Gentoo samba4 ad dc

Fórumok

Otthoni környezetben szeretném tesztelni a samba4 ad dc-t.

Az otthoni szerver egyben átjáró, dns szerver, fut rajta apache, mysql, samba stb.

http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Samba4_as_Active_Directory_Server
https://wiki.samba.org/index.php/Samba_4/OS_Requirements
http://praxis.edoceo.com/howto/samba4
http://praxis.edoceo.com/howto/samba4

A fenti leírásokat végig bogarászva, neki is álltam. De annyi annyi sebből vérzik, hogy mindig visszatértem az aktuális 3.x.x -re.
Van valakinek egy jól összeszedett, step by step howto-ja?
( Mert sajnos a felsorolásomban szereplő gentoo-s howto nem az. )

Hozzászólások

En feldobnam elobb vmware ala egy szuz rendszerre.

De mondjuk erdekes lenne, hogy milyen problemakba utkoztel. Anelkul, hogy kozelebbrol ismernenk a rendszeredet, erosen csak kodpiszkalni tudunk, amivel te nem sokkal leszel elorebb...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Köszönöm a válaszod!

Az igazság az, hogy mivel nem csináltam még samba4-el ad dc -t, nem ismerem. De kételyeim vannak a leírásokkal kapcsolatban.
Nem kell ldap-ot konfigurálni? Nem kell a kerberost, heimdal-t beállítani? A DNS is úgy jó ahogy mindenkinek van?
Nyilván nem, ezek a how to-k nagyon nagyon semmilyenek. Azért is kérdeztem, hogy hátha valakinek akad akár egy saját készítésű széljegyzet, vagy bármi, ami segít az elkészítésben.

A vbox-os teszten már gondolkoztam, csak a gépem átjáró, és DNS szerver egyben, sőőt még a samba is rajta figyel. És így, egy picit bonyolítja a valós teszt körülményeket.

Elnézést a fogalmazásért, de siettem.

"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) /* (c) written by W. Shakespeare. */

Rosszul kozelited meg a kerdest. Az elso koros teszthez meg a valosaghoz kozeli korulmenyeket sem kell szimulalni. De egyebkent ajanlom a sajat modszeremet. En azt szoktam csinalni nagyobb virtualis halozat epitesekor, hogy csinalok egy gateway gepet, 1 NAT porttal meg 1 Hostonly porttal (ugye ez arrol hires, hogy _nincs_ internetkapcsolata). A DHCP-t oszthatja a VMware is, jelenleg irrelevans. DNS-bol en PowerDNS-t hasznalok, ha nem cel a DDNS tamogatottsag - mely esetben Bindet. Nagyon konfigolni azt sem kell, feldobod benne mondjuk a contoso.com -ot, es ennyi. A gepet bekonfiguralod a default gateway szerepkorere, mindenkit kiszolgal, aki a hostonly halo felol jon.

Kliensnek feldobsz egy Windows XP-t, figyelve arra, hogy hostonly interfesze legyen, default gateway a most letrehozott kozponti gep, es ennyi.

Ebbol mar el lehet indulni. Nem a sajat halozatodat szimulalod - de arra, hogy megertsd, hogy a Samba4 _hogyan_ mukodik, arra tokeletes. Majd ha erted a mukodeset - na akkor lehet trukkozni a sajat halozatod szimulalasaval.

PS: a fenti alaprendszert en a Samba 3 megertesehez raktam ossze anno, a Samba 4-hez meg nekem sem volt szerencsem sajnos.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal