Videó rögzítése weboldalról

Fórumok

Üdv!

 

Milyen programot javasoltok, ami egy weboldalról videótartalmat tud hanggal rögzíteni?

 

Néhány éves Linux Mintről van szó.

 

Köszi.

Hozzászólások

Én OBS-t használnék, de csak mert azt használtam főleg. Pipewire és xcomposite is elérhető amivel ablakot tudsz rögzíteni, akár le is vághatod a széleket vagy ki lehet tolni addig full screenre. Lehet van jobb eszköz rá, a fenti simple screen recorder-t pl. nem ismerem.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ha ügyes a Video DownloadHelper kiegészítő akkor Firefox alól azzal le tudod menteni. De ha minden kötél szakad simple screenrecorder, csak bírja a gép.

Vagy ha nem is pont az az addon, de a yt-dlp tud számos weboldalról elmenteni, a nevével ellentétben nem csak YouTube-ról, hanem számos oldalról. Sőt, végtelen sok oldalról, mert amit nem ismer, azokról is megpróbálja általános módszerek alapján kinyerni a videó linkjét. Van GUI-s változata is, a yt-dlg.

Egy másik módszer lehet böngészőben a webfejlesztő eszközöknél, tipikusan hálózati részben meg lehet nézni, hogy az adott weboldal lejátszás közben milyen URL-ekről szedi az adatfolyamot, link így is kinyerhető a videó mentéséhez, de akár online rádióhoz is menthető ki link így.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2023. 03. 13., h – 11:21

Érdemes a firefoxos VideoDownloadHelper plugin mellé a Jdownloadert is csatasorba állítani. Ez utóbbi önálló alkalmazás, van Linuxra is. Elég sok weboldalról le tudja szedni a tartalmat, yt oldalakon többnyire a hangsávot külön is, az elérhető összes minőségben.

Ha a tartalmat nem lehet lementeni, akkor viszont a fent említett screenrecorderrel vagy obs-szel lehet rögzíteni a filmet, csak ehhez ugye le kell játszani, ami egy többórás filmnél többórás felvételt jelent.