T-Online ipv6: PAP authentication failed

Fórumok

Hosszú évekig használtam ADSL és GPON végpontokon a T-Home/T-Online/T-Rex IPv6 szolgáltatását, de pár napja megdöglött: PPPoE belépésnél kivág "PAP authentication failed" üzenettel. A probléma nyilván nem nálam van, itt nem változott semmi, és ugyanezzel a felhasználónév/jelszó párossal az IPv4-es koncentrátorra simán be tudok lépni.

Van itt valaki, aki még használta ezt a szolgáltatást? Nála működik?
Esetleg, valaki T- munkatárs?

Próbálkozom az ügyfélszolgálattal, de az L1 support életében nem hallott még IPv6-ról, és nem tudja, hogy mit kell tenni. (Az hagyján, de nem továbbítja a problémámat az L2/L3 supportnak, fuck!)

Hozzászólások

Az hagyján, de nem továbbítja a problémámat az L2/L3 supportnak

Ha nem tudja a megfejtést, akkor ez így mégis hogy? Mit mond az L1 support?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nekem se megy sima ADSL-en

Jul 8 19:12:39 RouterStation daemon.warn pppd[2202]: Timeout waiting for PADO packets
Jul 8 19:12:39 RouterStation daemon.err pppd[2202]: Unable to complete PPPoE Discovery

Fedora 19, Thinkpad x61s

F.sza... időközben futottam még egy kört az ügyfélszolgálattal, most legalább egy nagyon készséges ügyintézőt kaptam. Azt mondja, hogy mivel az IPv6 nem része az alapszolgáltatásnak, ezért hibajegyet sem tud rá nyitni, (a szerződésben vállalt szolgáltatások ugye remekül működnek) de próbál nekem valami kontaktszemélyt keresni... Kiváncsi leszek...

Nah, időközben beszéltem valami csoportvezetőnek látszó emberkével, aki kicsit meg is lepődött, mert azt hitte, hogy a tesztidőszaknak már vége van, és nem is tudta, hogy ez a szolgáltatás még működött... viszont megigért mindenféle intézkedést, úgyhogy izgatottan várom a fejleményeket...

+1
Én is régóta használ(om/tam ), múlt héten még tökéletes volt, most hogy láttam a topicot megpróbáltam csatlakozni és szintén ezt tapasztaltam.

Esetleg azóta megtudott valaki, valami infot ?

Fedora 19, Thinkpad x61s

> Arról nem beszélve, hogy az ipv4 nepper már igencsak beindultak, szóval vann ott még cím,
> csak egyre drágább

Az általánosítás itt éppen nem jó. Rengeteg olyan hely van, ahol bőven van még szabad cím, és sok olyan hely van, ahol mocskos bitang nagy hiány van. Nekem például az upstream szolgáltatóm az utóbbi időben kegyetlenül ki akarta szívni a véremet a PA-s IPv4 tartományom árazásával. Kénytelen voltam előre menekülni: bekebeleztem két kisebb, kihalófélben lévő ISP-t... :)