digi

Fórumok

Sziasztok,

 

Valamikor éjfél után elszállt a kapcsolatom, de úgy nézem, hogy nem töltöttem ki az egy hetes időszakot, 6500 perc után szakadtam meg.

Azóta Timeout waiting for PADO packets. Digi közölte, hogy nála minden szép és jó és küldenek laptopos embert pénzért. Nem tudtok valamit, hátha változott valami? Telefonon azt mondta be az automata, hogy a kerületben karbantartás van, a nő szerint minden rendben és kéne, hogy menjen, biztosan nálam van a hiba, náluk minden szép és jó... Windowsos gép nem volt otthon, így nem tudtam azzal megnézni, de ma délutánra szerzek egyet. 

Volt áramtalanítás meg reboot meg minden nyavalya...

Ötlet esetleg?

 

Köszönöm

ab

Hozzászólások

Mivel nem tudom, hogy te hol tapasztalod a problemat, igy csak azt tudom mondani, hogy itt minden rendben. Tehat, lehet, hogy ez nem az a hely ahol eppen karbantartanak.

Milyen router ?

A standard szoveget kaptad. Megfenyegetnek, hogy fizetni kell, de amugy allandoan az oldalukon van valami. Tapasztaltam hasonlot, sajnos sosem oldodik meg magatol, kikapcs bekapcs neha segit, de amugy a hitelesitessel van ilyenkor a gond. Nezhetetd a vegtelensegig magatol sosem fog javulni. Idoszakos jelensegkent volt veletlenszeruen. Erdekes modon eszkozt buhernyaltak es azota ok minden. kop kop.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

ha nem javul meg fel- egy ora mulva magatol, akkor erdemes kerni a digitol egy resetet..

nalam az mindig megoldotta ezt a problemat..

Reset-et kérni mire? A modem-re? Akkor visszaáll az eredeti konfig (itt kellene definiálni adott előfizetőnél mi számít AZ eredeti konfignak)? Azaz elkúrja a bridge módot, ami miatt 1 órával később megint lehet betelefonálni h. lécci a bridge módot is kapcsoljátok már vissza.

anno upc-nél telefonálni kellett. diginél lehetett emailcímre írni vagy telefonos üfszolgálatra beszólni,  a telefonhívás eredménye az volt, hogy kb 10percen belül visszaellenőrzéssel le is lett próbálva h minden működik, így esetleges probléma esetén ott vannak a túlvégen. (igen, telekomnál ugyanezt lejátszani először vandán átszopódás(kb 7 perc), majd 2 szinttel feljebb jutás (értsd elfecsérelt +fél óra) volt)..

Szintén DIGI, szintén 16. kerület, éjjel 02:10-től délelőtt 10:40-ig nem volt net. Többen panaszkodtak a kerületből, hogy náluk is ez a helyzet. Valami központibb hiba lehetett, ami már helyreállt, én be sem jelentettem a hibát

Sziasztok,

 

Szereztem egy windowsos gépet, de addigra megjvault. Nálam 0:47től 10.40-ig nem volt net. Felhítam a digit, hogy ne jöjjön a laptopos emberke és miért fogják rám, hogy én vagyok a hunyó, mondja a nő, hogy általános a kerületben a probléma, elnézést, a hibajegyet nem zárja le. Az évben rengetek probléma volt már, leginkább DNS gondok amit persze megoldottam, de hivatalosan szar volt a net az ő default beállításukkal. Gyűlnek az órák, szerencsére az SMS-k is amiben jelzik, hogy elhárították a hibát. Gondolom én 95% amit garantálnak, szal két hétig kéne net nélkül maradni, hogy lehessen követelni valamit...

Nekem mér régi eszközöm van, ebből se antenna, se semmi nem lóg ki, default bridge módban kaptam meg 6 éve.

na mind1, meg sem szólalok, olcsó, nincs e-mail, nincs sallang, nincs wifi meg box meg stb.... T is volt ennyire akadozó 10 éve....sőt..

Szerkesztve: 2021. 07. 09., p – 10:53

Nekem régen volt hasonló.. azt hiszem ugyan ez volt a jelenség. (DIGI)

Lépcsőházi router port hibája volt. Átdugva egy másik portba minden rendben volt.

Érdekesség még, hogy az én esetemben windows alól jól működött, csak a routeren és unix like OS-eken nem.
Kicsit tovább debugolva, a windows-t itt-ott magasról letojta a PPPoE speckót. Ezért is működött. :D

Szerkesztve: 2021. 07. 10., szo – 11:01

1-es számú, ALAP intézkedés Digi  kimaradás esetén. Felhívni a 1272 ügyfélszolgálati számot, ott az automata az elején közli, ha valahol karbantartás van és ez melyik településen van.

Ha semmilyen karbantartást sem mond, akkor lehet próbálkozni modem kihúzással, utánnna az ÜF szolgálaton szólni a kiesés miatt.