Billentyűzet gyereknek

Sziasztok!

Az RGB világítós mechanikus billentyűzeteken beállítható-e az, hogy billentyű lenyomásakor elkezdjen(ek) világítani csak az adott billentyűsapká(k) alatt a fény(ek), egészen addig, amíg fel nem engedik a mikrokapcsoló(ka)t?

Tudnátok konkrét típust ajánlani, ami tudja ezt?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 04. 23., szo – 19:19

általában minden ledes billentyűzetben benne van ez a mód. pl. redragon kumara k552 rgb

lenyomásra bekapcsol a led, majd elhalványulva kikapcsol.

rá kell guglizni az adott billentyűzetre és biztos hogy lesz led világítás videó valahol.

A corsairt most probaltam ki, amint lenyomod elindul a vilagitas, utana a megadott ideig vilagit es szepen elhalvanyul. Ha lenyomva tartod es eleri az ideje veget akkor is kialszik, ha felengeded nem indul ujra, nemhiszem, hogy sok az olyan ami a felengedesre indul(de nem zarom ki, hogy megoldhatatlan. Addig hasznaltam amig ezt megirom, de rohadt idegesito.

Szerkesztve: 2022. 05. 03., k – 16:01

Genesis Thor 300 RGB ezzel együtt összesen 28 hasonló effektet tud.

Billentyűzet saját romjában van minden, nem kell külső szoftver, FN+gombokkal lehet kapcsolgatni.

sudo mount -o ro /hup.hu

Most lehet én vagyok eltévedve, de szerintem rosszul közelítitek meg a kérdést. Gondolom nagyon fiatal gyerek, és élete első billentyűzete lesz, de nem ártana már ott hozzászoktatni, nem az számít, hogy mi látszik a billentyűzeten, hanem a képernyőt kell nézni, hogy mi rajta a változás. Mert ugye ha nem az otthoni gépet nyomkodja, valószínű ott se lesz luxus RGB LED effektes billentyűzet. Plusz én nagyon kicsi gyereknek nem vennék túl komoly, túl drága, túl csecsebecse mechanikus billentyűzetet, mert egyszerűen nem fog még tudni rá vigyázni, szét fogja kalapálni, beleönt ezt-azt. Így szerintem legyen egy teljesen átlagos, nem túl drága, nem túl ócska, gumidómos billentyűzet, pl. egy Dell brandes, vagy hasonló, azok nem túl rosszak azért, de nem is drágák, refurbként, használtként nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Azzal meg tud tanulni PC-t használni, de ha tönkreteszi, az se lesz nagy anyagi bukó.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)