kihelyezett rendszergazda kerestetik

Fórumok

kihelyezett rendszergazda kerestetik

Hozzászólások

[quote:d41abb360e="norcrys"]Fiúk (lányok)! A megélhetés nem minden! Ha elköteleztem magam valami mellett, akkor így a saját se...embe rúgok bele, nem beszélve arról, hogy miként próbáljátok meg egy színtiszta WIn$-es környezetben fejleszteni Linux/BSD tudásotokat, hogyan tudnátok fennen hirdetni az opensource valóságát és alkalmazhatóságát...
Legyünk már egy kicsit következetesek!

Ja. Abban is kell legyen kovetkezetesseg, hogy az ember enni ad a gyerekenek. Ha nincs mas, akkor meg kell csinalni. Masreszt meg az ember elete soran jopar elvet fel kell, hogy adja. Szelsoseges korulmenyek kozott ez is lehet egy.

Nekem nyár végén nem volt munkám, el kellett vállaljak egy vindózos fejlesztést. Sírni tudtam volna ...
Annyira idegen volt. Gyorsan feltettem a cygwin-t, az vmennyire segített 8-)
Szerencsére idén már meg tudtam szabadulni ettől a melótól.

[quote:17a21c315e="popacsek"]Kíváncsi lennék, hogy ki mennyire "elvhű", azaz: ki vállalna el windows-os munkát a hup-látogatók közül. Tudom, a megélhetés fontos dolog ...

A munkam 90%-ka Windows rendszerek uzemeltetese, karbantartasa, szupportalasa. Semmi bajom nincs vele.

[quote:f0adef402d="trey"][quote:f0adef402d="popacsek"]Kíváncsi lennék, hogy ki mennyire "elvhű", azaz: ki vállalna el windows-os munkát a hup-látogatók közül. Tudom, a megélhetés fontos dolog ...

A munkam 90% Windows rendszerek uzemeltetese, karbantartasa, szupportalasa.

most miert nem fogod mar fel hogy openszorsz?????

grrr

a wines munka nem munka fuj, arulo!

Igen, megfelelo hardware eseten semmi baj a windows-zal. Spec. en szemely szerint felugyelek kb. 130 win-es gepre, 1 win2003 es 2 debian serverre. Egyertelmuen utolso 3al nincs problema, a 130 gepbol pedig 80 meg mindig p2 es persze igenyuk, hogy winXP fusson. Igen, azokkal van problema, rengeteg. Viszont a masik50 geppel nincs problema. Eloszor en is idegenkedtem a dologtol, de nem veszes. Mondjuk most is idegenkedem jelenlegi melomtol, de egeszen mas okok miatt. :)

[quote:e74f04b296="drastik"]a wines munka nem munka fuj, arulo!

btw nem szep dolog mas munkajat, meg szaktudasat fikazni. Legyunk tisztelettel felejuk, hogy bar nem a win-ek gondozasa eletuk celja, megis megcsinaljak, es akar jol is csinalhatjak. Imho aki nem tudja mas munkajat megbecsulni, annak vegkepp nem lesz fogalma sem arrol, hogy mennyit is er a munka.

De megforditom: nekem lehet az az idealom, hogy csakis Armani cuccokat hordok, de ha nem tudom megfizetni (keresleti oldal gyenge), akkor csak-csak olcsobb cuccokban kell jarjak. A melo ugyanez a modell, csak megforditva: akarhatok en csakis os-szal foglalkozni, ha nem lehet megelni belole rendesen (keresleti oldal gyenge).

[quote:c691ae325f="Morin"]Igen, megfelelo hardware eseten semmi baj a windows-zal. Spec. en szemely szerint felugyelek kb. 130 win-es gepre, 1 win2003 es 2 debian serverre. Egyertelmuen utolso 3al nincs problema, a 130 gepbol pedig 80 meg mindig p2 es persze igenyuk, hogy winXP fusson. Igen, azokkal van problema, rengeteg. Viszont a masik50 geppel nincs problema. Eloszor en is idegenkedtem a dologtol, de nem veszes. Mondjuk most is idegenkedem jelenlegi melomtol, de egeszen mas okok miatt. :)

kis cegeknel, ahol egy-ket ember vegzi az egesz rendszergarazdalkodasdit nem fogsz olyan helyet talani, ahol windosszal ne kene foglalkozni...
nyilvan egy nagyvallalatnal mar szakosodas van jol...

Sziasztok!

Kicsit félreértettétek az állásajánlatot, így korrigálnék néhány dolgot.

Az üzleti életben gyakran van úgy, hogy szövevényes dolgot húzódnak a háttérben. Utalok itt arra, hogy ha egy nagy vállalat egy olyan adatbázis szoftverrendszert használ, amire amúgy is havi több milliót költ, és persze csak Windows-ra van megírva, akkor esély sincs egy darabig annak a funkciónak a kiváltására Linux alatt. És ennek egyetlen egy oka van: az üzleti érdekek. :(

Természetesen megértem, hogy ha egy alapvetően open source beállítottságú rendszergazda azt mondja, hogy neki ugyan nem hiányzik, hogy Windows-zal kell foglalkozni...
De érdemes elolvasni azt a mondatot is, hogy a hálózati határvédelmet természetesen Linux látja el... 8)

[quote:1643c7e471="drastik"]

most miert nem fogod mar fel hogy openszorsz?????

grrr

a wines munka nem munka fuj, arulo!

Szerintem TE nem fogtad fel hogy mit is jelent ez.
(Ha trey nem lenne, akkor neked sem igen lenne mibe belekotnyeleskedni mindíg! ) :wink:

[quote:f87d1932d2="MrCrowley"][quote:f87d1932d2="drastik"]

most miert nem fogod mar fel hogy openszorsz?????

grrr

a wines munka nem munka fuj, arulo!

Szerintem TE nem fogtad fel hogy mit is jelent ez.
(Ha trey nem lenne, neked sem igen lenne mib belekotnyeleskedni mindíg! ) :wink:

ti telleg ennyire sotetek vagytok vagy kimaradt az ironia az irodalomoran?

(jelzem vicceltem poen volt ironia)

[quote:a2890abb76="drastik"][quote:a2890abb76="MrCrowley"][quote:a2890abb76="drastik"]

most miert nem fogod mar fel hogy openszorsz?????

grrr

a wines munka nem munka fuj, arulo!

Szerintem TE nem fogtad fel hogy mit is jelent ez.
(Ha trey nem lenne, neked sem igen lenne mib belekotnyeleskedni mindíg! ) :wink:

ti telleg ennyire sotetek vagytok vagy kimaradt az ironia az irodalomoran?

(jelzem vicceltem poen volt ironia)

En ertettem.

[quote:81e64a06bf="trey"]

En ertettem.

tudom:))

[quote:ec879deae1="drastik"][quote:ec879deae1="trey"]

En ertettem.

tudom:))

Én meg direkt írtam belekotnyeleskedést... :P :lol: :twisted:

[quote:8bfd6ec472="Frimen"]Ezzel csak az a baj, hogy szinte lehetetlen mindkét végéről egyszerre
enni egy palacsintát..:)
Én még nem láttam olyan embert aki mindkettőben profi lett volna.. és
szerintem nincs is, mert azt azért elég nehéz megcsinálni, hogy 4 órát unix-ozol, 4 órát meg winfosozol.

pedig szerintem lehetséges.
a palacsintát pedig általában kettéhajtom... 8)

[quote:1d58cfc783="Rusty"]Kedves Gartney!

A weblap csak átmenetileg "elérhetetlen", ugyanis épp fejlesztés alatt áll. Ha nem haragszol, ez idő nyilván alatt nem tesszük elérhetővé, mert - gondolom te is belátod - nem túl elegáns egy félig elkészített weblap.

Ettől viszont még nem hinném, hogy okod lenne arra, hogy ilyeneket írj... Persze, ettől még írhatsz, csak szerintem nem a legszerencsésebb reakció... 8)

Egyébként például volt, aki vette a fáradtságot, hogy megkérdezze, hogy miért nem elérhető a weblap, illetve, hogy hogyan informálódhatna a cégről; természetesen megadtunk neki minden adatot ehhez.

Tisztelettel:
Maróti Tamás

Kedves Tamás!

A fő ok, amiért ilyen hevesen reagáltam az általad feltett hirdetésre, a következő okokkal magyarázható: Sajnos eddigi tapasztalataim alapján amikor egy kis bt. vagy kft. kínál munkát az egy igazi veszélyforrás a potenciális munkavállalóknak. Hogy miert? Mert egy kis kft. vagy bt. nem rendelkezik olyan anyagi stabilitással ami lehetővé tegye számára, hogy egy alkalmazottat minden körülmények között, időben ki tudjun fizetni.
A baj ezzel az, hogy a munkavállaló informatikus kolléga -- az informatikusok általános naívságával -- vállalkozik a munkára, majd amikor egyszer nem kapja meg időben a fizetését, akkor meg "nagyot koppan" (főleg ha mondjuk még családos ember is mellette).
A munkaszerződés sem jelent sokkat több garanciát, ezt minden bizonnyal minden kedves fórumtárs, -- legalább is aki már dolgozott életében --, s Te is tudod, hisz a jogsértés megtörténte után igen hosszú idővel, sok jogi procedúra után kap(hat) valami elenyésző "kártérítést".
Kis utánanézés után (host 80.64.65.15 15.65.64.80.in-addr.arpa domain name pointer baba.egerpad.hu.) bt.-s állításom beigazolódni látszik.
Szerintem az itt leirtak alapján Te is megérted, hogy segítő szándékkal írtam be véleményemet, s kicsit reménykedem benne, Te is elgondolkozol a munka-lehetőség postolás felelőségén!
Kívánom neked, soha ne kelljen megtapasztalnod a biztosnak hitt fizetés elmaradását, s az ebből következő családi feszültségeket.

Üdvözlettel:

G.

[quote:c988d4b2bf="Rusty"]Sziasztok!

Az ASYNC Magyarország Kft. új munkaerőt keres kihelyezett rendszergazda pozícióba, alapvetően Windows-os környezetbe. Az elvárások a következők:

- hálózati ismeretek (alap szint)
- windows operációs rendszerek ismerete szerver és kliens oldalon egyaránt (haladó szint)
- megbízhatóság
- könnyű mobilizálhatóság

- cisco routerek konfigurálásában szerzett tapasztalat előny
- linux alapvető ismerete sem hátrány :)

A szóban forgó informatikai rendszerről annyit érdemes tudni, hogy egy országos egészségpénztár budai kirendeltségében (Móricz Zsigmond körtértől nem messze) történne a munkavégzés, modern környezetben. Szerveroldalakon Windows 2003, kliensoldalakon pedig Windows XP található. A hálózati határvédelmet természetesen linux látja el.

Jelentkezni önéletrajz küldésével lehet a következő e-mail címen: tamas.maroti@async.hu.

Üdvözlettel:
Maróti Tamás

Bátorkodnék megjegyezni hogy borzasztó kellemetlen, amikor egy ceg állásajánlatot ad fel, majd a weboldalát megtekintve avval szembesül az ember hogy _üres_. Tehát ha megengeditek kedves fórumtársak, ismét csak azt tudom vélni, hogy egy komolytalan pistike bt.-vel állunk szemben. Az hogy Magyarországon egy ilyen cég megbizást kap "egy országos egészségpénztár budai kirendeltségében" történő munkavégzésre, legkevesebb hogy irónikus.
Nem informatika meg igényesség kell ide, hanem Való Világ meg Fekete Pákó!
Szánalmas!

Nem üres az, csak átmenetileg rosszul van beálltva.

http://async.hu/index.php

Megjegyezném, szerintem meg az a szánalmas, ahogy vakon fikáz mindenki mindenkit, amikor lehetne az álláshirdetésre is koncentrálni.

Kedves Gartney!

Az általad említett baba.egerpad.hu szerver még a jelenlegi cég "elődjének" a szervere volt (az akkori tagok egy része beolvadt a mostani cégbe), amely jelenleg is webszerver funkciókat lát el. Az IP cím nem lett megváltoztatva, mivel nagyon sok munkával járt volna az összes általa hostolt domain átírása... Ezzel magyarázható, hogy a reverse dns bejegyzés sem lett átírva. Kb. 5 éve üzemel az a kis szerver egyébként...

Neked is feltűnhetett volna, hogy a két cégnév nem egyezik meg... Sőt, semmi közük sincs egymáshoz.

Az általad pluszban leírt dolgokkal természetesen egyetértek, én is hallottam már ilyen dolgokról; és ezek valóban nagyon elkeserítőek. Viszont nem értem, hogy miért vonsz párhuzamot... Sajnálom, ha veled történt már valaha ilyen életed során, de ettől még nem kell minden céget ilyennek képzelni.

Amennyiben az állás érdekelt eredetileg, akkor nagyon szivesen várlak egy beszélgetésre, ahol esetleg arról is meggyőződhetsz, hogy az általad leírtak nem igazán fedik a valóságot.

Tisztelettel:
Maróti Tamás

BSD/Linux/Windows környezetben is dolgozunk főleg a hálózat terén, és bizony azt kell mondanom, hogy néha többet kell küzdeni az open source termékekkel mint a fizetősekkel, értem ezalatt a rengeteg új és speciális hardvernél jelentkező driver hiányt/problémát/instabilitást. A windows rendszerekkel azóta nincs problémám amióta létezik XP és 2003SRV, hozzáértés kell ugyanúgy, mint a Unix szerű rendszerekhez, a másik probléma ott szokott előjönni, hogy sokan nem tudják eldönteni, hogy egy adott feladatra milyen hardver és milyen operációs rendszer a legmegfelelőbb.

Nem akarok egyik vagy másik oldalra sem állni, csak egyszerűen nincs problémám egyik rendszerrel sem.

[quote:c65fe7c436="drojid"]Nem üres az, csak átmenetileg rosszul van beálltva.

http://async.hu/index.php

Megjegyezném, szerintem meg az a szánalmas, ahogy vakon fikáz mindenki mindenkit, amikor lehetne az álláshirdetésre is koncentrálni.

valahogy most veled tudok egyet erteni ;)

[quote:ac27fc59f8="macroharddoors"]

Nem akarok egyik vagy másik oldalra sem állni, csak egyszerűen nincs problémám egyik rendszerrel sem.

jé, ilyen is van itt? :-) Igaza van kollégának. Majdnem magam alá csináltam, mikor megláttam win2k3 alatt a whoami parancsot :-) meg a shutdown -r sem rossz :-) tiszta ismerős, száraz érzés. Ha XP a kliens oldal, akkor valóban win2k3-mal jókat lehet alkotni, de legalábbis könnyebb. Azért van Linuxos alternatíva illetve kíváncsi leszek a teljes Novelles rendszerre.

Sziasztok!

Az ASYNC Magyarország Kft. új munkaerőt keres kihelyezett rendszergazda pozícióba, alapvetően Windows-os környezetbe. Az elvárások a következők:

- hálózati ismeretek (alap szint)
- windows operációs rendszerek ismerete szerver és kliens oldalon egyaránt (haladó szint)
- megbízhatóság
- könnyű mobilizálhatóság

- cisco routerek konfigurálásában szerzett tapasztalat előny
- linux alapvető ismerete sem hátrány :)

A szóban forgó informatikai rendszerről annyit érdemes tudni, hogy egy országos egészségpénztár budai kirendeltségében (Móricz Zsigmond körtértől nem messze) történne a munkavégzés, modern környezetben. Szerveroldalakon Windows 2003, kliensoldalakon pedig Windows XP található. A hálózati határvédelmet természetesen linux látja el.

Jelentkezni önéletrajz küldésével lehet a következő e-mail címen: tamas.maroti@async.hu.

Üdvözlettel:
Maróti Tamás

Kíváncsi lennék, hogy ki mennyire "elvhű", azaz: ki vállalna el windows-os munkát a hup-látogatók közül. Tudom, a megélhetés fontos dolog ...

[quote:ba587cb3d2="popacsek"]Kíváncsi lennék, hogy ki mennyire "elvhű", azaz: ki vállalna el windows-os munkát a hup-látogatók közül. Tudom, a megélhetés fontos dolog ...

Fogjuk fel ezt egy küldetésnek:

Odamegy egy HUP-os rendet vág, és a végén mindenki
os-t használ.

[quote:76d0d24865="meditor"]
Fogjuk fel ezt egy küldetésnek:

Odamegy egy HUP-os rendet vág, és a végén mindenki
os-t használ.

rendbe kell tenni az egészségügyet, első lépés: mindenhova free software-t!

[quote:68573fc112="popacsek"]Kíváncsi lennék, hogy ki mennyire "elvhű", azaz: ki vállalna el windows-os munkát a hup-látogatók közül. Tudom, a megélhetés fontos dolog ...

Miért ne vállalnám el? Nagyon kicsi vagyok én ahhoz, hogy egy ekkora szervezetben változtassak. Megélni meg meg kell. Tisztességes hardveren a Win is tisztességesen üzemel, nekem ez a személyes tapasztalatom. Jogok beállítva, csak ami kell, és gyakorlatilag gond nélkül fut a rendszer. Tudom, hogy ez a megjegyzésem sok embernek nem fog tetszeni. Én is használok linuxot, de nem gyűlölöm zsigerből sem a wint.

Igen, rosszul tettem fel a kérdést.
Én is elvállalnék ilyet bizonyos körülmények között.

Annak ellenere, hogy en sem preferalom a windowst (mondjuk ki: utalom), amondo vagyok, hogy egy felkeszult (linux/unix) rendszergazda ismeri a windowst is, megpedig nem csak klikk-klikk modra.
Sajnos en sem ismerem annyira, mint amennyire illene minimum. :(

Engedjetek meg egy kis szemelyes elmenyt ehhez kapcsolodoan:

Windows XP Prof. -t felraktam a laptopomra, mondvan, majd en jol gyakorlatot szerzek alap windows dolgokban. Win XP felrak, elso inditas, probalok beloginolni, erre amint belepek, ki is dob azzal a szoveggel, hogy nem tudja megallapitani a licens tipusat.... csokkentett modban be tudok lepni, de azzal nem tudok mit kezdeni... (viszont a csokkentett mod felirat a negy sarokban az nagyon-nagyon designos!!!! dejo, dejo!)
Megjegyzem: teljesen legalis windows xp prof.

Azota se probaltam megjavitani, ujrarakni, egyszeruen nincs idom ilyennel szopni.

Bocs, hogy offtopic voltam.

Kedves Gartney!

A weblap csak átmenetileg "elérhetetlen", ugyanis épp fejlesztés alatt áll. Ha nem haragszol, ez idő nyilván alatt nem tesszük elérhetővé, mert - gondolom te is belátod - nem túl elegáns egy félig elkészített weblap.

Ettől viszont még nem hinném, hogy okod lenne arra, hogy ilyeneket írj... Persze, ettől még írhatsz, csak szerintem nem a legszerencsésebb reakció... 8)

Egyébként például volt, aki vette a fáradtságot, hogy megkérdezze, hogy miért nem elérhető a weblap, illetve, hogy hogyan informálódhatna a cégről; természetesen megadtunk neki minden adatot ehhez.

Tisztelettel:
Maróti Tamás

Mehet Win szerver is, de ha csak az van, nem vállalom.
Fiúk (lányok)! A megélhetés nem minden! Ha elköteleztem magam valami mellett, akkor így a saját se...embe rúgok bele, nem beszélve arról, hogy miként próbáljátok meg egy színtiszta WIn$-es környezetben fejleszteni Linux/BSD tudásotokat, hogyan tudnátok fennen hirdetni az opensource valóságát és alkalmazhatóságát...
Legyünk már egy kicsit következetesek!

[quote:c897721fb8="norcrys"]Mehet Win szerver is, de ha csak az van, nem vállalom.
Fiúk (lányok)! A megélhetés nem minden! Ha elköteleztem magam valami mellett, akkor így a saját se...embe rúgok bele, nem beszélve arról, hogy miként próbáljátok meg egy színtiszta WIn$-es környezetben fejleszteni Linux/BSD tudásotokat, hogyan tudnátok fennen hirdetni az opensource valóságát és alkalmazhatóságát...
Legyünk már egy kicsit következetesek!

Igen, legyünk következetesek. Én is sokszor ajánlottam már linuxot, el is fogadták. De ha nem megy, akkor nem mondom azt, hogy akkor felejtsenek el. Villanyszámla attól függetlenül meg fog érkezni. Sajnos ez a büdös valóság, pedig "nagy a jólét". Itt keleten meg főleg. Nem fogom azt mondani a csládnak, hogy nem eszünk a héten, mert keményen következetes vagyok. EZ nem így működik.

[quote:2a5f5f221b="deta"]Annak ellenere, hogy en sem preferalom a windowst (mondjuk ki: utalom), amondo vagyok, hogy egy felkeszult (linux/unix) rendszergazda ismeri a windowst is, megpedig nem csak klikk-klikk modra.

Üdv.
Ezzel csak az a baj, hogy szinte lehetetlen mindkét végéről egyszerre
enni egy palacsintát..:)
Én még nem láttam olyan embert aki mindkettőben profi lett volna.. és
szerintem nincs is, mert azt azért elég nehéz megcsinálni, hogy 4 órát unix-ozol, 4 órát meg winfosozol.

Pár év után most dologozok már kerek 5 napja winfos alatt, mert muszály..
és hogy mennyire honvágyam van már.. hihetetlen.. nem érzem a sajátomnak a gépet, meg a windows-t. talán ezért mert alapból hülyének néz. (lehet tud valamit.:))

Fri