google docs / libreoffice + valtozaskovetes

Fórumok

Üdv!

 

Kaptam egy .docx dokumentumot, amit ugyanilyen formátumban kell visszaküldenem némi változtatás után. Eddig jól elvoltam a libreoffice + odt párossal, de fél éve kénytelen voltam rászokni a google dokumentumokra (docs.google.com).

 

Ez a változáskövetés nekem új. Hogyan tudom ezt bekapcsolni? Próbáltam keresgetni google-n, de nem igazán találtam. Találtam olyat, hogy verzióelőzmények, ami tök jó, csak ha ezt átküldöm magamnak, nem fog látszani a változtatás.

 

Hogyan működik ez a változáskövetés, vagy változáskövető?

 

 

 

Köszi a válaszokat.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 02. 10., cs – 01:54

 

 

 

 

 

secret:D

Szerkesztve: 2022. 02. 10., cs – 09:28

(Nyilván én vagyok értetlen, de nem tudom mit kérdezel.)

 

LO-ban:

(Linux + 6.4.7.2-es LO)

Szerkesztés / Változások követése / Változások követése bepipál (vagy Shift - Ctrl - C) - innentől számontartja és el is menti a fájlba, a különböző módosítások sorrendjét, mikéntjét. Ha pedig ugyanebben a menüben a Megjelenítés is ki van pipálva, akkor te ezt látod is, ha a megjelenítés nincs engedve, akkor tárolja ugyan, de a legutolsó (aktuális változat látszik) (Uninteligens módon ezt a láthatóságot a Nézet menüben is állíthatod "Változások követése" néven)

(Win + 7.2.2.2-es LO)

Szerkesztés / Változások követése / Változások követése, és ugyanitt Megjelenítés; cserében a Nézet menüben már változott a neve és "Követett változások megjelenítése"

A magam részéről a GDoc egyetlen menüjében sem találok változáskövetésre utaló nyomot, de nagyon nem nyomoztam. (Lehet, hogy ha olyan doksit töltesz fel, amiben be van kapcsolva, akkor már kezeli - de ez csak tipp.)

(Nyilván én vagyok értetlen, de nem tudom mit kérdezel.)

Szerintem azt kérdezi, hogy google docs-ban hogy lehet változáskövetést bekapcsolni.

Nem használtam még, de a Google keresés első találata úgy tűnik, válaszol erre a kérdésre:

https://www.upcurvecloud.com/blog/google-docs-has-full-track-changes-wo…

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.