Beléptető rendszer (n+1. topic)

Fórumok

Sziasztok,

kapcsolatban állok több, neves beléptetőrendszert gyártó/forgalmazó céggel, de valahogy egyiknél sem találtam meg azt, amit keresek. Amire szükség lenne:

1.) az egyes ajtóvezérlők Ethernet interfésszel rendelkezzenek (több épület, sok beléptetési pont, nem akarunk kábelezni, Ethernet van mindenhol)

2.) a felhasználó-adatbázis, és az esemény-adatbázis kívülről, szabványos eszközökkel, pl. SQL illesztéssel (MSSQL/PostgreSQL/MySQL/stb.), vagy valamilyen épkézláb API - elérhető legyen.

Amiket találtunk "konzerv" megoldásokat, azok mind proprietary, főként Windows-os programra épülnek, ahol az operátor képes kézzel, interaktívan mindenféle riportokat lekérni. Az adatbázis általában zárt, kívülről nem elérhető, nem dokumentált, stb. Olyan szoftveres megoldásokért kérnek - modulonként - több százezer Ft-os licenszdíjakat, amelyek ránézésre kb. a '90-es évek műszaki színvonalán akadtak el...

Hardveres téren nincs semmi extra igény. Az ajtóvezérlőnek legyen legalább egy relé kimenete, a kártyaolvasók pedig egyenek szabványos RFID kártyákat.

Hozzászólások

Szia,

a meglevő strukturált hálózatot nem csak ethernet kommunikációra lehet használni...

Szerkesztve: 2020. 07. 31., p – 15:59

Hikvison (iVMS-4200 AC)?

 

Van olyan olvasoja is, ami Ethernet, meg van Wiegand , rs485... is.

 

A management software tud mssql-be dolgozni, onnan meg szabad a palya a kulsos modositashoz, query futtatashoz.

 

Vagy ott a HikCentral Professional, a nagy testver... A Free ott eleg korlatozott, a fizetos meg zsebbe nyulos. Itt van OpenAPI, meg ami kell...

Mi ilyen olvasokat vettunk hozza:

https://www.dema.ch/en/ds-k1t804ef.html

 

Asszem tud Wifi-t is, de mi Ethernet-el hasznaljuk. 

 

Az IVMS4200-nak egyetlen hatranya, hogy alapvetoen kliens softver. ami azt jelenti, hogy futnia kell az adatgyujteshez az olvasoktol. Viszont service-kent nem fut... nyilvan a Hik. nem hulye, aki ilyet akar, az vegye meg a Hikcentralt draga penztert... De ha igy is megfelel az IVMS4200, akkor ajanlom! Ahhoz kepest hogy ingyenes program, nagyon sokat tud! szabadsagtervezes, munkarendek, meg ami e tudsz kepzelni...

 

Önmagában a beléptetőrendszert nem akarjuk adminisztrálni. Vannak mindenféle meglévő "vállalatirányítási" rendszereink, amikben benne van az adat, a beléptető rendszerből csak ki akarjuk szippantani a bejegyzéseket, hogy össze tudjuk vetni a munkaidő-beosztással, stb.

A kínai weigand (wgaccess) kártyákat érdemes megnézni. 4 door access control néven futnak. Ebből is azt a verziót amihez van kód: https://github.com/uhppoted/uhppoted (a TCP panel külön van, Adroitor ill. egyéb más márka alatt). Ha jól tudom, akkor az alap wgaccess kártyák itthon Cryptex néven voltak forgalomban. Az egykori Cryptex (wgaccess) kártyákhoz én is keresem a nem legacy megoldást. Ránézésre még az is lehet, hogy meg is van: https://github.com/freesideatlanta/FreesideKey.git

Szerkesztve: 2020. 08. 01., szo – 08:56

Hát, etherneten nem is olyan egyszerű ez, pedig az lenne a logikus. :-)

Nekünk van ilyen megoldásunk, ami igazából melléktermékként jött létre. Viszont nem is volt piacképes a 90-es évekből maradt, nem ethernet alapú windowsos megoldások mellett. 

Civintec CN56X (TCP/IP) olvasókat (http://www.civintec.com/info_22.aspx?itemid=25) használtunk hozzá, ami tud etherneten kommunikálni és képes relét vezérelni. A tápellátásához PoE injektorokkal (https://www.tp-link.com/hu/business-networking/accessory/tl-poe150s/)  építettük össze, így etherneten, PoE switchből kapják az ajtónyitást vezérlő olvasók a tápot. Sajnos a Civintec-hez a kínai gyártó csak külön kérésre tudott linuxos drivert adni (de végül adott) és ahhoz készítettünk Java-s vezérlőt. Ezzel kommunikál a Java backend alkalmazásunk, ami alatt Mysql db működik és Angular-os frontend egészíti ki. Egy beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer, ami beléptető oldalon sajnos kevesebbet tud, mint főbb szereplők (pl. nincs zónázási lehetőség), ráadásul az ethernetes eszközök jóval drágábbak, mint a "hagyományos" beléptető hardverek.