Hova parkoltam az autóm?

Fórumok

van rá app?

v. waze-ban esetleg elrejtve létezhet?

Hozzászólások

Hááát szerintem pontosítsd a kérdést, hogy mondjuk egy városon belül keresed az autód, vagy egy parkolóban nem találod és ott keresel. Előbbire vmi gps-es nyomkövető megoldásban gondolkodnék, utóbbira nekem az airtag már jött jól :D 

-42-

Alapvetően parkolóházban mindig megnézem mikor otthagyom az autót, hogy "kék A5" és annyi, de volt hogy siettem és elfelejtettem mikor kipattantam, utána volt bolyongás a lokátor alkalmazással hol a répában van a verda. :D Amúgy nem volt messze, de beállt mellé egy batár suv, és egyszerűen nem láttam amíg közel nem mentem :D 

-42-

A seregbe (voltam katona) vezettem ilyet:

https://monstershow.hu/wp-content/uploads/2022/03/Kraz-vezetes-4.jpg

Imádtam, gondolkodtam, hogy veszek egyet most, és Greta Thunberget fuvarozom rajta :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az Ural is király, de a Kraz mellett játékszernek tűnt :) Nálunk nem volt tank, de mesélte más gk-s srác, hogy Kraz-al húztak ki sárból tankot, mert elakadt :) A "krosszgumi" rajta jobba viselte a sarat és az még ment, amikor a lánctalpas már nem.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Volt egy mondás a seregben, mindegy ki hová parkol, a kraz kijön a kapun :D  Egy parkolóház meg se kottyan neki, se a benne parkoló autók :D

Egyszer az életben volt szerencsém egy ilyet látni élőben, azóta szeretnék egyet :D Hát semmi esélyem rá :(

https://www.thedrive.com/news/39244/the-legend-of-russias-lost-diesel-e…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én sem értem mire jó, az oroszok tudnak fura dolgokat építeni, de néha zene helyett a 150.000 cm3 V12 hangja nagy élmény lenne :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerintem a Google Maps-ban be tudod jelöl a helyet.

Ha viszont valami pontosabb infóra van szükség (pl hanyadik szint) akkor valami AirTag szerűség.

budapest 4. kerület dobó utcán láttam utóljára.

A waze parkolaskor felajanlja, hogy csinalj fenykepet vagy ments el koordinatakat vagy hasonlo (sosem hasznaltam a funkciot, igy nincs vele tapasztalatom hogyan mukodik, de ajanlotta mar tobbszor)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

My Audi megmutatja a térképen!

trey @ gépház

apropó, ti hogy vagytok ezzel az iránnyal, hogy autógyártók havi előfizetéses modellel akarnak funkciókat adni az új autóikba?

Ahogy emlékszem, a BMW kezdte, most a Jaguár Land Rovernél dolgozom, és itt is az a terv, hogy pl. az automata parkolást, sávtartást, tempomatot stb. majd havi előzfizetésért adják.

Ha jól emlékszem, a Teslában is van valami előfizetéses dolog, de az lehet, hogy nem más autókban egyszeri fizetéssel megvásárolt funkciókat kínál havi díjért, hanem mintha valami internet kapcsolatot meg valami szoftver funkciót lehetne így megvenni.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Kettéválasztanám: vannak olyan szolgáltatások, amihez külső infrastruktúra kell, amit a gyártó üzemeltet, illetve van adatforgalom díj is. Annak van költsége. Ilyen pl. a "Hol az autóm" stb. Ennek az ára pár évre benne van az autó árában. Utána meg fizetsz érte, ha kell.

Ez szerintem rendben van.

Alapvető funkciók esetében nem látom ezt így.

trey @ gépház

Vót ilyen rigmus régen, hogy „akinek nincs esze, legyen notesze”.

Szerkesztve: 2023. 03. 01., sze – 15:01

Van, a fényképező, mert a mélygarázsba úgysem megy a gps. Nem vicc én tényleg szoktam használni :) Csak ne túl közelit csinálj, mert ha csak a rendszámtábla látszik, úgy nem sokat fog segíteni :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ja, csak egy jó távcső kell hozzá, meg szabad ég. Még app is van hozzá, hogy megtaláld őket :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vitotechnology.Satell…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Emlékeim szerint Waze, de talán GMaps is elmenti, ha tudja v.mi alapján, mikor vagy autóban (pl. bluetooth fejegység, vagy kábeles AA/CP) és mikor nem.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Cristot használom, mondjuk ott hardver is van, így mindig látom az aktuális helyzetét az autónak (nem csak az utolsó ismert helyét).

Simple parkoláskor pl. meg tudja jegyezni.

Waze tudja, apple carplay tudja, bmw cloud szolgáltatása is tudja, az immobiliser az autóban is tudja.
Szóval van vagy 4-féle nagyjából független információforrás.
 

Gábriel Ákos

Fotózd le a parkoló számát, amikor kiszállsz. Vagy írd fel. Szaráshoz nem kell App, hogy ne felejtsd el kitörölni?

A rohadt Árkádban, de akár egy Etele plázában is annyi parkolóhely van, hogy ha nem írom fel a pontos számot, és fél napot kóborlok bent a boltokban, a végén olyan agyi állapotba kerülök, hogy ott már teljesítmény felidézni hova is kellene visszatalálni. Ezért csak az a stratégia vált be nekem, hogy minden kibaszott bp-i plázánál mindig fix ugyanarra a helyre (vagy a közelébe) próbálok megállni. Így se azt nem kell keresgélni hogy melyik parkolóhelyre kell aznap épp visszamennem, se az odavezető utat, és lépcsőházat/liftet nem kell megjegyeznem amelyik a megfelelő helyre eljuttat.

A csúcs meg amerika volt, egy diznilend vagy egy universal studio vidámparkjához akkora parkolóházak tartoztak, hogy ha ott elfelejtetted a pontos helyet, akkor lehetett órákig keringeni mint gólyafos a levegőben. Beesteledéskor külön fasza volt, h. semmi megvilágítás. Hálistennek a bérelt kocsin volt olyan fícsőr a kulcs tavirányítóján, ami megvillogtatta a lámpákat. Így a töksötétben ha jó emeleten és szektorbam voltál, már volt esélyed kiszúrni a lámpa villogásából merrefele kéne menni.

Többrétű a dolog.
Egyrészt q régi a technika benne, de az elsődleges funkcióját elvileg hozza. Elvileg, mert szerencsére nem kellett bizonyítania.
Viszont a korából adódik az egyik hátránya, hogy a fiatalabb járműveket meg tudja bolondítani. Nálam szénné szívatja a Volvo ECU-t, ha valamiért riasztani kezd.
Ismerős azt mondta, hogy a Rovernél garanciavesztés, ha belerakják.

Másrészt a régi modellek simán „kilőtték” a rabló alól a motorvezérlést, amit viszont az aktuális jogszabály - állítólag - nem tesz lehetővé, ezért a mostaniak már csak sivalkodnak és nem engedik újra beindítani az elrabolt jószágot. Pedig milyen szép lenne, ha elkezdené csökkenteni a sebességet. Audi(m)ban is volt ilyen mód, amikor azt találta mondani a légrugó, hogy nyekk.

Mazdánál ritkán előforduló, de csúnya elektronikus zavarokat okoz (pl egyszer csak majdnem fékezni kezd a kocsi az autópályán, annyira durván belassít pár másodperce - ijesztő).

A cég szerint mindezek a jelenségek kizártak, elvileg sem fordulhatnak elő.
Kb 2-3x visszavittük a céghez a kocsit, nincs változás.
Kibírható, de nyugtalanító.

Én mióta a carplay-t beállítottam, azóta mikor megállok az autóval és kiszállok belőle, bejelöli a térképen a helyzetét és nekem elég a notificationra kattintani hogy megmutassa. Ezt teljesen automatikusan csinálja, én nem configoltam semmit de teszik ez a funkció. Amúgy 2019 es Hunday Elantra és Iphone 12 Mini. 

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Szerkesztve: 2023. 03. 01., sze – 20:07

Mammutban, a saját App-al beolvasod az oszlopon lévő QR kódot, aztán visszavezet.

Nekem az vált be, hogy 2 sofőrt viszek: az egyik az autóban marad, a másik velem jön, és ha végeztünk, aki velem jött, az oda talál az első sofőrhöz, aki az autóban ül végig.

osmand+ (f-droid)

van benne plugin, ami a parkolas helyet jeloli. Offline mukodik.

Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Saját megoldás: Eleve nem megyek olyan helyre, ahol annyi autó van, hogy nem látom. És ez nem csak a topiknyitó problémát oldja meg. 1.Utálom a tömeget. 2. kbtt időrabló tud lenni az ilyen plazás bolyongás. 3. Utálok vásárolni. 4.......stb

Mikor megnyílt a Köki Terminál és lement az áradat, elmentünk mi is megnézni. 2,5 órát bolyongtunk, mire meglett az autó. Találkoztunk a parkolóőrrel is, mondtuk neki, hogy a piros 75-ben álltunk meg, erre visszakérdezett, hogy melyik szárny melyik emelet :D Azóta viszek magammal spárgát, odakötöm a vonószemhez, így könnyen megtalálom :D

Ugyanez :-)

A buszpályaudvari végében bárhol megtalálom a kocsit.

A Tecsó+Obi oldalon már háromszor eltévedtünk a félemeletek, ágak, oldalak közt. A gyerekkel már előre röhögünk ott, hogy: Megjegyeztük? Igen! Biztos? Persze! És a végén megint rossz emeletre megyünk vissza... B+!

Ott valami tér-idő görbület van...

https://mega.nz/folder/4AYFFJhK#Jh02tkqAvidGvmcO3xRvoA

MIT App Inventor 2-vel készült, semmi extra. Kiválasztod a szintet (-: mélygarázs, +: parkolóház), beállítod a számokat, utána lezár. Ha nyitod lenulláz és kezdheted a beállítást. A megosztásban ott van az App Inventorból exportált .aia fájl is.

Nem ismerem, de, - az elvéből kiindulva, - az "AirTag" esetleg nem lehet megoldás erre is?

Waze nekem szokott mondani olyat hogy megjegyezte hol parkoltam, de meg sosem hasznaltam 'visszafele', szoval nem tudom hogy mukodik :)