Notch GNOME-ra

Fórumok

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 07:05

Láthatóan, eggyel ismét növekedett a végtelenül hasznos alkalmazások száma. (Kiszámolta már valaki, hogy hány ezrelékkel csökkentettük ezzel a szén-dioxid kibocsátást és "kíméljük" vele a bolygót?)

Majdnem olyan hasznos, mint a DVD visszatekerő kézi készülék.

Jó poénnak tűnt, de a readme alapján sürgősen kéne találnia valami real-life elfoglaltságot.

Egyenként kéne letördelni az ujjperceit annak, aki a notch-idealizmust kitalálta és termék szintre erőltette.

Elég ennyit észrevenned és nyugodtan söpörd be a puffogás™ feliratú skatulyádba, hogy ne kelljen belegondolnod, hová süllyesztette a szakmát ma a kütyük divatdiktatúrája.

Az a problema, hogy latja a tobbi gyarto is, hogy az AAPL szekhazat a sok birka meg ezt latva sem gyujtotta fel - ellenben sokan megveszik, es ebbol azt a kovetkeztetest vonjak le, hogy le kell masolniuk. Idovel nem lesz mas valasztasod. Ahogy telefonnal is egyre kevesebb van.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mestertroll fokozatot adomanyozok a sracnak.

#hiánypótló

I hate those Smurfs!

Az oneples 7 pro telefonomra is kellene. Ja, nem!

Ugyan már. Erőforrás kímélőbb ha egy darabka fekete szigszalagot a képernyőre ragasztunk. 
Sőt, ezt bárminek a képernyőjére meglehet csinálni!

Jól olvasom, hogy az apple mostmár a laptopokon is notch-ot használ? :-O

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Először lenyomta az ipar a torkokon a 16:9-et, eladva, hogy az a menő™, csakhogy önző, móhó módon költségoptimalizálhasson.

Aztán sokaknak kevésnek bizonyult a függőleges tér, főleg a végtelen paddinggal megáldott materialbuzi felületeken, amiket a designer-diktatúra lassan már egy évtizede küldött világhódító útjára.

Sznobék (Dell, Apple) persze kompromisszumos megoldásként "visszahozták" a 16:10-et. Persze, a monitor sem lehet túl™ magas, mert az már nem™ menő™. Akkor rakjunk rá notch-ot, mert az divatos™. Mindezt az újabb és újabb szériák legyártásához szükséges temérdek erőforrás elpocsékolásával, megannyi környezetszennyezéssel.

Mindez a 16:9-ről való áterőltetések után igencsak ironikus.

"Te mondd, hogy nem éri meg 16:9-től eltérő kijelzőket gyártani, a te hangod mélyebb."

Az Apple notebookok 16:10-es kijelzovel rendelkeznek :) Nem csak most, de 16:10-es kijelzovel tudtal notebookot venni toluk 20 eve(*), 19 eve, 18 eve, 17 eve ... 4 eve, 3 eve, 2 eve 1 eve es most is. 

A 16:10.675 kijelzokkel kezdtek 2001-ben a szelesvasznu displayeket es az elso modelleknel az tortent, hogy a fuggoleges felbontas maradt akkora, mint ami a korabbi G3-as modelljeiken volt, de a vizszintes felbontas megnott, es szelesvasznu lett. 2003-ban jelent meg az elso, valoban 16:10-es modell. Tudnal peldat irni arra, hogy mikor jottek ki 16:9-es geppel (geptipus, ev)? Illetve, hogy ezt a geptipust mikor valtottak vissza 16:10-re (ev? soha?)

A 16:9-cel nekem nincs bajom, nem nagy a különbség a 16:10 ellenében. Viszont a notch az baromság, meg ez a végtelenségig vékonyító, meg kávaspórolós baromság is. Ha valakit zavar a kamera, akkor ne notch-csal oldják meg, hanem hagyják le, ez biztonsági szempontból is tetszene a legtöbb vásárlónak, nem kéne leragaszgassa, ha meg webkamera kell, akkor meg vesznek valami dongle-ös megoldást, az Apple-nél amúgy is mindenhez dongle kell már. Úgyis oltári fos a minősége ezeknek a beépített kameráknak, sose értek semmit. Erre felesleges bármit is áldozni, nem csak notcht.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

majdnem 10 éve használok Apple terméket, de soha nem használtam még dongle-t. főnökömnek van, ő félévente egyszer használja.

a beépített kamerája pedig meglepően jó a macbook próknak :) nekem se jönne be a notch, de pl a legtöbb apple-ös ismerősömet a legkevésbé sem zavarná.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

majdnem 10 éve használok Apple terméket, de soha nem használtam még dongle-t. főnökömnek van, ő félévente egyszer használja.

Na bumm. A feleségem meg minden nap használ (külső monitor + ethernet).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.