Xfce 4.14pre1

Címkék

Elérhető tesztelésre az Xfce desktop környezet 4.14-es kiadásának első előzetese. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Valaha volt kedvenc WM-em... sajnos ido kozben kisse lelassultak a dolgok errefele, eleg ritkan van release, a GTK3 migraciohoz is kozel 10 ev kellett. :/ Azert erre majd ranezek, ha kijon.

Csak egyet mondok: CSD
De ott van az is, hogy a GTK mara mar egyszeruen Gnome toolkit lett, ami verziorol verziora torik (az API) es csak a gnome-al kompatibilis.
Szoval a GTK3-al nem jutnak nagyon messzire, csak meg egy Gnome-ot csinalnak. Nem azert mert ugy szeretnek, hanem mert nem tudnak mast csinalni.

Egyszer olvastam egy jo forumot, ahol a developerek kopkodtek (dokumentalatlansag, bird view explanations) es volt egy tok jo hozzaszolas amiben az egyik srac irta, hogy a GTK3 fejlesztoinak az a hozzaallasa, ha valamit szeretnel megcsinalni GTK3-mal es megkerdezed, hogy "rosszul allsz hozza a dolgokhoz", mikor csak annyit varna, hogy "ok, ezt nem tudod vele megcsinalni" :D

Szoval szar a toolkit es meg parasztok a fejlesztoi is. Win-win. :D

Jajj talaltam egy gyonygszemet https://i.imgur.com/pYuj8tWl.jpg

Hat az elbaszott CSD nekem rossz, mert csak a kimondottan gnome-ra irt appok mukodnek. Aztan egy frissites miatt tornek az appok is. Mert pl. a fejlesztonek baszott sok effort lenne az egeszet atirni a torott api miatt. Vagy mondjuk beallitok egy jo temat, na az a kovetkezo bugfix (pl. 3.4.X) frissitestol befosik es nem jelennek meg dolgok. Nem nem major es nem minor valtozasok, csak sima bugfix.

Vegulis lehet a fejlesztoknek rossz, de az meg nekem.

Regen napokat tudtam elpocsolni azon, hogy egy WM igazan ugy nezzen ki/mukodjon ahogy en szeretnem. Es kulon szerettem, hogy Linuxon "minden lehetseges", barmit barmeddig lehetett bizgeralni.
Leszoktam errol. Megtanultam ertekelni a default mukodo dolgokat. Ma mar WM-t sem keresgetek, hanem probalom a disztro defaultot hasznalni, ha csak lehet.