Gmail, blokkolt fájlok megnyitása

Biztonsági okokból a Gmail nem engedi bizonyos típusú fájlok küldését, fogadását, pl futtatható álományokat, vagy azt tartalmazó zipeket.

1. megoldás: Importáld a levelezésed egy desktop e-mail kliensbe. Ha a kliens maga nem blokkolja a hozzáférést adott fájltípusokhoz, akkor simán letöltheted vele a blokkolt csatolmányt.

2. megoldás: Töltsd le az email forrását. A Gmail erre lehetőséget ad az e-mail fejlécében lévő menüben. A letöltött fájl .txt lesz, ezt .eml-re átnevezve meg lehet nyitni bizonyos levelezőprogramokkal, vagy ha ilyen nincs kéznél, az munpack paranccsal (ubuntu:mpack csomagban telepíthető) kibonthatók a fájlok belőle.

Hozzászólások

Én ha küldök ilyen fájlt, és nem engedi küldeni, akkor át szoktam nevezni a kiterjesztését, pl valami.exe > valami.valami -re és akkor simán át megy, a fogadó félnek meg írtam hogy nevezze át.
Ismert kiterjesztésre nem célszerű az átnevezés, mert ott nem biztos hogy a user át tudja nevezni ha el vannak rejtve a kiterjesztések.
Nagyon ritkán volt ilyenre szükségem eddig.

Én tapasztalatom pár hete lévő esetnél: atküldte átnevezve a fájlt (css,js fájlok egy zip-ben), letöltésnél gmail jelzi a problémát, ÉS akkor már a levél forrásában sem volt meg a fájl (nem emlékszem, hogy szimplán dobta, vagy volt valami a helyén, pl. szöveges fájl magyarázattal). Ez után nem próbáltam letölteni pl. thunderbird-el, lehet akkor meglett volna még, de nem vennék rá mérget.

Ha én vagyok a küldő, akkor ilyen esetekben jelszavas zipet szoktam használni.

A google ilyen húzásai miatt hagytam ott az egész ökoszisztémát.
Dühítő, mikor okosabb akar lenni.
Legalább kikapcsolható lenne valami beállításköteg mélyén, de nem! Majd ő tudja.

Mondjuk a Google mentségére: Legalább nem zúzzák be közvetlenül, hanem engedik letölteni az eredetit :) Egyszerűen a buta felhasználókat célozzák meg, akik számára viszont jó, hogy nincs opció felülbírálni a dolgot, mert gondolkodás nélkül megtennék. Láttunk erre is példákat, lásd, hány ember gépén volt letiltva a frissítés az XP-s korszakban :)

Ezt nem értem. A windows nem indítja újra a gépet használat közben. Ha otthagyod egy időre, akkor igen, de beállíthatsz aktív órákat, amit figyelembe vesz, és azon kívül indítja újra magát. Szól, hogy van frissítenivaló, ami igényli a rebootot, hacsak nem makacsul ragaszkodsz hozzá, hogy napokig ne induljon újra (ami lehet egy jogos igény) akkor nem fog váratlanul érni a reboot.

Általában tovább maradok, úgyhogy igen, olyankor meg tudná csinálni (és meg is csinálja). Viszont olyankor általában tolok még egy frissítés utáni bootot, mert nem másnap reggel szeretnék küzdeni azzal, hogy épp mi hullott be.

Egyébként ha már: volt olyan is az aktív időszakban (épp fejlesztek), hogy felugrik egy ablak, miszerint ő akkor 15 perc múlva újraindul. Az ablakot lerakni nem lehetett és csak egy "Újraindítás most" feliratú gomb volt.

Ezek után szoktam örülni annak, hogy itthon nem kell Windows-t használnom.

Szerk: egyébként még nem sikerült olyan beállítást eszközölni Windows 10 esetén, hogy teljesen az én kezemben legyen a frissítés, mint pl. Windows 7 esetén. (Azaz még csak ne is keressen frissítést, majd én manuálisan kerestetek, ha épp ráérek küzdeni vele.)

Ahogy írtad, többször is végigmentem már a teljes folyamaton. Több gépen, teljesen nulláról. Aktív időszak, stb. Akármit csináltam, pár hetente újraindította önmagát.
De volt, hogy például excelben adatrögzítés közben. E-mail írás közben... Azért amikor üzleti levelet írsz, meg EU pályázathoz töltöd ki határidőre az excel táblát nem esik jól! Akkor is, ha a modern gépeken ~1 perc egy melegindítás.

Egyre jobban örülök, hogy elkezdtem már egy ideje leépíteni a gmail-fiókomat. Szerencsére ilyenbe még nem futottam bele - de nem is akarok.
Az mpack csomagról az infót köszi! Amikor kellene, úgyse fog eszembe jutni :)