Telekom MultiSIM-hez milyen LTE modemet? [MEGOLDVA]

Telekom MultiSIM-hez (max. 300-475 Mbit letöltés, 50 Mbit feltöltés) keresek 4G, esetleg 5G-re képes routert/modemet, amellyel le tudnám váltani a jelenleg kábeles megoldást.  De az lenne az ideális, ha igény szerint könnyen magammal is tudnám vinni.  Elsősorban az olcsóbb árkategória érdekel, legfeljebb 30-35 ezer forintig.

Kinek milyen tapasztalatai vannak magával a szolgáltatással és az egyes eszközökkel, gyártókkal?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 04. 27., cs – 21:19

Nekem egy Huawei e5577 van, amit anno Telenor-os mobilnethez adtak, és évekkel később szolgáltatói segítséggel függetlenítve lett. Kifejezetten sokáig bírja az aksija, berakható egy sd-kártya, amit szambán meg is tud osztani. Sajnos a DHCP-s címe nem módosíthatóan 192.168.8.0/24, de ezzel a legtöbb esetben együtt lehet élni.

+1. Mi is ezt a palyat futottuk be. Az aksija nem a legjobb, de lehet kapni hozza. Csak 4G-t tud, de 3 fullHD streamet elbir parhuzamosan. Volt rajta 8-10 eszkoz is kempingezeskor, ugy is stabil volt. Az egyetlen bajom vele, hogy ez kb az utolso microUSB-s eszkoz amit hozok-viszek magammal.

Mikrotikekben hibátlanul megy, igaz az nem 30-35k.

"Sose a gép a hülye."

Na mondjuk ha nem valami elavult xDSL vonalról beszélünk, akkor max tartalék lehet a mobilnet.

Ami meg érdekes (bár téged lehet kevésbé fog érinteni), hogy ha hívnak, bejövő hívásom van, akkor minden SIM-re bejön a hívás. Ha a kütyüd ezt nem jól kezeli, akkor addig nem lesz mobilnet. (Régi DuoSIM máshogy működött, ez az újabb MultiSIM-re vonatkozik)