Videovágás app

Fórumok

Üdv,

Milyen videóvágó app-ot javasoltok? Egyszerű hobbi feladatokra (free).

Én ezeket találtam:

  • Openshot
  • DaVinci Resolve
  • Shotcut
  • HitFilm Express
  • Lightworks
    • ...stb.

Hozzászólások

En a DaVinci Resolve-ra fogok atallni. Ha ez szamit valamit :)

Sok jót olvastam róla, Kdenliveról próbáltam többször is DaVinci Resolve-ra váltani, de a végén ilyen vagy olyan okból mindig visszamentem Kdenlivera. (Pl egyszerűen nem kezeli egyes kameráimból a videót, ha meg már konvertálgatni kell, akkor megette a fene. Aztán egyes verziói estek keltek/mondjuk ezt a Kdenlive is hozza/, de pl a legutolsó verzió stabilnak tűnik. Illetve LUT-ok kezelése kifejezetten gázos a Kdenlive-hoz képest.)

Csaba

Az Openshotot és a Shotcutot próbáltam, az utóbbiban bizonyos funkció eléggé sajtreszelősek voltak, de alap vágáshoz egyébként tök jó volt az is.

Tényleg, milyen eszközök kellenek egy 2 kamerás (szinkronizált) feltévelből való videó generálásnak? Van valamilyen tutorial erre?

Kossz, nem :)

Epp errol van szo. Befektetett energia nelkul (az adott esetben pl. megfogalmazni, hogy mi lenne az a "video generalas") nem fog menni. Es tudni kell kivalogatni (megint csak befektetett energia) a hasznos dolgokat.

Vagy megfizetni valakit, aki megcsinalja ezt.

Tegyük fel, hogy szeretnék indítani egy smart home tematikájó youtube csatornát sok eredeti, első kézből történő infóval.
Arra lenne szükség, hogy egyszerre 2 kamerát tudjak szinkronizálni. Ha beszélek az egyikről, akkor a képernyőt/bármit PIP módon lehessen beleilleszteni (zoomolni, kijelölni miegymás).
Illetve az érdekelne még, hogy milyen hasznos eszközök vannak magára a folyamatra (azaz pl. a Technology Connections YT csatorna mit nyomogat amikor elront valamit :D)

 

Egy ideig próbálgattam, de igazából annyira nem volt stabil a munkamenet hogy vettem egy Wondershare Filmora-t. Azóta öröm és boldogság.

Blender vagy Kdenlive.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)