Cisco EPC3825 proto-41 forwarding

Fórumok

T-home, adott a modem/router. Hogyan tudom rávenni, hogy proto-41-et továbbítson egy gépnek a LAN-on? A webes felületén nem láttam ilyen lehetőséget. Netán ha DMZ-be teszem azt a gépet? Bridge mode hekkelés? Egyéb?

Hozzászólások

Szerintem azt, ha lehetne akkor vagy az xml config fájlban, vagy pedig valamelyik snmp mibbel tudod engedélyezni. Amit te elvileg nem tudsz, csak a szolgáltató, aki nem fog ha nincs engedélyezve:)

1, Milyen modem?Címet kéne olvasnom... Biztos 3825, és nem 3925?
2, Mihez kéne ez? Gondolom tunnelhez. Jól sejtem?

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Próbáld meg, hogy biztosan nem megy. Nekem 3925 van, mögötte egy rendes router, abban van beállítva a tunnel, és megy. Bár a szaggatással az se tud mit kezdeni, de az a netszolgáltató hibája.
Jah, és egy ilyen van a leírásban: "...When behind a firewall appliance that passes protocol 41..." Tehát ez is ilyen 41-es cucc.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Mit is próbáljak meg? Egyszerűen kezdjek el proto 41-el csomagokat kiküldeni, és elvileg magától visszajön a válasz, mert ezt is NAT-olja? A sixxs-szel nem akarok kísérletezni, mert kreditrendszer van, de egy anycastos 6to4-et esetleg lehet próbálni, mert az is proto 41. A sixxs-szel még az is baj, hogy maguktól pingelnek, és ha épp nem vagyok benne a NAT táblában, az is baj lehet.

--

Arra gondoltam, hogy lőj be valamin tunnelt, és figyeld, hogy megy-e. Nekem NAT mögött van a második router, azon működik a v6 tunnel, a szerver pedig a külső v4 címemet látja így is. Nekem nem sixxstől van, hanem tunnelbroker.net. Egy teszt erejéig megérheti kipróbálnod ezt is.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Nahát, nahát. Belőttem egy 6to4-et a NAT mögött, és minden további nélkül ment :). Ezek szerint protokolltól függetlenül elkapja a modem, és NAT-ol mindent, mint a kis angyal. Végül is ez is IPv4 fölött megy, csak nem TCP meg UDP, hanem 41. Na majd kipróbálom hamarosan a Sixxs tunnellel is.

--