Magáncélra, elsődlegesen használt okostelefonomat ennyi évente cserélem

Tehát a kérdés, hogy a saját tulajdonú okostelefonját ki, hány évente cseréli le egy újabbra?

Választások

Hozzászólások

Oneplus 7 pro. Még marad. 5 éves.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 08:36

2010 óta csak céges van, hivatalosan 2 évente cserélgethetném, gyakorlatilag utálok telefont cserélni és kapaszkodok bele amíg van rá hivatalos sw support. SE 6 évig húzta, most 13 mini, remélhetőleg még legalább 5 évig elkaristolok vele. SE előtt valami blackberry volt, meg nem mondom már a típusát.

Ezekben az akku is eredeti, amikor lecseréled? Vagy közben egy akkucsere befigyel? Csak azért kérdem, mert tapasztalatom szerint 4-5 éves készülékek üzemideje még kímélő üzemmód esetén is elég satnya. Pláne, ha az adott típus még új korában is alig bírt ki egy napot.

SE-ben egyszer cseréltem aksit 6 év alatt, valamikor a vége fele mert már nagyon gyenge volt, ellenben azóta édesanyám használja. Amúgy nagyban függ a használattól is, nyilván ha egy mai átlagos használatot nézel ami kb egyenlő azzal hogy egész nap rajta lóg az ember akkor esélytelen. Ha csak telefonnak van használva meg néha fényképezni/videózni/facetimeolni akkor kényelmesen eldöcög egy napot.

13 mini átlagos használat mellett (ami nálam 2, nagyon max 3 óra képernyőidő) nap végére olyan 40-60% környékén szokott lenni.

Akkor cserélem le, ha elromlik. A jelenlegi 3 éves, az elődje 5 évesen megfürdött a Velencei tóban.

Amikor már kompromisszumos akku gyengeség vagy szoftveres támogatás hiánya miatt. 4-5 év szokott lenni, mert általában a kifutó modellt veszem, így előbb jár le a szoftver. Még ez sem lenne gáz, csak amikor kitiltja a céges policy. Most beleugrottam emiatt egy új s24 ultra-ba, annak 7 év a támogatása. Hát meglátjuk kibírja-e addig

Oneplus 6T. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle a vezeték nélküli töltés. Sok szituban sokkal kényelmesebb lenne már. De 6 éves, még 1 évet tuti marad.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

en nem hasznalom, mert:

1. jobban melegszik (nem lehet korlatozni a toltoaramot, es annak a vezeteknelkuli vevonek is van vesztesege)

 

2. tokkal nem lehet tolteni, allandoan ki kene venni a tokjabol.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Feleségemnek Nothing Phone 2-je van már, valszeg amúgy én is olyat veszek majd.

  1. Tokban van és lehet tölteni, csak megfelelő tokot kell venni. Egyébként én nem használok telefontokot.
  2. A veszteség minden töltésen megjelenik. Wireless töltésnél pedig (pl. autóban) nem az a cél, hogy gyorsan feltöltsön, de legalább ne merüljön használat közben és ne kelljen kábeleket dugdosnom.
  3. Amúgy lehet szabályozni; nem kell a legerősebb töltőt megvenni. :))

Persze különbözőek vagyunk, lelked rajta.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

Elsődleges magántelefonom egy Galaxy A70. Most tervezem cserélni valamelyek a S23-as vagy a S24-esre.

Amíg van rá biztonsági frissítés, de sajnos a Samsung S23 akkuja előbb fog meghalni szerintem.

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 10:40

Amikor behal rajta valami, utálok új telefont belakni, banki appok, nem, kösz. Ideális telefont 1x kellene megvennem, és frissülne bármeddig, de ilyen nincs. Általában 3 év után történik velük valami, elhal a kijelző, bármi.

Cégessel is állandóan nyaggat a főnök, h vegyek már újat, meg drágábbat, ne középkategóriát, de nem, kösz.

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 11:28

Nekem megvan mindket korabbi okostelefonom, a Nexus5 11 eves, a Pixel 2 XL pedig 7 eves modell. A Pixel2XL siman hasznalhato meg most is, ha tortenne valami a jelenlegi telefonommal akkor tudnam hasznalni amig nem veszek ujat, de a Nexus5 az halal lassu. Nem ertem hogy akinek itt 8+ eves mobilja van az mire hasznalja?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Követhetetlen, rendszertelen. Egy évnél tovább nem nagyon marad meg egyik sem, de gyakran nem új készülék váltja, hanem valamilyen keveset használt, esetleg bemutatótermi, napszítta teló. Súlyosbító körülmény, hogy párhuzamosan több is forog nálam.

minden második modellt megveszem, azt pedig továbbadom a családban. akinek adom, az pedig továbbadja. ez ebben az ütemezésben tud legjobban működni

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Kb. ugyanez. Mi pont egy ciklussal odébb vagyunk (nekem 14 Pro, asszonynak 12).

Egyébként nem kell semmit csinálni: a családban 5-en 1-2 év alatt leírunk egy telefont. (Elhagyjuk, ellopják, szilánkosra törik stb.)

Össze-vissza. A jelenlegi telefonom iPhone 12, amit újonnan vettem nagyjából a megjelenésekor. Az egy Xs-t váltott, de azt nem újonnan vettem, azelőtt meg egy SE (1. gen) volt. Az androidos telefonjaimat, amelyek korábban voltak, sűrűbben cserélgettem, de majdnem mindegyiket használtan vettem és adtam tovább.

Még nem tudom, hogy ősszel lecserélem-e a mostani 12-t, az Xs jelenleg a feleségemé, és várhatóan már nem kapja meg a következő iOS-t (bár még biztonsági javításokat igen, szóval lehet, hogy ettől még marad). Ha cserélek, akkor persze a mostani 12 lesz a feleségemé.

Én most tettem bele az 5. kijelzőt és a 3. akkut. Amúgy nagyon jól elvagyunk :) 2019-es a készülék ha minden igaz. Akkoriban Flagship-körüli volt, így tökéletesen megfelel. Egyedül a vezetéknélküli töltés hiányzik, de már megszoktam, hogy szinte mindenből kispórolják. Emiatt az egy dolog miatt biztosan nem fogok váltani.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 16:36

Akkor cserélem, amikor a funkcióját már nem tudja költséghatékonyan ellátni ... Amikor gazdasági totálkáros lesz :) (nem, nincs biztosítva, most 5+ éves, semmit nem cseréltem benne, egyelőre nincs panasz az akkura sem. Már nem olyan, mint újkorában, de még jól bírja)

3-4 ev

Ha az Apple gyartana iPhone Mini Prot, minden evben cserelnem. De ha nem hajolnak le a penzemert, akkor szavazok a penztarcammal.

akkor cserélem, ha használhatatlanságig lekopott, főleg a akksi.

3,5 éve használom a Oneplus8T-t. Addig marad, amíg működik. Korábban sokat cseréltem telefonokat. Ezt nem fogom, csak ha tényleg használhatatlanná válik valami miatt. Ugyan megkapta az utolsó hivatalos gyári Android főverziót, de ha lesz rá Lineage támogatás, akkor marad. Vagy netán valami Linux rendszer. Nekem igazából nem kell más, telefon, névjegyek, naptár, üzenetek (nagyon is jó az RCS, nem kell a többi sz@r), és egy böngésző, esetleg email, de az is általában böngészőből.

SGS 10+-om van. Asszem 6 éve kaptam a cégtől. 2 évig céges volt, azóta meg saját. Nem tervezem lecserélni. Nincs olyan dolog, amivel egy mai készülék miatt lecserélném.

amikor cserélem az azért van, mert az akku szétrepeszti a 3,1415csába a készülékházat