
Nincsen más cég véletlenül, mert itt elég szegényes a választék...

U.i.: Piszok borsos még a Novell árai is, például a TCP-IP self study KIt is olyan 72.000 Ft. Hogyan lehet rendszermérnöki papírod? Ha részt vettél tanfolyamon. Hogy tudsz részt venni? ha van pénzed. Hogy lehet pénzed? Ha olyan helyen dolgozol. Hogy dolgozhatsz olyan helyen? Ha van papírod. A kör bezárult...
Á, kell valami megoldás.

[quote:b0c03f97b1="rigidus"]Akkor nehany kerdes csak a tisztanlatas kedveert:

1. Garantalt-e, hogy az egyennek/csapatnak minden napra van munkaja? (hetfo-pentek)

2. A napi fizetes hany ora elvegzett munkara szol?

3. A szallas ugyan fizetve van, de ez magaban foglalja-e a helyi onkormanyzati adot? (council tax)

4. A feltuntetet jovedelem netto vagy brutto? Azaz ebbol mar rendezett az Inland Revenue-nak fizetendo osszeg, vagy az ebbol kerul levonasra?

5. Baleset/megbetegedes eseten milyen szocialis tamogatast kap az egyen? Azaz van "tappenze", vagy csak elvgzett munka utan jar jovedelem?

6. A szallashely kozbiztonsagilag mennyire elfogadthato helyen van? Pontosabban mely varosresz?

Nehany valasz, bar nem mindenre tudok valaszolni:

1. Amennyiben kikuldetes van, az egy fix projektre szol (3-6 honap) es az alatt minden csapattagnak minden napra van munkaja illetve ha nincs akkor is fizetve van.

2. Hat ez alapbol 8 ora, de ez itt az IT szektor kedves kollega, szal flexibilitas szukseges. Ha ma elmeszz 1 magyar ceghoz siman lehuznak rolad 10-12 orat ehberert. Nem ez a celfuggveny, de hosszabb napok elofordulhatnak.

3. Neked semmit nem kell fizetned mar a megadott (kialkudott) osszegbol. Minden mast az angol ceg fizet.

4. Az emlitett osszeg az egyszeruseg kedveert netto.

5. "Tappenz" contractor munkaknal nincs. Ez mindenkinek a sajat kockazata, orvosi ellatas meg minden ami itthon is jar odakinnt is (TB).

6. A szallasnal a kozlekedes az elsodleges szempont, a 2-es zonaban elsodlegesen es nem kinnt a feneben eszakkelet Londonban.

Azt azert szem elott kell tartani, hogy mindaddig fognak magyarokat alkalmazni a feladatokra es nem Angolokat amig olcsobbak lesznek.

Ebbol eredoen arra senki se szamitson hogy a Waldorf Hilton-ban for lakni a Strand-on, meg hogy soforos taxi viszi munkaba.

U.i.: Piszok borsos még a Novell árai is, például a TCP-IP self study KIt is olyan 72.000 Ft. Hogyan lehet rendszermérnöki papírod? Ha részt vettél tanfolyamon. Hogy tudsz részt venni? ha van pénzed. Hogy lehet pénzed? Ha olyan helyen dolgozol. Hogy dolgozhatsz olyan helyen? Ha van papírod. A kör bezárult...
Á, kell valami megoldás.

Ha valaki tanulni akar az információhiány ne legyen a gátja. Szerintem ez a legjobb.

www.bitme.org

Ez sem egeszen igy van. Van egy csomo ceg, akihez el lehet menni dolgozni papirok nelkul is, ha ertessz hozza, es pl ok fizetik a vizsgadat, tankonyvet meg mar megvettek (sokkal nagyobb baj, hogyha van papirod, de csak a vizsgakerdeseket tudod). Amugy ide is lehet menni papirok nelkul, ahogy irtak nem sokkal fentebb.

Nem ertem az embereket, nem irnak egy mailt, hogy na akkor hogy is van ez az egesz, hanem megprobalnak mar a hirdetes szovegeben kifogast keresni. Ha nem erdekel, nem kell reagalni, ennyi.

Uh, sorry, most latom, hogy egy elozo hozzaszolast ideztel, de ez esetben egyetertunk:).

[quote:1f026b92b6="rigidus"]
Ami pedig a 85000 felett van annak a vege a csillagos eg. Oda ilyen Linus feleknek, Alan Cox-oknak, Miguel de Icaza-knak marad mar csak hely, akiktol azert a hatterbe valamilyen kiemelt szintu referencia all.

bugos szoftverek fejlesztese ilyen jol fizet?

hmm. ez igazan vonzo ajanlat akkor

tapasztalat mondatja velem, hogy nem kell papir, hogy olyan helyen dolgozz, csak erteni kell hozza, ha ertessz hozza es nincs papirod, az pici negativum, ha nem ertessz hozza, de van, az nagyon nagy

[quote:a34979818f="norbert79"][quote:a34979818f="r2d2"][quote:a34979818f="tejfel"][quote:a34979818f="nug"]
A Redhat vizsgakrol is olvastam mar par helyen, azok eleg nehezeknek tunnek. Rengeteg gyakorlati szamonkeressel.

Ezt itthon hol merre ?

Talán itt nézd meg: http://www.iqjb.hu/

Nos meglestem, de elég szegényes a választékuk, és most épp szerződéskötésben állnak, vagy szeretnének állni a Novellel. :)
Amúgy meg elnéztem, eléggé borsosak az áraik, viszgára való jelentkezésnél csak Microsoftra lehet jelentkezni, 24.000 Ft-ért cserébe, a többire meg a megfelelő cég saját honlapján. (Cisco linkje speciel out-of date...)
Nincsen más cég véletlenül, mert itt elég szegényes a választék...

U.i.: Piszok borsos még a Novell árai is, például a TCP-IP self study KIt is olyan 72.000 Ft. Hogyan lehet rendszermérnöki papírod? Ha részt vettél tanfolyamon. Hogy tudsz részt venni? ha van pénzed. Hogy lehet pénzed? Ha olyan helyen dolgozol. Hogy dolgozhatsz olyan helyen? Ha van papírod. A kör bezárult...
Á, kell valami megoldás.

Ne legyel mar ilyen negativ. Leirtam az elejen. Warezbol letoltod az ebookot, megtanulod, begyakorlod, es elmesz CSAK vizsgara ami joval olcsobb.

Eleg sok allas van amihez nem kell papir, sima rendszergazda jelleguek. En is pl. ilyen helyen vagyok. Csak nem kell tul magasra rakni az igenyeidet. Jelszo: "nincs infrastruktura? Majd csinalok!" :)

Jut eszembe: el lehet jarni MS Technet eloadasokra is ingyen a Lurdy hazba, egy bizonyos szintre azzal is el lehet jutni.

Naigen, az ember valassza ki, hol akar dolgozni.
Kozalkalmazott: nagyon kell a papir, de mellette van idod tanulni, papir nelkul kell ismeros, de akkor meg is bizzon benned es ne hagyd cserben, vagyis tenyleg tudjal...
Nem allami: nem annyira fontos a papir, de hajtas van, tanulni nemigen van mellette ido, idealis esetben az embert tenyleg a tudasaert es a munkajaert fizetik.

Namost en 34 evesen kozalkalmazott lettem (ambar, a MAV is allami tulajdonu Rt.), nemigazan informatikai munkakorben, viszont igy estin tudok tanulni, lesz felsofoku papirom. Ha nem akarok valtani es nem pont engem akarnak kirugni a koz szolgalatabol, akkor minden egyes megszerzett papir berben elorelepes. Ha nem allami alk. vagyok, akkor nehezen szerzek papirt, es _tenyleg_ olyant erdemes, aminek hasznat is veszem (marmint a tanultaknak), mert maga a papir nem sokat er...
Jaigen, meg vannak a koztes cegek, mint bankok, 50-100 fot foglalkoztato nagyobb cegek, ezek (foleg videken) igen eselyesek, hogy megszakadni sem kell, tanulhatsz is, de nem minden munka a nyakadba szakad. Gennyesre nem keresed magad, de megelsz.

Aztan, ha valakinek meg van kiegeszitenivaloja, szivesen fogadom :)

[quote:59d0ab4c8d="nug"]
Ne legyel mar ilyen negativ. Leirtam az elejen. Warezbol letoltod az ebookot, megtanulod, begyakorlod, es elmesz CSAK vizsgara ami joval olcsobb.

Eleg sok allas van amihez nem kell papir, sima rendszergazda jelleguek. En is pl. ilyen helyen vagyok. Csak nem kell tul magasra rakni az igenyeidet. Jelszo: "nincs infrastruktura? Majd csinalok!" :)

Jut eszembe: el lehet jarni MS Technet eloadasokra is ingyen a Lurdy hazba, egy bizonyos szintre azzal is el lehet jutni.

1.) Nem folytatok illegális tevékenységet, ergo warez kizárva.
2.) Jelenleg van állásom, csak bosszant, hogy hivatalos oktatásra nagyon ritkán jutok el, és arról sem kapok papírt. 26 éves vagyok, s úgy érzem kezdek kicsúszni az időből...
3.) Nem igazán M$ termékei érdekelnének, azok is majd sorra kerülnek, de első körben UNIX/Linux érdekelne.

Elnezeset kernem a Tisztelt Hirdetonek, de £100 egy napra ez csak Magyarorszagon oriasi penz, Londonba ez borzalmasan keves, mondhatni, meg egy egyszeru kisiparosnak is nevetseges. Ebbol orulhet ha egy lerobbant lakasba a rezsire futja. De a kajat mar nagyon be kell osztania.

Felhivnam a potencialis erdeklodok figyelmet, hogy ennek legalabb a duplajat kell megkeresni ahhoz, hogy Londonba boldogulni tudjon. Ha sikerulne megduplaznia ezt az osszeget a szerzodesmegkotese elott, (£100 min osszegrol volt szo) akkor kb. a jolete annyira lenne biztositott mint Mo-on egy atlagos magyar informatikusnak.

Magyarorszagon van egy sajnalatos modon nagyon rosszul elterjedt koznyelv, miszerint kulfoldon minden konnyebb. Ami felig igaz is, felig meg nem. Ezzel sajnos visszaelesek is vannak boven. (ezt nem celzasnak szanom, de a hirdetes szamomra elegge mezesmadzagosnak nez ki amire magyarok a tevhiedelmek miatt konnyen ra is szedhetok) Az egyik fele azert igaz mert lenyegesen rugalmasabban zajlik altalaban minden mint Magyarorszagon, ill. valamivel tobb marad a zsebbe is. DE

ez az arany nem ugy szamolando, hogy

[code:1:86970f3392]angol_fizetes-magyar_fizetes = ennyivel_jobb_lesz_nekem[/code:1:86970f3392]

hanem itt azert vannak eleg sulyos kiadasok is.

Csak izelitokent, egy parkolojegy kerul 5-10 fontba orankent. Benzin £0.83/liter, legalabbis mikor legutobb neztem meg ennyi volt. Az onkormanyzati ado Londonba, (kerulettol fuggoen) havi 250-500 font havonta. Egy masfelszobas lakas (gondolom butorozottan kell) havi 500-1500 font Londonba (ez is kerulettol fugg). Habar a szalas biztositott, de a penz ettol fuggetlenul meg mindig nagyon keves. Az elobb megerositeskent felhivtam a haveromat - aki eredetileg londoni - az ingatlanarakkal kapcsolatosan o is megerositi.

Aztan egy normalisabb gyorsettermi sovany ebed 10-15 font. Egy "hammbekaplak" szendvics 3-5 font. Egy csesze kapucsino 4-6 font. Egy tavolsagi vonatjegy 100 km-enkent kb 20 font. Egy taxi precenkent kb 1 font.

A baratom szavait ideznem: "... Tony, hundred pounds per a day in London, is a shit money. Tell your friends: just take care."

Kernek mindenkit, hogy a fentieket vegye komolyan es alaposan jarja korbe! Ha valaki felelotlenul belemegy egy ilyenbe helyismeret nelkul, Londonba nagyon hamar bajba kerulhet es ott nincs kibe kapaszkodni!

Csak elgondolkodtatas keppen dobok ide egy linket a tajekozodasra ahol kimondottan angliai IT allashirdetesek vannak, lehet viszonyitani (kb. 2000-3000 hirdetes kozott szokott mozogni):

Itt a link: www.cwjobs.co.uk

A hirdetonek elnezeset kernem az ellenreklamert, de az oszinteseg sztem mindig bocsanatos. :)

Meg annyi, hogy angliai minimalber £4.50/hour. Ebbol itt csak nyomorogni lehet egy videki faluba is.