Pro vison Onvif 23P Wifi IP eddig csak Androidon látható

Sikerült hotspoton csatlakoznom a v380 Pro Androidos appon keresztül a kamerához, beállítottam, hogy legyen ONVIF, láttam a kameraképet is a mobilomon, ugyanakkor hiába látom a Chrome böngészőmben, hogy a routerhez csatlakozik a kamera, eddig semmilyen módon nem tudtam megnyitni. Mivel nem csak wifin csatlakoztam a kamerához, hanem ethernet kábelen keresztül is, így nem értem, mi lehet a koncepciója a gyártónak ezzel a kimenettel. Azt gondoltam, hogy simán használhatom a DVR-ben, ami szintén látja ONVIF-nek, ugyanakkor valami beállítási hibát gyanítok a háttérben, vagy éppen azt, hogy egyáltalán nincs valami beállítva, amire szükség volna. Holnap még szétnézek jobban az appban, ami reménykeltő számomra, hogy a kamera ad képet, megy a PTZ és simán beléphetek a beállłításokba. Van valakinek ötlete arra, hogy miképpen tudom vagy böngészőből, vagy a DVR-ből szóra bírni a kamerát?

Hozzászólások

szuper, hogy mara is van egy ilyen csibeszes topic!

sub

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Amit nem értek ebben a történetben, hogy milyen hálózaton vagyok a kamerával valójában? A kamera wifis és van rajta eth csatlakozás is. Az ethernet kábel bedugva a kamerába és egyelőre a külső hálózatba; tehát elérheti az internetet is, majd ha minden rendben lesz, csak a belső hálóban lehet jelen.

A routeremet nem tudja elérni wifin a kamera, csak az eth kábelen. A házban a routerem hatósugarában, a mobil telefonommal rá tudok csatlakozni a kamerámra a v380 pro programon keresztül. Wifi hálózatot a program valami Android457 nevűt talált pluszban, amihez csatlakozott is, holott ez a wifis hálózat nem található más eszközzel, tehát másik mobil nem látja, hogy lenne ilyen wifis hálózat. Valamit nagyon nem tudok, hátha van olyan, aki már látott olyan embert, aki érti ezt az egészet :)

Nézd meg a routeredben, hogy dhcp-n kábelelell, wifin , akárhogy milyen ip-t látsz a kameránál. Ha ez megvan, próbáld ezt az ip-t elérni böngészővel, illtve vlc-vel rstp-n. Ha rstp-n eléred, becsatolhatod a többi kamera közé. Nagy valószínűséggel -az onvif jelölés ellenére- elképzelhető hogy a ptz funkciók csak a saját appjável fog menni, sok ilyen kamerához hasonlóan (pl xioami, tp-link kis ptz kamerák).Windows támogatásról nem írnak sehol, csak ios/android-ról. Windows 11-nek van android alrendszere, azon megy az appjával meg az anyjával.

Megpingeltem és ezt adja:  PING 192.168.1.69 (192.168.1.69) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.69: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.23 ms

Tehát benn van a rendszerben, ugyanakkor a routerben nem jelenik már meg ez az IP cím. Ilyennel soha nem találkoztam még, fogalmam sincsen, hogyan lehetséges ilyen. A v380 pro appban is látszik a video folyamatosan, ptz is működik ott. A DVR is látja ezt az IP címet, amit a router viszont nem.

Nem értem mit nem értesz. 😀 Két AP van. A rotered és a kamera. Igen, a kameria is AP mert így tudod managelni. Ugyanakkor az eth kábellel a netre lát ki a routeren keresztül.

Szerk. A belső háló valamilyen vlan? Milyen routered van?

Jelenleg amennyiben minden jól működik, a következő a felállás. Belső háló: Tp-link router, nics benne wifi, ezt nem kötöttem össze a nettel. Van egy másik hálózatom, ami a szolgáltatótól bejöbő net és egy telekomos wifis routerbe jön belefelé :) Most, amíg nem működik rendesen, legalábbis száőmomra az elvárásaimnak, addig beengedem ezt a kamerát etherneten keresztül a telekomos routerbe. Azt kisilabizáltam már, hogy a kamera admin jelszó az, amit megadtam a regisztráláskor a v380 pro appnál. 

az eth kábellel a netre lát ki a routeren keresztül.

Amennyiben ez kilát a netre, az nem jelenti azt is egyben, hogy kommunikálhatna a DVR-el is, ha már a DVR látja? 

Van egy IP beállítási lehetőség is az appban, amiben vagy kézzel adom meg a beállításokat, vagy hagyom automatán. Itt az IP címet adhatom meg, a sunet maskot, gateway, main dns és a secondari dns-t. Jelenleg automatikusra van állítva.

Nekem az a fura, hogy nem csak a netre lát ki a kamera így, hanem kommunikál a wifis routeremre csatlakozott Androidos appommal is, vezérelhető is. Emiatt gondolom azt, hogy elviekben, képes lehet a DVR-el is beszélgetni.

Az app a kamera saját AP-ján kommunikál a telefonoddal, nem a routeren keresztül. És azért nem látja másik eszköz, hogy ne tudják egy időben többen is irányítani.

Amennyiben ez kilát a netre, az nem jelenti azt is egyben, hogy kommunikálhatna a DVR-el is, ha már a DVR látja?  

Nem.

Nagyon köszönöm az eddigi segítő hozzászólásaidat. Jól értem, hogy az ethernet kábelen keresztül kommunikál a kamerával az appom? Már amennyiben nincs wifi kapcsolata a kamerának, márpedig nem éri el a wifit a kamera. Meglátásod szerint, van esélye annak, hogy a DVR is képes lehet megjeleníteni a képét?

Ha a kamerához csatlakoztatott telfonon megnézed a fentebb írt androidakármi ssid csatlakozási infóját ott milyen ip-t ír? Azon kellene szerintem valami portot keresni,talán szerencséd van és elérheted böngészőből. De nem tudom,mert nem ismerem a konkrét tipust,tehát nem tudok ebben segíteni.

kb. 2éve én is vettem Banggood-ról kamerát - kb. ugyanez volt - csak a saját alkalmazással tudtam vezérelni (forgatás, zoom -- v380 Pro) vagy felhőbe akart menteni pénzért..

mást akkor nem tudtam kicsikarni belőle, azóta se foglalkoztam vele.

For Whites Only meeting room!

Nem zárom ki, hogy béna vagyok és tudatlan, ugyanakkor, ha beírtam a kamerába a fix IP-t, akkor is a 69-es véget találta meg a DVR. Tehát beírtam, hogy:

IP: 192.168.1.35

Maszkolás: 255.255.255.0

Gateway 192.168.1.1.

Elsődleges DNS 192.168.1.1 akkor nem találtam semmit sem a 35-ös IP címen.

A 69 végűvel látja, csak nem tudom, hogan kellene beállítsam. Amik mennek most Kamerák, mind 8000-es porton vannak mint managelhető port, miközben ennek a kamerának 8679 port. Ki is írja a DVR ezt a portot. Az útvonalnál hiába írtam be, hogy rtsp://192.168.1.69 a DVR-en nem jelenik meg semmi sem.

akkor még próbáld meg jelszóval: rtsp://user:jelszó@192.168.1.69:554 hátha,  vagy ird csak be http://192.168.1.69http://192.168.1.69:8080http://192.168.1.69:2020 

Az a baj, hogy a kamera nem rendes onvifes és nem ad vissza beállításokat a DVR-nek. 

Erre válaszolnia kellene -egy példa linuxos curl-lel:( tp c200 onvif-es as kamera:)

 curl -X POST http://172.16.3.216:2020/onvif/device_service

ilyesmi a válasz autentikáció hiányában, ez most csak hibaüzenet: 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Fault xmlns:SOAP-ENV="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope" xmlns:SOAP-ENC="http://www.w3.org/2003/05/soap-encoding" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:wsa="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing" xmlns:wsdd="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/04/discovery" xmlns:chan="http://schemas.microsoft.com/ws/2005/02/dupl.....

......<SOAP-ENV:Value>ter:NotAuthorized</SOAP-ENV:Value></SOAP-ENV:Subcode></SOAP-ENV:Code><SOAP-ENV:Reason><SOAP-ENV:Text xml:lang="en">Authority failure</SOAP-ENV:Text></SOAP-ENV:Reason></SOAP-ENV:Fault></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
 

Nem érhető el. Amit eddig észrevettem, csakis az rtsp az, amit elérhetek. Egyelőre. Most rátettem csak a belső hálóra, nincs internetelérés, de ekkor sincsen kép, hiába is írtam be azt, amit javasolt ez az oldal is: https://blog.biztonsagosotthon.hu/rtsp-onvif-protokol/

Ha vlc-be igy bejön a kép:  rtsp://92.168.1.69 , ahogy irtad,  akkor a main streamnek nincs útvonala. A substreamnek, ha van akkor azt nem tudjuk. (Szokott ilyesmi lenni :  stream2, de akkor a fő stream steram1 lenne  , vagyis:rtsp://92.168.1.69/stream1 lenne . ) A kamera jelszó pedig az amit a vlc-ben adsz meg.

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ha rtsp-n integrálod a kamerát, akkor csak a video stream-et fogja a DVR-od rögzíteni. Ha a DVR tud ONVIF-et, akkor extra funkciók is működhetnek (pl nálam PTZ működik, de világítást például csak app-on keresztül tudok kapcsolni, hiába tudná DVR is kapcsolni).

Egyelőre az itt olvasottak alapján van kép és rögzíti is az NVR. Amit nem értek, hogy csak akkor van kép, ha a routeren keresztül csatlakozok az NVR-re, ha direktben kötöm be a switch-ből érkező kábelt az NVR-be, akkor csak ennek a kamerának nem látszik a képe, a többinek meg igen. 

Felépítése a rendszernek: kamerák - switch - most router - NVR.

Megváltozik az IP címe a kamerának, ha kihagyom a routert?

Most ott tart a történet, hogy nem lát ki a netre a kamera, csakis belső hálón tud csatlakozni a DVR-hez. Az Androidos appal is rendben tudok csatlakozni a belső hálón lévő kamerához, megy  minden beállítás is. Amin szeretnék javítani az, hogy az appba folyamatos bitrátával jut el a stream, de a DVR-be csak váltakozó bitrátájú a stream, ami messze nem olyan minőségű így, mint amit a mobilon az appban láthatok. Volt már olyan, akinek sikerült elkapnia a streamet, hogy ugyanazt tudjam megadni a DVR-nek is, hogy éles képet kaphassak ott is?