Megbízható Apple-szerviz a pesti oldalon..?

Fórumok

Van egy valószínűleg akku v. akku-kontroll(?)-hibás Corei 7-es MacBook Pro (15"), ezt szeretném javíttatni. (Akkus üzemmódban a bekapcsolástól számítva 2 percen belül fekete képernyő és a rendszer kifagy. Csak hardveresen lehet kikapcsolni. - Hálózati tápegységgel nincs vele baj, bármennyi ideig rendesen dolgozik.) 

- Kétségtelen.., bármilyen más hiba is lehet, de nincs tapasztalatom MAC-rendszerekkel...

A keresők által feldobott számos cég közül, a saját tapasztalatotok szerint amelyik a megbízható és a közelben esetleg még parkolni is lehet?

("Alt + Command + P+R", reset-et megpróbáltam - de csak néhány kikapcsolásra és órára segített.)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 02. 27., h – 13:29

Coconut battery mit mond?

Szervizt meg az  weloveapple-t szokták mondani az otthoniak. De típustól függően te is meg tudod csinálni.

Köszönöm, jól indítottál.., megnéztem, akkucsere lesz ebből, kell a szerviz! - 9 évesnek mondja az akkut, unlock-olni az akku-historyt nem is tudom mennyi időre lehet? - Gondolom.., hogy nem tartja biztonságosnak ez alapján az akkuhasználatot és letiltja újra? (Nem is gondoltam látva, hogy ennyi idős ez a gép. - Gyártva: 2014-02-25)

Persze jó kérdés, hogy érdemes-e? Van-e még benne pár év? A gazdája a macOS rendszerét tanulni vette, egy jelentősebb döntés előtt, szabad-e a cégét átállítani total MAC-re. - Mert eddig csak Windows-al dolgozott.

KB. mennyire saccoltok egy akkucserét?

9 éves darabban te is tudsz akkut cserélni, jön hozzá általában csavarhúzó ami épp elegendő.

az akku history úgy működik, hogy amikor fut a coconut battery akkor az csinál belőle egy historyt. Ha sose volt telepítve akkor ugye nincs history. Nézd meg holnap, lesz egy nap historyd.

Azért ne egy 9 éves nem támogatott (security update lesz de mainstream Os update nem) eszköz alapján hozzunk üzleti döntéseket.

A MAC filozófia és az oprendszer kezelés-megszokásának elkezdésére jobb egy egészen olcsó megoldás, mint csak kezdésképpen elkölteni azonnal 20-30 milliót. Mert nekem mindegy, mit kell hálózatba illesztenem, és kiszolgálni is hajlandó vagyok megtanulni, - de nem én fogok dolgozok vele napi tíz órát. (Jobb ezt "óvatos duhajként" kezelni.)

Hordozható gépet akart magának. - (Ha belevágunk, akkor szerintem az M2 Pro chipes Mac mini-t fogjuk választani, grafikai munkára alkalmas jó monitorral. - Persze, jó lenne addig azt is tudni, hogy az Adobe CC fagyás mentesen, korrekten fut-e az M2-eseken?) 

Az m1-en is egész jól megy a CC (mindent nem próbáltam belőle) fagyás volt de az úgymond várható volt azok után amit vártam tőle, de miután végzett a művelettel magához tért.

Ja és pont CChez illene valami frissebb mac-et akasztani mert nemtudom mennyire támogatott

Ja, ezen nem fog ilyen menni, a menedzserek ilyen írányú "tapogatózásához" kell, és a rendelkezésre álló erőforrások, applikációk között magát az OS használhatóságát tesztelgetik. (Meg kb. tele vannak a Win-nek "legújabb kori" hülyeségeivel. - Én most már azt is el tudom képzelni, hogy pár év múkva a Pro verziók bérleti konstrukcióban lesznek használhatók. - Nagyon arra tendál az MS.)

Ha A1398 a típusa akkor a fixshopban 31k-ért van hozzá akku és azt elég könnyen lehet kicserélni.

Ha tényleg csak arra kell, akkor szerintem ezt az összeget megéri beáldozni rá. Az hogy mennyi idő van még benne nagyban függ attól, hogy mire lenne használva. Nekem az ismerkedős gép egy 2015ös 13" retina Macbook Pro volt, 1+ éve adtam el, átlagos böngészős feladatokra az i5 8/256gb bőségesen elég volt. Láttam olyan céget ahol a komplett sales team macbook air 2017-en dolgozik ugyanilyen kiépítésben (google workspace), de oda már kevés a teljesítmény mert a chrome megeszi a gépet az állandóan nyitott 20-30-40 tabbal és még zoomot sem kell indítani hozzá.

Mac-et nem tudom, de iPhone-ban isamurai westendben fél óra alatt cserélték amíg bevásároltam. Parkolóház egész nagy :)

Hali!
Mi az előző cégemnél minden almát az iStyle-ban szervizeltettünk. Nem volt velük problémánk.

Ha elsőre nem megy, sudo !!

iStuff

Budapesten a Váci út 43, Dózsa György úti metrómegállótól Göncz Árpád tér felé 2 sarok.

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.., abszolút segítség volt számomra.  :)

Smart clinic, bölcső utca nem

Nem adnak számlát és nem lehet kártyával fizetni

"Herman Miller bútort követelünk a föld összes görbe hátú kompjúter zombijának"

Foglaltam időpontot, hét elején csütörtökre, már a visszaigazoló emailbe, benne volt, hogy csütörtökön nem lesz jó a terminál :-) Nem is értem, hogy merik megcsinálni. 

Tegnap dobtam nekik egy mailt, hogy hol a számla, egyből megjött 

"Herman Miller bútort követelünk a föld összes görbe hátú kompjúter zombijának"

Fasza regenyotletet adtal. Egy magyar vampir aki nem tud atmenni a folyovizen, ezert kenytelen a pesti oldalon megjavittatni a telefonjat, - meghozza meg hajnalhasadta elott, mert a telefonba epitett rfid nyitja a menedeket. :-)