Multifunkcionális gép - nyomtató szerver

Fórumok

Sziasztok!

Van egy Canon MF4140 multifunkcionális gép az egyik irodánkban, amit 3 xp-s gépről szeretnének használni, ezért ez a gép egy tp-link tl-ps110ou nyomtatószerverrel csatlakozik a hálózathoz. A hálózatvezérlést(samba, dhcp, stb.) egy ubuntu 9.10 látja el.
A gépekre feltelepítettem a nyomtató részt ami működik, de a scannert nem tudom, mert telepítésnél nem jelenik meg a listában az "ip port".
Hogy tudnám megoldani, hogy mind a nyomtatás és mind a scannelés is működjön?

Hozzászólások

Úgy, hogy veszel egy olcsó lapszkennert és mindig arra a gépre kötik rá, amelyikre épp szkennelni akarnak. Így szkenneléskor nem kell szaladgálni a multifunkci és a gép között.

Félő, hogy sima USB nyomtatószerverrel csak a nyomtatás funkció fog működni, mivel nem csupán "remote USB"-ről van szó.
Belső printserverrel szerelt típusokkal tudod csak megoldani szerintem, azok - meg a scan driverük is - fel vannak erre készítve.

Én korábban ezgyébként úgy oldottam meg, hogy egy - amúgy is állandóan 7/24-ben üzemelő - windows-os gépre kötöttem a cuccot. Ilyen módon a nyomtatás sima ügy, scannelés szintjén meg az eszköz szoftvere lerendezte, hogy az eszközön levő gyorsgombbal scannelt és lerakta egy hálózati mappába, így tulajdonképpen a számítógépét nem kellett matatni. Persze, ez a gyorsgomb dolog is eszközfüggő, valamint kérdés, hogy elég-e neked egy előre beparaméterezett sima dokumentum scannelés, vagy komolyabb is kell?

Kihagyod a tl-ps100ou nyomtató szervert, a multifunkciós gépet direktbe dugod az ubuntura. Utána sane a scanner megosztáshoz, samba a printer megosztáshoz. A samba tuti tud nyomtatót osztani - a sane-t nem próbáltam hálón át, de a saned mintha tudna ilyet.

Szia

Az alábbi eszközzel megoldható minden funkció használata. Emulálja, mintha közvetlenül a gépbe dugtad volna az eszközt (USB-s eszközként ismeri fel).

TP-Link TL-PS310U

Hátrány:
csak windows alól megy
futnia kell mindig a programjának, csak ezen keresztül éred el
egyszerre csak 1 gép használhatja. Ha nem használod, akkor 30mp után bontja a kapcsolatot az eszközzel, hogy más is csatlakozni tudjon.

Nem nagy forgalmú helyre tökéletes.

http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=232&model=TL-PS3…

Mikor próbáltam a scannert megkerestetni az oprendszerrel vagy a saját programjával, egyszer sem találta meg.
Nekem a lényeg az, hogy 3 gépről tudjanak scannelni és nem kell egyszerre(!) csak ne keljen kötözgetni.


"futnia kell mindig a programjának, csak ezen keresztül éred el"

Ezalatt melyik programot érted?

Az én javaslatom is az lenne, hogy dugd a nyomtatót az ubis gépre smb-n oszd meg a nyomtatót, a scanner részét apache+sane+phpsane segítségével. Így kényelmesen egy weboldalon keresztül tudnak scannelni.
Azért így valósítottam meg a dolgot mert a klienseket valahogy nem nagyon sikerült rá hergelni a scannere, se linux se windows alatt. Bár lehet, hogy ez a nyomtató típusából fakad esetemben, én egy hp officejet 4255-t használok erre a célra bár csak otthoni körülmények között.