Helyezzük kontextusba: "Nagyot esett a Rolex és a Patek Philippe órák ..."

A svájci luxusórák árai közel két éve a legalacsonyabbak a másodlagos piacon, mivel a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet modellek árai tovább csökkennek a 2022 elején elért rekordszintekről, írja a Bloomberg. - írja a Portfólió.
Az Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin, amelynek jelenlegi átlagára 71 692 dollár, a legrosszabbul teljesítő modell az elmúlt 12 hónapban, több mint 35%-kal csökkent az ára, derül ki az adatokból. A Patek Philippe Nautilus Travel Time ára 28%-kal csökkent egy év alatt, míg a világoskék számlapú, barna segédszámlapokkal ellátott platina Rolex Daytona ára közel 25%-kal esett vissza a használt piacon.

Nézzük mit jelent ez, ha kontextusba helyezzük:

  • Patek Philippe Nautilus Travel Time
  •  Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin

 🤷‍♂️

Hát, nem ettől a zuhanástól lesz nekünk ilyen óránk!

Hozzászólások

Most a minap kisméretű, rugó-előfeszített V-rubincsapágyakat kerestem az internetekben, de az sem volt valahogy. Vagy nagyon kínai, vagy félrebeszél, vagy semmi. Hogy mennyire van összefüggés az jó kérdés. 

Szerkesztve: 2023. 07. 07., p – 14:37

Portfolio hitelességéről annyit, hogy a háborús cikkeikben az Ukránok mindig nyernek.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

írja a Bloomberg

tehát csak átvettek egy cikket hogy legyen tartalom, nem maguktól találják ki. amire ha rákeresel, rolex patek prices fall, akkor fél évente megírják a tartalomgyártók, 2022 okt-dec, 2023 feb-jun.

na most ha van egy dolog aminek az időbeni lefutása változik, annak van értelme megfigyelni azt, pl a citált index ezt teszi. amikor pediglen nagyobb kilengések vannak akkor érdemes erről megemlékezni, elgondolkodni mi lehet az oka, következtetést levonni. de egy ilyen marginális kérdésben hogy egy AP ára a másodpiacon mennyi, tök fölösleges cikket írni mert akit érdekel az követi az indexet és tudja értelmezni is. ezek csak színes kis tartalmak a mindennapi szürke tartalmak között, hír értéke nem sok van. van minden nap hír, hogy 1,5%-ot emelkedett a BUX/S&P500, majd másnap 0,5%-ot esett. és? akkor szóljál ha 30%-ot esett..
abban igaza van treynek, hogy "nagyot esett"=még mindig kétszer annyi (mint a boltban az új).

nincs aláírásom

Egészségedre.

Eközben az elmúlt  két évben vettem egy Samsung Watch 5 pro-t és egy ilyet:

https://www.tutuora.hu/danielklein/dk113028-3.html

ha lemerül benne az elem, akkor veszek egy másikat :P

 

Csak a poén kedvéért dobd már fel valamelyik órádat egy kereskedelmi oldalra, hogy van-e kapás. Kezdem azt hinni, hogy a használtórakereskedelem kezd az internetes értékeléshez hasonlítani.