[Frissítve] Manapság fancy CV kinézet

Fórumok

Hellóka!

Úgy adódott, hogy sok-sok (10+) év után, meg kell mérettetnem magam mint alkalmazott munkavállaló.

Nagyon régről van önéletrajzom, de sejtésem szerint az már formailag igen elavult lehet.

Kérdésem: hogy néz ki ma egy formailag modern CV szerintetek? Biztos van valami divat manapság is. (mint ahogy régen is volt) Meg gondolom ez cég, és HR osztály/kolléga kérdése is. 

Köszönöm előre is. Üdv.

 

# frissítés:  Köszönöm mindenkinek. Nagyon sokat tanultam a hozzászólásokból. És köszönöm a sablon linkeket is.

A meglátásaim:  a Linkedin felemás megoldásnak tűnik. Szerintem csak a nagyon pengéknél működik jól.

Fejvadász nekem kockázatos megtérülésű lenne a 10+ év kihagyás miatt. Szóval azt tényleg csak a legvégére hagyom.

Így tehát marad egyelőre a CV szerkesztés. Valami egyszerű fajta. Amit még nem tudtam eldönteni, hogy fényképes legyen vagy nem. Max csinálok ilyet is, olyat is.

 

Továbbra is hozzászólhattok, ha szeretnétek. Tetszik ez a sokfajta megközelítés. Meg mint említtettem, tanultam, tanulok belőle.

Kösz nektek. Üdv.

Hozzászólások

linkedin?

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Ahol cv-t kernek, ott en mindig azt mondtam, nezzek meg a linkedin-em, up-to-date. Ha megis kernek cv-t, linkedin general egy PDF-et neked.

Cover letter meg hasonlokat nem irok. Ott a github accountom tele commitokkal, az eleg kene, hogy legyen.

Ahol pattognak, hogy de de kell, onnan meg elmegyunk. Nem akarsz olyan helyen dolgozni, ahol ennyire vaskalaposak IT-s szakember felvetelenel.

modern CV = jól kitöltött LinkedIn profil.

Amire azt szoktam valaszolni, hogy szivesen atkuldom a linkedin profilom pdf verziojat :D

Amugy ez nagyban fugg, hogy te keresel vagy teged keresnek. Mert ha az elobbi, akkor tenyleg nem art, ha kinez valahogy a CV, elvegre a nevedet adod hozza. Az utobbi esetben (regota ez a jellemzo) viszont tokeletesen elmegy az export. Ott napra keszen tartom, van csomo elerhetosegem.

Ha viszont nekem kell elbiralni, akkor a CV alapjan megkeresem a linkedin profiljat, es eloszor ott tajekozodom.

Nem ertek egyet.

A fejvadasz legalabb azt fel tudja merni helyettunk, hogy ki az, akinek _tenyleg_ _nagyon_ surgos munkaerot talalni.

Vannak bunei. Mindket oldallal elhiteti, hogy az o partjat fogja, es hazudozasra epitett szakma.

DE: bizonyos jol fizeto allasokat kizart dolog a segitseguk nelkul megfogni. Es bizonyos felteteleket ok sokkal jobban ki tudnak a munkavallalonak alkudni. Van, hogy a munkaltato nem arulja el, hogy bejottel nekik, mert meg alkudozni akarna, de a fejvadasz elarulja, mert neki az fontos, hogy megegyezzetek.

A fejvadasz az egy "szukseges rossz". Es 10-bol 8x nem jossz ra idoben, hogy hazudik a karodra. De a 10-bol maradek 2 esetben jobbat intez neked, mint amit elotte egyaltalan el tudtal kepzelni.

A sajat erdeketekben mondom: tanuljatok meg a fejvadaszokkal kommunikalni.

ez csak attól függ, ki fizeti a fejvadászt....

 

Ha a mukáltató, akkor kizárólag az ő érdekeit képviseli, te csak egy lehetséges  'termék' vagy.

Őt ilyenkor kurvára nem érdekli, hogy téged vagy épp valaki mást tol be a céghez.

 

Ha te fizetnéd, akor nyilván a te érdekeidet venné figyelembe, és számodra keresne állást. De ez  magyarországon  nem divat.

Nem ennyire egyszeru.

A munkaltatotol akkor jar neki a penz, ha tulelted a probaidot.

Neki mindegy kit ajanl azok kozul, akik varhatoan tul fogjak elni, ellenben nem jo neki, ha egy masik vele versenyzo fejvadasz jeloltjet veszik fel, vagy valakit direktben.

Nem azért adsz pénzt, azért, hogy ne nézzen ki úgy a CV-d mint TCH-é :)

Ott se a tipóval volt a gond...

(Orsi amúgy sokat kutatja a piacot, és az átlagosnál picit pontosabban tudja megmondani, hova érdemes jelentkezned ahol jól is éreznéd magad.. de nem kötelező igénybe venni, nyilván.)

Hát ez az! Hacsaknem egyben pszichológus is, akihez 5 éve járok, honnan a fenéből tudhatná, hogy nekem hol jó? 
Ezek mind arra mennek, hogy a semmiért jól lehúzzák az embereket, amiket Ő maguk is megtudnának csinálni max. 2 napnyi kutatómunkával + szövegszerkesztéssel. 
Szerencséjük, hogy sokan vannak akik szeretik igy kidobálni a pénzüket :D 

2 óra alatt nem ismer ki egy pszihológus se, maradjunk ennyiben. a felszínt fogja kapirgálni.

ahelyett hogy szétnéznél az aktuális állásajánlatok között ahol több ezer cég között tudsz válogatni, inkább rábízod magad egy fejvadász/toborzóra aki csak azt fogja neked ajánlani akivel ő kapcsolatban van és neki több pénzt hozol...

"itt mindenki kamion, csak én vagyok helikopter"

Tisztázzuk: engem Orsi sose helyezett el :) ellenben a weboldalát én terveztem (a mimoxét is).

mivel a tanszékem másik fele viszi Magyarországon a HR MA képzést, meg cégvezetőként / részlegvezetőként tanultam “ipari” HR-t is, használtam is ezt a tudást, annyira rálátok, hogy ki a kókler, meg ki az aki ezt érdemi szinten űzi.

ez a két ember űzi azon a szinten hogy simán elkérhetik érte a mérnök órabért.

(nem, nem vagyok jó people managementben, de sok-sok évig akartam jó lenni benne.)

az! főleg az építész, mert ő farmol!:D

mondok egy esetet: egy építettő el akarta bontani a rozoga házat a telkén. úgy voltak vele hogy minek hívják a felelős műszaki vezetőt, megcsinálják "okosba" a haverokkal szombaton 4-16 sör és pörkölt mellett...
de a fal nem arra dőlt amerre gondolták és egy ember meghalt, páran megsérültek súlyosan.
egyből elővették az építészt. ő semmiről se tudott, mert nem szóltak neki hogy helló bontanánk nézze meg. mert ez szerződésben rögzítve volt, hogy milyen műveletek előtt kötelező a helyszínen egyeztetni és megbeszélni a technológiát.
mert ha látja hogy mennyire rozoga az épület, akkor azt mondja hogy akkor markolóval összeborítják és a földön már lehet emberi erővel folytatni.

Lehet igazad van, és ért hozozá, ezt az Orsit nem ismerem, de én ezért nem fizetnék, mármint önéletrajzírásért, és nem hogy mérnöki órabért, hanem semennyit. Ezt az embernek, ha felnőtt és komoly álláskereső, saját magának kell megtanulnia. Ha valaki már ezt se tudja, hogy egy 1-2 oldalas vázlatos önéletrajzot normálisan összeállítson és konzisztensen, tűrhetően megformázzon, akkor az szerinted milyen munkára lesz alkalmas? Ez épp olyan, hogy állásinterjúra se fog helyette elmenni senki, meg fogni közben a kezét és súgni, hogy ott mit kell mondani.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én az egyik google hirdetésen nevettem nagyot, ami kb ugy van előadva, hogy "látod mennyi ételt pazarolnak a világban? itt az ideje hogy megoldjuk MI-val a költséglefara---izé az emberek érdekében!"

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Azert hatarozottan ertekesebb munkat vegeznek, mint egy influenszer. :) En se ismertem oket Aadaam posztja elott, de ilyen keves infobol is tudom ertekelni a piacon betoltott szerepuket.

Amugy kiegesi terveim kozt van, hogy elmegyek IT recruiternek. Kozvetlen a villanyszerelessel parhuzamosan. :)

Tavaly csinálnom kellett egy CV-t, sokat keresgéltem végül \documentclass{res} lett a vége. Latex, könnyű updatelni, fekete-fehér, sallangmentes, szerintem jól néz ki.

A 2 hasabos, 1 oldalas mintak tenyleg jok. Meglepoen sok info elfer rajta.

A tartalommal pedig erdemes lehet meg az eredmenyekre fokuszalni a feladatok helyett:

"Kovet hordtam a tuzo napon" --> "Megvan az a nagy gula Egyiptomban? Na, azt csinaltuk a csapattal."

"Megvan az a nagy gula Egyiptomban? Na, azt csinaltuk a csapattal."

Nemyóó! Nem derül ki, konkrétan mi volt a Te feladatod abban a csapatban. Te is hordtad a követ a többi rabszolgával? Vagy te voltál a rabszolgahajcsár, aki ostorozta őket hogy hordják? Vagy te voltál az architect aki megtervezte a gulát? Vagy te voltál a fáraó, aki végül belefeküdt?

Ez azert kiderul az adott melonal szereplo titulosbol es a leirasbol eleg hamar. En ki nem allhatom az olyanokat, hogy  "CSS-t kalapaltam billentyukon". Miert nem lehet leirni hogy egy napi 15000 vasarlast kiszolgalo felulet arculataert vagy eronomiajaert voltal felelos, es megemelted az egy oldalon eltoltott felhasznaloi idot a megoldasoddal?

Az elso esetben annyit vesz le az olvaso, hogy itt egy jomunkasember, aki nem lat ki a napi feladatai mogul, nem latja at, hogy mit miert csinal. Raadasul, ha nem ma kezdi a palyat, akkor talan nem is erdekli...

Én anno leakasztottam egy jó kis Bootstrap sablont tőle, egész pontosan ennek egy korábbi verzióját. Szerintem tök jól néz ki, bár "print" media típusra nincs optimalizálva túlságosan (olvasható, de olyankor nem kéthasábos). Ha pedig valami nem tetszik annyira rajta, de képben vagy CSS-ben, könnyű belematatni.

Úristen Srácok, de termékenyek voltatok.

Lesz mit átnéznem hétvégén. Köszi nektek.

A fizetősről csak annyit, hogy az én dolgaim általában sehogy sincsenek fedésben senki máséval. Szóval az ilyen pénzes tanácsadók általában jól mellé szoktak nyúlni nálam (sokszoros tapasztalat). Szóval azt hagyom a legvégére. De azért kösz a linkeket.

Linkedin-nem meg azért nincs, mert amikor divat lett, akkor a legtöbb HR-es kb elküldött vele melegebbre tájékra. Változik a világ na.

Szóval kösz mindenkinek!!!

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

Szerkesztve: 2022. 03. 19., szo – 07:02

Itt vannak elég jó CV minták LaTeX-hez. Fényképet én se tennék bele. Az europass és a pdf-be exportált linkedin profil se rossz ötlet.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Amikor önéletrajzot olvasok (és jó párat olvasok), első amit megnézek, a helyesírás, formázás, stilisztika.

Pl. nem teszünk cím végére pontot stb.

(itt kivettem a címből)

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 03. 20., v – 22:06

.

én egy hónapja itt dobáltam össze a CV-met gyorsan: https://novoresume.com/ (pont a főoldalon lévő templatet választottam)

Az ingyenes változat bőven elég mindenre.

 

Aztán a recuritereknek Linkedin-en ezt a formátumot küldözgettem, és elfogadták, nem hiányoltak semmit. Egy oldalnál több ne legyen, maradjon sallang az interjúkra is :P