Memóriát mindig csak egyben?

Fórumok

Sziasztok!

Számítógépembe vásároltam 2*8 giga DDR4 memóriát (ilyet: https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/hyperx-predator-1… ).
Ha bővítenék 32 gigára, akkor érdemes eladni ezt, és venni egy 32 gigás pakkot vagy simán rendelhetek egy újabb 16 gigás pakkot?
Úgy hallottam, hogy egyben érdemes venni, az fog jól működni a másikkal, de ez nekem eléggé "szakállas" dolognak tűnik?

Hogy van ez manapság?

Köszönöm szépen a válaszokat.

Hozzászólások

Attól függ :)

Ha intel procis a gép, akkor mindegy.
Mostanában már akárhogy pakolhatod egymás mellé-alá a ramokat, nem számít az időzítés, stb.

Ha AMD, akkor kicsit gondosabban kell eljárni.
Pontosan nézd meg az alaplap leírásában hogy milyen memóriát támogat és csak olyat szabad beletenni.

Erősítsen/cáfoljon meg akinek más a véleménye.

Leginkább az alaplapod gyártója által megadott memóriabővítési mátrix alapján. Ebbe beleértendő a támogatott memóriamodulok típusa, órajele, a memóriabankok feltöltési sorrendje és foka stb. A "csak úgy érzésre" elvégzett memóriabővítések gyakran végződnek problémákkal, pl. időzítésekből adódó anomáliákkal, ami jobb esetben lassulásokat, rosszabb esetben instabilitást, még rosszabb esetben rendszerösszeomlást stb. okozhat.

Ez az általános szabály, amit épp úgy érdemes alkalmazni desktop rendszereknél, laptopoknál. Szervereknél meg egyenesen kötelező.

--
trey @ gépház

Azért manapság sokkal jobb a helyzet annál, amekkorát lehetett szívni pl nForce2-vel, ahol még azonos memóriákkal se mindig ment a duál channel.
Amúgy meg ajánlott a memóriatelepítés után egy memtest86(+), még ha a gyártó által ajánlott, párban vett modulok is, ha biztosra akar menni az ember