Refurbish the battery on an HP Smartarray controller

Az önzetlen felajánlásnak köszönhetően Intézményünk (pontosabban az alapítvány) hamarosan szerverekkel gyarapodik. Természetesen az üzemeltetésre nem lesz pénz így jó ha az ember "okosban megoldjuk" megoldásokkal is készül... Ugyan a cikkben más HP szerver szerepel, mint ami hozzánk érkezik, de gondolom hasonlóan működhet máshol is.

https://opensource.wrenhill.com/?p=63

Egyszerű, nem igényel nagy technikai tudást és olcsó megoldás. Tetszik.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 08. 23., sze – 20:23

Ezt anno konkrétan megcsináltam, viszont nem találom az elempakkot, pedig nem dobtam ki. A battery részen a fekete cucc szépen körbevágható, és a 4x AAA elemes tároló beletehető. Ha jól rémlik, akkor Ni-MH elemek.

Az újabb kapacitor alapúakhoz ez már nem jó, mert változott a cache modulon a csatlakozó.

Mindenképp sokkal kevesebb hal meg. Arra viszont érdemes figyelni, hogy ami tartalék, polcon van, azt 3-6 havonta érdemes beröffenteni. Épp nemrég ért kellemetlen meglepetés, hogy az elhalálozott (soksok év után) kondis történet tartalékaiból a harmadik volt működőképes. Természetesen nem halmozom ezeket a polcon ész nélkül, most jelen esetben mindenféle okok miatt gyűltek fel.

Nem mondanám olcsó megoldásnak. Na jó a 43e forintos új akkuhoz képest olcsó. De! Elég lenne 500mAh akksi de olyan már nincs a 800-as is ritka már. Ezek ugyanis olcsóbbak mint a 2400mAh-as amit pl. nekem sikerült venni!

ÁÁÁÁ! Mekkorát változott a világ! Most olyan dömping van, olyan választék van, hogy csak pislogok. És olcsón! Storno az egész, pl. GP (ipari) 700mAh is 500 pénz körüli. :-)