A fidesz inkompetenciájának a hatása a bogarak nemi életére

https://twitter.com/GergelyOrosz/status/1785740695921139883

 

Nem tudom elképzelni, miért akarhat vki.egy ilyen bohócnak dolgozni.

Hozzászólások

Minden cégvezető és tulajdonos ilyen. Sok esetben, még középvezetőként sem tudhatja az ember, hogy mit akar a cégvezetés, és ha középvezetőként nem vagy képes követni a cégvezetés utasításait akkor keresnek nálad kompetensebbet. Ebben az esetben valószínűleg kapott a csapat vezetője egy célszámot headcount csökkentésre. Nem volt hajlandó végrehajtani. A viselkedését interpolálták az egész csapatára és mivel nem voltak küldetéskritikusok, mentek a darálóba.
A munkahelyek nem felnőttmegőrzők, fizetős melegedők és társai. Ha nincs bevétel, ha nem megy a szekér, akkor jön a balta. Egy jól működő nagyvállalatban, nincs lecserélhetetlen, nincs nélkülözhetetlen ember és felesleges ember. Ha a növekedés miatt betunyul a cég és nincs megnyírva, akkor nem fog tudni lépést tartani az üzleti élettel és elsüllyed.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ha nincs bevétel, ha nem megy a szekér, akkor jön a balta.

Ez altalaban igy van. De 2024-ben a leepites epp egy mikrogazdasagi trend. A tozsde is bearazza, hogy ki tart nagyobb leepitest, mert biztos az fejlesztett jobb AI-t, stb.

Ez egy kiveteles ev, ahol a total nyereseget termelo csapatokbol is siman epitenek le embert, mert egy masik lufiszamon visszajohet egy meg pozitivabb keplet.

Effektive epp egy lokalertekes faszmeroversenyt tartanak a tozsde topcegei, hogy ki tud nagyobb leepitest "megengedni maganak". Ennek megfeleloen egy "kozepvezeto" egyetlen feladata: wishful thinking, hogy az AI majd dolgozik az emberek helyett. Haaaat, ez majd szepen visszaut, 2 ev mulvara megint munkaerohianyt joslok, de most mindenki kapaszkodjon bele a munkahelyebe es maradjon a seggen, pofaja lapos.

Nope. Ez a csendes COVID hiring pánik ellensúlyozása. A cégek többsége a COVID alatt csendben felszedett pár kiló headcount felesleget, kompenzálandó a home-officet és az esetlegesen kieső munkaerőt. A leépítés nem most kezdődött, hanem a back-to-office indításával, mikor a cégek realizálták, hogy hirtelen kevesebb asztaluk van mint alkalmazottuk.
A másik, hogy a nem rendeződött az ellátási  láncokban beállt hiány. Két évvel  COVID után, még mindig durva lead-time-ok vannak és az istennek nem akar eltűnni, ez kihat a teljes beszállítói és értékesítési láncra, beleértve az eladásokra is. Ráadásul a COVID alatti pánikvásárlások lecsengésével az eladási mutatók negatívba fordultak. Az emberek kivárnak.  

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az emberek kivárnak.

Ez pont a kivaras vege. A valosag, hogy minden szar marad, mert kar volt lockdownozgatni agyatlanul, es ezen keresztul az ellatasi lancokat ugy szetbaszni, hogy nehez legyen ujjaepiteni. Erre rajove ami jo befektetesnek tunt, nehol ugy tunik, nem az. Valodi termelesbe fektetni viszont most erdemes.

A vicc, hogy a jegybankok es allamhaztartasok matekja kijon: inflacio, de a semmiert osztogatott covid penzek meg korabbi alacsonyabb kamatos hitelbol mentek, minden rendben.

A probléma, hogy kezd elfogyni a gazdasági mozgástér. A vállalatok saját magukat vitték ebbe az örültségbe. A szükségtelen termékfunkciók eszközökbe való pumpálásával elvitték fejlesztési és gyártási költségeket. Hogy megmaradjon a profitmargin, ezt a munkabérek alacsony szintjén tartásával kompenzálták. Ez viszont a fizetőképes kereslet csökkenésével harapott vissza. Az elmúlt 50 évben  négyszer helyeződött át a világon a tömeggyártási centrum. Sőt már megkezdődött a megágyazás az ötödiknek fekete Afrikában. Viszont ez nem segít abban, hogy az embereknek nincs pénze és a COVID-al teljesen áthangolódtak a költési prioritások.
Tehát marad az energia, az alapanyag és munkaerő költségek csökkentése. Erre jó példa a ukrán-orosz konfliktus (ami részben az Oroszország összeomlasztására és le rablására tett kísérlet), de ugyanez pepitában az palesztin-izraeli konfliktus is. A munkaerő leépítés újabb logikus, csak épp nem túl hatékony lépés a rendszerszintű hibák megoldására.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Rebecca Tinucci San Francisco, California, United States"

Gondolom amugy is jol jon Musknak, hogy at akarja vinni a ceg minel nagyobb reszet masik allamba. Raadasul Commiefornia - ezen belul SF fokent - eleg durvan woke. Mondjuk nem csak a cegek, az emberek is menekulnek onnan. Newsom probalja megakadalyozni, de ez csak korlatozottan sikerul neki (kulonadot probalna kivetni azokra a maganszemelyekre, akik atkoltoznek masik allamba - a behajtatasa kerdeses, ill. bunteti azokat a cegeket, akik bezarnak hogy mashova koltozzenek a legalizalt lopasok miatt).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Amugy milyen fereg dolog mar, hogy ahelyett, hogy rendet teremtene az allamaban es ujra lakhatova tenne, azt bunteti, aki ott mereszeli hagyni. Ahogy a brexit alatt is megismertuk az EU igazi arcat is: hat nem eppen azon volt a hangsuly, hogy inkabb megturnek a kisebbsegi ellenvelemenyt (azesetben bevandorlas tekinteteben), hanem buntessuk, aki emiatt otthagyna ezt a demokratikus szovetseget.