Firefox, Debian 12 fura üzenetek

A minap frissítettem a firefox-ot, akkor, rögtön nem jelentkezett, viszont most félóránként(?) random üzeneteket dobál fel amolyan "kicsi ablakocskában" a képernyő jobb felső sarkában. Még valamit aktiválnom is kellene, van rajta egy bekeretezett "Activate" felirat. Számos női névvel és pici fürdőruhás(?) képekkel.
Felcsaptam az "AdBlocker Ultimate"- et de nem tűnt el a jelenség. Lehet semmi köze a firefox-hoz?

A Debian 11 -en nyoma sincs ennek a jelenségnek, pedig ott is frissítettem a Firefox-ot, ill. a héten vagy 100 más csomagot.

Mi az ördög lehet ez?
Hogy lehet ettől megszabadulni?

Megjegyzés: ezen a gépen, szinte folyamatosan fut a win10 egy Oracle virtual boxban, ott nem látom ezt a jelenséget

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 05. 14., v – 12:58

Én szintén deb 12-n vagyok, (2-3 napi frissítéssekkel) most éppen Firefox 102.10.0esr (64 bites)-et használok, uBlock Origin, és Adblock Plus-al, de semmi hasonlót nem tapasztaltam.

Firefox 113.0.1 verzió "up to date".

Találtam valami "notification" applet izét az xfce4 desktopban és kikapcsoltam a firefox összes üzenési lehetőségét, mintha megszűnt volna a jelenség. De ha belemegyek a log-ba az üres.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Mindenképp uBlock Origint kell feltenni. Az Adblock dög lassú, ráadásul befeküdt a nagy reklámozóknak és átenged pár „nem zavaró” reklámot. Az uO viszont kevsebb erőforrást emészt fel, és normálisabban is szűr. Szerintem a kolléga csak valami szenny oldalt nyitott meg valamelyik fülön, és az dobálgatja fel a reklámablakjait. A böngésző beállításait is nulláznám (profil reset az about:support fülön), vagy ehelyett elég lehet, ha minden oldalra kiterjedően letiltj a popupokat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Firefox / Settings / Privacy & Security / Notifications

Mi van beallitva?