Elon Musk egyetért: a brüsszeli migrációs paktum megbukott

Elon Musk egyetért: a brüsszeli migrációs paktum megbukott

„Végre láthatom Orbán úr »igazi arcát«. És meglepetésemre, miután az amerikai és a német média hazámban etetett, teljesen más a véleményem, mint amit rám kényszerítettek. Milyen intelligens, ékesszóló, a dolgok jelenlegi állását jól ismerő ember. Le vagyok nyűgözve”

https://twitter.com/PM_ViktorOrban/status/1706720346970193928

https://twitter.com/elonmusk/status/1706734591074353447 

 

Elon Musk is reagált Orbán Viktor bejegyzésére: ezt üzente a magyar kormányfőnek
A magyar miniszterelnök egy újabb Věra Jourová-féle szabadságellenes javaslatra hívta fel követői figyelmét.

Hozzászólások

Ehhez is ert baszod, mint a tajvan-kina konfliktushoz :D

pedig nálunk megvan a tudás hogyan kell vasfüggönyt, aknazárat, és zárótüzet csinálni a határon, "helyben kell segíteni" ez a mottónk, mégsem visszük oda ezt a tudást :)

Szerkesztve: 2023. 09. 27., sze – 14:48

Lazán kapcsolódik:

Több lövést is leadtak egy szerb–magyar közös járőrcsoportra Mórahalom térségében

Több lövést is leadtak egy szerb–magyar közös járőrcsoportra Mórahalom térségében szeptember 21-én késő este. A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális bevándorló hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

Automata fegyverekkel lőtték a szerb–magyar közös járőrcsoportot – írja a police.hu. Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál szeptember 21-én 22 óra 30 perckor egy négy főből álló szerb–magyar közös járőrcsoport.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból.

trey @ gépház

Ez is lazán kapcsolódik, vagy nem is annyira lazán: https://www.focus.de/panorama/welt/auf-gutem-weg-normaler-mitbuerger-zu…

Google translate szerint a linkelt cikk címe és első bekezdése angolul: "Probation for Syrians after rape - judge argues for compensation for pain and suffering" "In July 2022, a drunk Syrian raped a 15-year-old in Osnabrück. The verdict came down this Friday: probation. The court's reasoning: The man is on the way to becoming a normal citizen and the girl would at least get compensation for her pain and suffering."

A nemi erőszakot ha jól értem a bíróság bizonyítottnak találta, de mivel az elkövető normális állampolgárrá válása folyamatban van, ezért nem kap letöltendőt csak próbaidőt, plusz kártérítést kell fizetnie.

Rögtön deportálni kéne.

  1. Minek? A külügyminiszterük talicskázik be boldog-boldogtalant a konzulátusok megkerülésével, felülbírálásával.
    https://www.voiceofeurope.com/berlin-prosecutor-investigates-baerbock-v…
  2. A már lezárt menekültügyi eljárások végrehajtása is blokkolva van.

"A nemi erőszakot ha jól értem a bíróság bizonyítottnak találta, de mivel az elkövető normális állampolgárrá válása folyamatban van, ezért nem kap letöltendőt csak próbaidőt"

Na. Ez ugye megint olyan, hogy egy kiragadott reszlet a tobbi kozul:

»„Über den Inhalt der Beratung darf ich nichts sagen, aber wir haben uns schwer getan“, sagte der zuständige Richter am Amtsgericht nach dem Urteil. Für den Angeklagten spreche, dass er alkoholbedingt enthemmt gewesen und nicht nennenswert vorbestraft sei. Die Intensität der Vergewaltigung sei zudem aus rein rechtlicher Sicht zudem „am unteren Rand“ gewesen. Konkret heißt das, dass es nicht zum Geschlechtsverkehr kam.«

Mindemellett en fellogattam volna, fuggetlenul a szarmazasatol, es annal ellenere hogy (vagy epp azert mert)  hasonlo eset valoszinuleg kb. tizesevel fordul elo minden hetvegen. Csak ugy miheztartas vegett.

Hát nemtom, fiatalkoromban (30+ éve) se volt újdonság, hogy bepiált nagyfiúk zaklatták a kiscsajokat, ami aztán elég sokszor tovább fajult. Nem hiszem hogy ez őrült sokat változott volna azóta.

A statisztikákhoz nem árt hozzávenni, hogy szerintem az esetek 90+ (99+%) százaléka nem is kerül bele.

Nem. Megvannak a megfelelő eljárási keretei annak, hogy hogyan kell őket átadni egy másik ország igazságszolgáltatásának. Ehelyett szélnek eresztettük őket, utána meg panaszkodunk, hogy sok a határon az embercsempész.
Talán szólhatna Orbán a szerb miniszterelnök haverjának, úgyis jóban vannak, hogy megerősíthetnék ők is a déli határon a rendőri jelenlétet. Főleg úgy, hogy Szerbia EU-tag akar lenni. Ha ilyet művelhetnek embercsempészek szerb hatósági intézkedés nélkül a határon, akkor ők sosem lesznek EU tagok. Amelyik ország területén fegyveres embercsempészek garázdálkodhatnak, más országnak problémát okozva, az ne legyen EU-tag. Pedig Szíjjártó is nagyon szeretné, hogy azok legyenek.

Szerkesztve: 2023. 09. 27., sze – 15:09

trey, lassan meg kell szeretned a teslakat. :(

Ha én lennék a doktorminiszterelnökúr szabadon engednék minden embercsempészt. Az is lehet, hogy migránsokat vezényelnék a Szlovák határra.

Van benne némi igazság, de hát az a fránya schengeni határ.

Én inkább számonkérném, hogy mi a faszt (nem) csinál Görögország, Olaszország.

Nem kell újat kitalálni, legyen 'zöldkártyarendszer' (mint az USA-ban vagy Ausztráliában). Aki képzett és integrálódni akar jöhet, aki nem ,az nem.

Valahogy meg kell értetni a brüsszeli idióta bürökratákkal, hogy amit az elmúlt ~10 évben csináltak migránskezelés címszóval, az annyit sem ér, mint amit reggelenként produkálok vadkörtézés címszó alatt.

Ha ez csak úgy megy, mint a kutyáknál, hogy oda kell vinni őket a piszkukhoz és bele kell nyomni az orrukat, akkor azt kell csinálni.

trey @ gépház

Azért nem lehet a határ országokra rátolni mindent. De az sem állapot, hogy évekre, évtizedekre koncentrációs táborokba zárjanak embereket.

A hiba már ott elkezdődött, hogy európai országok, amcsi és keleti hatalmak kavarják a szart afrikában és a közelkeleten. Magánérdekek mentén támogatva szélsőségeseket, hogy megpuccsoljanak demokratikusabbá válni akaró vezetéseket, afrikai államszövettségeket, mert a diktátorokkal könnyebb és olcsóbb üzletet kötni. Európa sem ártatlan ebben, viszont földrajzi és kulturális okokból ide csak fel a szar legjobban.

Aztán, amikor meg szétbarmolnak országokat, amik korábban úgy ahogy, de megvoltak, nem kell csodálkozni, hogy el akarnak jönni onnan a gecibe. Akár azért, mert szó szerint életveszélyben vannak, akár azért, mert nyomorban kéne tengődniük emiatt.

Plusz mindenféle nyugati szélsőséges csoportot pénzelnek és készre emésztett ideológiával ellátnak ellentétes érdekű hatalmak. Ugyanazok pénzelik és állítják ideológiai irányba a szélsőjobb és a szélsőbalos csoportokat. Ugyanazok állan a "migránssimogató" és a menekülteket tengerbe lőni akaró csoportok mögött is. Bomlasztás és anarchia a cél. 

Az eu hibája ebben a helyzetben leginkább az, hogy nincsen egy európai egyesült államok, ahol sokkal szorosabb és egységesebb vezetés lenne. És nem egymásra mutogatnának és egymást zsarolnák, vétóznák az országok. Úgy lehetne közösen próbálni megoldást találni. 

De mivel megint szétbaszták a játszadozás közben afrikát és a közelkeletet, így a kár már megvan és háború nélkül nehéz megszüntetni a káoszt. Afrikában megállítani sem lehet, mert a túlpart is más államok területe és a koncentrációs tábor ott sem megoldás.

Az eu hibája ebben a helyzetben leginkább az, hogy nincsen egy európai egyesült államok, ahol sokkal szorosabb és egységesebb vezetés lenne. És nem egymásra mutogatnának és egymást zsarolnák, vétóznák az országok. Úgy lehetne közösen próbálni megoldást találni. 

Ja, ismerjük már a Texas vs. szövetségi kormányzat közötti viszonyt :D

https://gov.texas.gov/news/post/governor-abbott-deploys-more-buses-to-b…

A legjobb példa a USE ellen.

Az eu hibája ebben a helyzetben leginkább az, hogy nincsen egy európai egyesült államok, ahol sokkal szorosabb és egységesebb vezetés lenne. És nem egymásra mutogatnának és egymást zsarolnák, vétóznák az országok. Úgy lehetne közösen próbálni megoldást találni.

https://www.youtube.com/watch?v=xknz4C0ngT0

:)

"Plusz mindenféle nyugati szélsőséges csoportot pénzelnek és készre emésztett ideológiával ellátnak ellentétes érdekű hatalmak. Ugyanazok pénzelik és állítják ideológiai irányba a szélsőjobb és a szélsőbalos csoportokat. Ugyanazok állan a "migránssimogató" és a menekülteket tengerbe lőni akaró csoportok mögött is. Bomlasztás és anarchia a cél. "

100 éve is pont így gondolták! A Német Kommunista Párt is ugyanazokra mutogatott, mint a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt , csak mindig a másik érintettségét hangsúlyozták ki...

Még gyakorold az értelmezést. Nem adott országból mutogatnak másra, mint orbán. Pont az, hogy egyik sem mutogat. Orbán brüsszelre mutogat, pedig moszkva mozgatja a szálat. De a többi párt sem nagyon mutogat moszkvára, pedig sokszor eléggé átlátszó az érintettségük. Nyugaton sem mutogatnak orosz/kínai kémek beépültségére a pártokban és mozgalmakban. 

Én mondom azt, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal nagy harcát a háttérből az orosz/kínai titkosszolgálat pénzeli, segíti ideológiával, ha nincs maguktól elég fantáziájuk. Mégpedig azért, hogy destabilizáljanak és anarchiát keltsenek.
Ahogy nálunk lebukott KGBéla, aki moszkvába költözött azóta. Az fszb pénzelte és a jobbik/mihazánk pártokban volt az fszb ügynöke és igyekezett lengyel jobboldaliakat is beszervezni a pártkapcsolatokon keresztül. De ugyaníg biztosan vannak ügynökök a akár mszp-ben vagy lilahajú mozgalmakban is. A lényeg, hogy legyen uszítás és ahhoz némi pénz és ideológiai segítség. 

Időnként hallani, hogy orosz kémeket kiutasítanak usából vagy kanadából is, akik nem diplomataként voltak ott, hanem beépülve évtizedek óta. De arról nem hallani, hogy hová voltak beépülve, mielőtt lebuktak. Nem mutogatnak egymásra.

Orbán brüsszelre mutogat, pedig moszkva mozgatja a szálat.

Hát igen, nincs mese, mindenért vagy az Orbán, vagy a Putyin felelős.

 

Én mondom azt, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal nagy harcát a háttérből az orosz/kínai titkosszolgálat pénzeli, segíti ideológiával, ha nincs maguktól elég fantáziájuk. Mégpedig azért, hogy destabilizáljanak és anarchiát keltsenek.

Még Sorost is Moszkva pénzeli. Medvegyev személyesen adja át neki az ukázt és a lóvét.

 

Ahogy nálunk lebukott KGBéla, aki moszkvába költözött azóta. Az fszb pénzelte és a jobbik/mihazánk pártokban volt az fszb ügynöke és igyekezett lengyel jobboldaliakat is beszervezni a pártkapcsolatokon keresztül. De ugyaníg biztosan vannak ügynökök a akár mszp-ben vagy lilahajú mozgalmakban is. A lényeg, hogy legyen uszítás és ahhoz némi pénz és ideológiai segítség.

És hányan költöztek nyugati országokba? Mindről tudjuk, miért ment el? És hányan jöttek vissza nyugati országokból? Mindről tudjuk, miért voltak kint?

 

Időnként hallani, hogy orosz kémeket kiutasítanak usából vagy kanadából is, akik nem diplomataként voltak ott, hanem beépülve évtizedek óta. De arról nem hallani, hogy hová voltak beépülve, mielőtt lebuktak. Nem mutogatnak egymásra.

És ennek mi köze a Brüsszelre mutogatáshoz? Te nem tudod, hogy Brüsszel az Unió vezetésének szimbóluma, avagy egy tagországból (igen, Magyarország az EU tagja) rá mutogatni olyan, mint Hódmezővásárhelyről Budapestre?

:)

Ahogy nálunk lebukott KGBéla, aki moszkvába költözött azóta. Az fszb pénzelte és a jobbik/mihazánk pártokban volt az fszb ügynöke és igyekezett lengyel jobboldaliakat is beszervezni a pártkapcsolatokon keresztül.

Az FSZB orosz központi bűnüldöző szervezet, nagyjából az FBI megfelelője. Belföldön tevékenykedik. Külföldi hírszerzéssel egy másik szervezet foglalkozik, az SVR, vagy magyarosan SzVR. 

Mivel KGBéla becenevéből adódóan is finoman szólva dekonspirálódott, az egyébként nem túl professzionális elhárító képességekkel rendelkező jobbikosok között is, tippre azt mondanám rá, hogy inkább GRU-s. Az SzVR igen professzionális ügynökökkel dolgozik, nem véletlen az, hogy sokan még csak nem is hallottak róluk. Illetve a fogalmatlan újságírók tévedésből FSzB-nek tulajdonítanak olyan vélt vagy valós akciókat amikkel az FSzB hivatalból sem foglalkozik. A GRU szovjet időkből származó, nevét megtartó katonai titkosszolgálat. Nyugati társaitól eltérően vastagon tevékenykedik katonai hírszerzésen túl is. Rájuk jellemzőbbek a kockázatos, kevésbé megtervezett, néha improvizált akciók. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

kavarják a szart afrikában és a közelkeleten.

Ott a pont! Mindenki csak sír meg rinyál és migráncsozik, ahelyett, hogy az igazán fontos kérdést feltenné:
ugyan miért kényszerülnek ezek az emberek arra, hogy egész addigi életüket hátrahagyva nekivágjanak az ismeretlennek?

Mégis, ki az igazán hibás azért, hogy emberek tömege a szüleiktől örökölt otthonaik kényelme helyett a hajléktalanságot, megaláztatást és megpróbáltatást választja inkább? Mert ez nagyon nem normális, aligha jókedvükben tették.
Nem az a baj, hogy illegális bevándorlók próbálnak átjutni a határon (az már csak következmény), hanem eleve az a baj forrása, hogy ezeknek az embereknek egyáltalán el kellett hagyniuk az otthonaikat.

Ott a pont! Mindenki csak sír meg rinyál és migráncsozik, ahelyett, hogy az igazán fontos kérdést feltenné:
ugyan miért kényszerülnek ezek az emberek arra, hogy egész addigi életüket hátrahagyva nekivágjanak az ismeretlennek?

Orbán nem csak feltette, hanem meg is válaszolta. A megoldás sajnos túlmutat Orbánon vagy Magyarországon.

 

Mégis, ki az igazán hibás azért, hogy emberek tömege a szüleiktől örökölt otthonaik kényelme helyett a hajléktalanságot, megaláztatást és megpróbáltatást választja inkább? Mert ez nagyon nem normális, aligha jókedvükben tették.

A városok megjelenése óta létezik ez a jelenség, szóval a normától eltérőnek nevezni túlzás.

 

Nem az a baj, hogy illegális bevándorlók próbálnak átjutni a határon

De, ez önmagában egy kezelendő probléma.

 

Nem az a baj, hogy illegális bevándorlók próbálnak átjutni a határon (az már csak következmény)

Ez két különálló, de összefüggő probléma.

:)

Orbán nem csak feltette, hanem meg is válaszolta.

Ha te bármit is elhiszel abból, amit egy politikus, de különösen az az ember és a bérencei mondanak, akkor tényleg bolond vagy. Példának okáért, többek között ilyeneket hazudott már Orbán, hogy

- hogy Oroszország nem fogja lerohanni Ukrajnát, miközben Putyin mellett pózolt (mint köztudott, de, pár nappal később megtette);

- meg hogy nem szavazta meg a szankciókat (hát de, különben nem is lennének, ugyanis vétó joga van Mo-nak, mint az köztudott);

- meg hogy állítólag a szankciók tesznek tönkre minket, miközben valójában kiharcolta Brüsszelben, hogy a szankciók ránk ne is vonatkozzanak (meg kell hagyni alapos tisztogatást végeztek az elvtársak, alig találni már erről cikket a neten, pedig bizony mentességet kaptunk MINDEGYIK eddigi szankció esetében, így azok ránk soha nem is vonatkoztak, és most sem vonatkoznak)

- ...stb.

Csak pár példa, de akad még bőven. Sose higgy egyetlen politikusnak se, mind hazudik.

Ez két különálló, de összefüggő probléma.

Na akkor most különálló, vagy összefüggő? :-D :-D :-D Egyébként valójában ok-okozati összefüggés, ha nem üldöznének el ennyi embert az otthonából, akkor nem lennének tömeges illegális bevándorlók se, ez ennyire pofon egyszerű. Az okkal kellene foglalkozni, azt kéne megoldani és nem pedig a következményeket látszatkezelni.

Ha te bármit is elhiszel abból, amit egy politikus

Cuki, hogy az első pár szóval kinyírod magad. Ennek ellenére válaszolok a többire is, bár valószínűleg teljesen felesleges hozzád a szó.

 

Példának okáért, többek között ilyeneket hazudott már Orbán, hogy

[...]

Mindről kéne hiteles forrás. Ugyanis az első pontra múltkor rákérdeztem, és kiderült, hogy a hozzád hasonlók tudatosan hazudtak. Javaslom, ne égesd magad azzal, hogy lehivatkozható ~tények helyett a saját gondolataid* közlöd.

 

Na akkor most különálló, vagy összefüggő?

Anyád és apád különállóak vagy összefüggők?

 

Egyébként valójában ok-okozati összefüggés, ha nem üldöznének el ennyi embert az otthonából, akkor nem lennének tömeges illegális bevándorlók se, ez ennyire pofon egyszerű.

A határvédelemnek nincs köze ehhez, a történelem tanulságaiból következő, önmagában szükséges feladat.

 

Az okkal kellene foglalkozni, azt kéne megoldani és nem pedig a következményeket látszatkezelni.

Magyarország nem tudja megoldani a nagyok kavarta szar problematikáját, ellenben a magyar diplomácia rendszeresen felszólal a nagyok szarkavarása ellen, és felveti a helyben való megoldás szükségességét.

 

* :D

:)

Mindről kéne hiteles forrás. 

Mindről van forrás, hitelesnek ezekből talán azokat nevezném akik szemlézték a kormánypárti sajtót. Ugyanis a fent leírtakat a kormánypárti sajtó hozta le. Persze megértem, hogy a kormánypárti sajtót te sem tartod hitelesnek, de akkor most miért tartod annak amit most ír Orbánról?  Sztem tudod ezeket és olvastad is, az persze jellemrajzoló, hogy tagadod.

Az elmúlt 40 évben született még 3 vagy 4 milliárd ember. Főleg az elszegényedett országokban. Azokban az országokban amiket szeretünk (vagy nem) kizsákmányolni. Ha szürkeállományt elszipkázod semmi esély nem lesz arra, hogy jobbra forduljanak az ottani életkörülmények. Csinálhatsz akár mit, ide fognak jönni.
Kurva sok pénzt kell arra elköltenünk arra, hogy ott élhető körülmények legyenek.
 

Az is lehet, hogy migránsokat vezényelnék a Szlovák határra.

Már megtörtént:

https://www.youtube.com/watch?v=dVjJB9eEexk

Aki nem tudná: Cered egy magyar falu közvetlenül a szlovák határ mellet.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Majdnem felére csökkent a vállaltan katolikusok száma Magyarországon az elmúlt húsz évben, és majdnem hasonló arányban csökkent a reformátusoké is az új népszámlálás adatai szerint. Mostanra a lakosság majdnem fele nem hajlandó válaszolni a vallásosságát firtató kérdésre, miközben a muszlimok száma duplájár, a Hit Gyülekezetéhez tartozók száma 6 szorosára nőtt.

Keresztény-konzervatív kormányzás ide, vallásos iskolák oda, durván csökkent a vallásosok és azon belül is főleg a katolikusok és a reformátusok száma és aránya Magyarországon az elmúlt tíz és főleg az elmúlt húsz évben.

link

Azért nem érdemes elkeseredni, a muszlimok összesen 8000-en vannak, a hitgyülisek 20000, és összességében pozitív változás, hogy a keresztények 5.6M-ról 2,9M-ra csökkent. Végül is ez a XXI. század vagy mi a fene!?

 Hit Gyülekezetéhez tartozók száma 6 szorosára nőtt.

 muszlimok összesen 8000-en vannak, a hitgyülisek 20000,

 Ez egészen biztosan téves szám.

Ha 20000 a 6x taglétszám akkor 3333 volt a kiinduló 1x taglétszám. Márpedig az ATV-n a 2000-es években is közvetített budapesti Németh Sándor féle istentiszteleteken, csak ott a hitcsarnokban ennél többen voltak már akkor is. Becslésem szerint legalább 2x annyian. Nem minden hitgyülis utazik minden vasárnap a hitcsarnokba megyénként is vannak "templomaik". Így kétségeim vannak a többi számadat hitelességével kapcsolatban is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Tök sokáig európában sem értették mi a magyar politikai rendszer, azt hitték csak ilyen felületi zajkeltő dolgok vannak, mint a meleges téma, vagy ez a bevándorlás aztán szép lassan talán mostanra egy része érti. De így messziről nehéz, mert a felszínen nem a gazdasági dolgok vannak, meg az, hogy épül fel az állam, hova ér el, hogyan működik.

Mindig csodálatra méltat a fasizálódás magyarországi konjunktúrája. 

izé

Ez hogyan - miféle woke gondolkodásból - jött ki abból, hogy mit gondol Elon Musk amerikai állampolgár a brüsszeli semmittevésről migránsok ügyében?

Mi késztetett arra, hogy ezt a nyitóhoz fűzd hozzá? Vagy csak elrontottad a topiktot, szülő kommentet?

trey @ gépház

>szerintem menni fog.

Nem megy. Szerintem aki mond valamit, annak a feladata világossá tenni, hogy mit akart pontosan. A fasiszta kifejezés a legjobb, mert mindenki mást ért fasiszta alatt, és a legritkább, hogy valaki úgy értené, hogy olyan ember, aki Mussolini pártját támogatja vagy ilyesmi. Tehát ha fasisztázol, akkor illik megjelölni, hogy milyen értelemben, melyik megnyilvánulás számít szerinted fasisztának. Nem olyan triviális ez, ahogy gondolod, nem látunk bele a fejedbe sajnos.

Akik rá szavaztak, azok nem a magánélete miatt szavaztak rá, hanem a városban letett teljesítménye miatt.

Nem tartom kizártnak, hogy miután a balhéja után ismét megválasztották, majd lemondott és most újraindul, ismét megválasztják.

trey @ gépház

Minek menjek le, ha az sem kepes elmondani aki ott el?

A fia is rendben van egy kozpenztolvaj, teljesitmeny nelkuli cegvezerkent?

Lehet, hogy oda ez is jo, nem ismerem Gyort. Mondjuk a szavazas eredemenyet latva, mar nem is akarom. Azert illene hozni egy minimalis erkolcsi szinvonalat.

Milyen erkölcsi színvonalra célzol? Karácsonyira? :D :D :D

A sajatomra.

Ha Joe Biden nem felelős a fia tevékenységéért, akkor Borkai sem felelős a fia tevékenységéért. 

A korrupcio rendben van, ha masok is csinaljak?

Nem csinalt Borkai fia amugy semmi rosszat, csak nekem nem fer bele, ha valaki teljesitmeny nelkul kerul magas pozicioba.

A sajatomra.

Kikre szavaztál?

A korrupcio rendben van, ha masok is csinaljak?

Nem, a kettős mércétek nincs rendben.

Nem csinalt Borkai fia amugy semmi rosszat, csak nekem nem fer bele, ha valaki teljesitmeny nelkul kerul magas pozicioban.

Azt sem tudtam, hogy van fia. Nem közszereplő, nem érdekel. 

trey @ gépház

Kikre szavaztál?

Maganugy.

Nem, a kettős mércétek nincs rendben.

Idezned a hozzaszolasaimbol a kettos mercet? Nem tudom, kik azok a "mi".

Azt sem tudtam, hogy van fia. Nem közszereplő, nem érdekel. 

A fia nem is, de Borkai, aki kinevezte egy kozpenzbol osszelopott ceg elere az es o kovette el a korrupciot.

Maganugy.

Gyáva.

Idezned a hozzaszolasaimbol a kettos mercet? Nem tudom, kik azok a "mi".

Pontosan tudjuk (mi), hogy kik vagytok ti. Minden egyes kommentedről lerí.

A fia nem is, de Borkai, aki kinevezte egy kozpenzbol osszelopott ceg elere az es o kovette el a korrupciot.

Feljelentést megtetted? Vagy csak MSZP szavazó vagy, aki már elkezdte a kampányt? :D

trey @ gépház

Na, asszem ezt hivjak igazi balkani temponak. A kozbeszed mar siman van olyan allapotban a HuP-on is, hogy nincs mit csodalkozni azon ahol tart ez az orszag. Az ut pedig sajnos amin jarunk (jartok), lejt tovabb lefele, kozpenzbol kurvazos jachtozasokkal es erdo nelkul lombkorona-setanyokkal van kikovezve. De semmi gond, amig van kire fogni (USA, Brusszel, Karacsony, Soros stb.) a nyomort addig nincs gond es csak egy kicsit kell kibirni amig hozzaszokunk a meg budosebbhez.

hint: nem az osszefogasra, ha erre celoztal

Kedves Dolphy, szeretnélek megkérni arra, hogy ne sértegesd a győrieket.

Fenti hozzászólásodban az egy db, Borkai fiára vonatkozó mondatodon kívül minden mondat egy külön sértés volt a győrieknek.

Leszarom Borkait, szerintem a rendszerváltás óta nem volt normális polgármestere Győrnek (kivéve Kolozsvárit, aki sajnos meghalt - nem igazán derült ki, milyen). Nem is vagyok győri, mielőtt.

Köszönöm.

Az előbb még nem volt ellenvetésed azon kijelentéssel szemben, hogy a fidesz fizeti az ellenzéket.
Ergo akik most csapra verik az országot, azok fizetik ki az ellenzéket is. Szóval ha ez nem tetszik, menj az országgyűlési képviselődhöz panaszra!

BTW. A 'vadászati világkiállításra' elbaszott uszkve 16 milliárd sem zavart? (Ez a szaldó, nem a költség.)

Sajnos az ellenzéknek nevezett bohócbrigád finanszírozását fenn kell tartani, mert különben már jön is az EU meg a kötelességszegésinek nevezett politikai bunkósbot és lesújt. Ne beszélj vadakat!

BTW. A 'vadászati világkiállításra' elbaszott uszkve 16 milliárd sem zavart? (Ez a szaldó, nem a költség.)

Egyáltalán nem. 

trey @ gépház

Az az alsó hangon 250 milliárd, amit elbasztak a covid alatt, az mire lett volna elég?

Fogalmam sincs. De azt tudom, hogy ezért az ellenzéki produkcióért én egy fillér se fizetnék :D

De ezek szerint az sem zavar. Csak az 'ellenzék' 'rongyos pár' milliárdja.

És mielőtt még koncepciót építenél rá. Egy gombot nem adnék az 'ellenzéknek'.
Azonban az nagyon beszédes, hogy a bő 2, de valszeg 3 nagyságrenddel nagyobb fideszes pénzelbaszás nem zavar.

Ezek szerint nem ismered a nagyságrend fogalmát.
A háromszoros nagyságrend 1000 szereset jelent. (10^3)

De sebaj! Ha már nincs hihető érv, jön az elmúltnyolcév mantra.
Mi lenne, ha előásnál pár MSZMP-s csókát, hiszen ők még többet basztak el '89 előtt. Csak aztán meg ne lepődj, hogy kiket (is) találsz!

Bírom ezt a fickót de a dagit akkor is rühellem. Meg az egész pereputyot. Sőt újabban a FIDESZ-es ismerőseimet is kerülöm. Mikor felböfögik a kormánypropagandát már válaszolni sincs kedvem a második mondatra már jön Gyurcsány, Soros, etc... Egy értelmes vitát nem lehet folytatni FIDESZ hívőkkel.

Az legalább elismerte, hogy hazudtak, ezek meg akkor sem, ha egymás mellé rakod a tegnapi és a mai kijelentéseiket.

Ha ő is úgy viselkedett volna az ellenzékkel ahogy ma az  ex "fiatal demokraták", akkor az első 2/3-ad sem történt volna meg.

 

szerk:

Az öszödi beszédet én anno a közszolgálati rádióban hallottam, és az M1-ben is beszámoltak róla. Ízlelgessük egy kicsit: az M1 beszámol az aktuális kormánypártot és a miniszterelnököt komoly negatív fényben feltüntető hírről. Ez ma elképzelhető lenne?  (És nem azért, mert nem lenne negatív hír...)

Mi mást tudott volna tenni, amikor olyan hatása volt, hogy egykori megboldogult kollégám kezéből a kocsmában kiesett a feleses pohár, 5-öd magával a kocsmából autóba ült, egyenesen a székház elé ment és részt vett a dobálásában? :D

Ezt hogy lehetett volna eltitkolni? :D

trey @ gépház

Miért kellett volna eltitkolni?? Meg sem próbálták, kb azonnal lement a hírekben.

Ezzel szemben jelenleg egy kínos hírnél minimum kuss van napokig a "közmédiában", aztán már ha nem lehet mást tenni, megy a maszatolás, hogy nem is úgy volt.

 

Egyébként nekem speciel az első reakcióm az volt az öszödi, hogy "respect, hogy végre van valaki, aki beismeri azt, amit mindenki tud". Akibe szorult egy kis inteligencia az szerintem felismerte, hogy mi volt a lényeg a szembesítésben. Az akkori ellenzéknek persze kiváló gumicsont volt, amivel tökéletesen fel lehetett hergelni a kétbites agyú plebset - meg is tették, a többi már történelem.

Inkább egy olyan vezetés, ami képes szembenézni a hibáival, akkor is ha nagyon sok van, mint egy olyan, amelyik tévedhetetlenként állítja be magát, és közben megpróbál kicsinálni mindenkit aki más véleményen van.

Először is, Gyurcsány nem az elején jött, hiába próbálja az aktuális kurzus beállítani bűnbaknak, a szar nagy részét nem ő keverte, volt előtte egy semmire nem jó Medgyesi kormány is.

Másodszor bele legalább szorult bele annyi gerinc, hogy megpróbálta a párttársait szembesíteni azzal a sok szarral, amit addig csináltak, és próbálta volna a maga módján helyrerakni a dolgokat.

"Ha nem ért hozzá, fel lehetett volna állni."

Fel is állt, jött helyette Bajnai.

(Tudom, szerinted rögtön Viktornak kellett volna adni akkor a koronát...)

legalább szorult bele annyi gerinc

hogy megpuccsolja a mentorát.

Mondjuk megykó is megéri a pénzét. Sokat tett azért még a rendszerváltás előtt, hogy mocsárból induljon az ország. De a jól végzett munka gyümölcseként nincs is semmi gondja. Csak akkor búslakodik, ha nem találja el a fácánt.

"hogy megpuccsolja a mentorát."

Nem mondtam, hogy szent volt, sem azt, hogy zseniális politikus. Az öszödi beszéd szerintem akkor is pozitívum volt a részéről - az más kérdés, hogy ezt az akkori ellenzék is zseniálisan ki tudta forgatni a maga szájíze szerint, és azóta is ez a hivatkozási alap, ha sározni kell bármilyen ellenzéki formációt.

Az öszödi beszéd egy felhívás volt a saját pártjának az önkritikára. Az önkritika előtte sem volt gyakori, 2010 óta meg ismeretlen fogalom a magyar politikában.

Az a Bajnai egyébként, aki 2002. óta folyamatosan ott sertepertélt magas kormányzati pozíciókban (NFÜ), majd gazdasági csúcsminiszter lett, közben az EU-pénzek lehívásáért felelős főhalljakend. (Már nem emlékszem, külön hivatal volt vagy államtitkár esetleg tárcanélküli miniszter, végülis mindegy.)

Aztán egy 2010. környéki interjúban elmesélte, hogy amire két évig készültek, szervezetépítéssel, más országok példáinak tanulmányozásával, az olyan jól sikerült, hogy az első etapból kevesebb, mint 5%-nyi EU-pénzt sikerült lehívni. Ez lényegében alig volt kevesebb, mint előtte a korábbi negatív rekorder Görögországé, tehát teljesen elfogadható. Ezen dolgozott 7+1 évig.

A megmentő.

Nem értem, hogy ha nézek egy elő híradót, akkor bizonyos híreknél "ellenzéki bias köd" ereszkedik le, hogy ne lássam, és azt higgyem nincs? Vagy hogy?

Egyébként meg, ha pont hogy szeretnék valamit látni az M1-en, de nincs ott, akkor azt azért nem találom, mert a belém épült ellenzéki filter kiszűrte? Na ne már....

Ez már neked kell tudni.

Egyébként meg, ha pont hogy szeretnék valamit látni az M1-en, de nincs ott, akkor azt azért nem találom,

Vagy, ott van az, csak te véresebben tálalva szeretnéd. Mondjuk úgy, ahogy én nézem röhögve pl. a Telex cikkeket az ellenzék stiklieiről. Tulajdonképpen ott vannak, de mintha ott sem lennének :D

Ha viszont téged kérdeznélek, akkor minden bizonnyal azt mondanád, hogy objektíven tálalják :D

Hát, ez ilyen ...

trey @ gépház

Ott van 0:42-től, hogy, hogy "méltánytalan a fizetés", gondolkodik a kivándorlásban, stb. Ő maga mondja bele a kamerába ...

Lehet, hogy hazudott a csávó, és valójába királyként él, én nem tudom eldönteni, hogy igazat mond -e - csak azt látom, hogy amit mondott, azt kivágta a leadott anyagból az M1.

Igen, amennyiben az szakértelem, hogy megnéztem az M1 által leadott anyagot, amiben nincs benne az a bizonyos kivágott részt.

Persze megértem én azon embertársaimat, akinek ez már egy leküzdhetetlen logikai akadály. Ők az M1 "könnyített" híradójának eredeti célközönsége , hogy ne tűnjön nekik a kelleténél bonyolultabbnak a világ...

nomen est omen

 

de nézzük csak:

"nem lesz rezsicsökkentés"   -Lett helyette "piaci" gáz és áramár. De persze nincs rezsicsökkentés.

Magyarország a magyaroké. Nem engedhetjük meg, hogy kényelmi szempontból engedjünk be idegen munkaerőt. ”  --  most lép hatályba a vendégmunkásokról szóló rendelet, várunk szeretettel 3-400 ezer külföldi vendégmunkást.

Nos?

Azt mondta GYF: "Hazudtunk nappal, hazudtunk éjjel". Ez beismerés volt, nem állítottam valótlant.  Aktuális kormánytagtól még nem hallottam olyasmit, hogy "amit múltkor mondunk, az nem volt igaz." Ha tudsz ilyet, kérlek linkeld a hiteles forrást, és akkor elismerem, hogy ennél az állításomnál tévedtem.

A hazugság szándékosan valótlan állítás. Mivel zárt ülésen nem tudom mi hangzott el, nyilvános beismerésről meg nem tudok, ezért nem állítottam valótlant. Ha zárt ülésen bárki kijelentette, hogy hazudtak, akkor maximum tévedtem - bár bizonyíték erre sincs.

Azt állítottad, Gyurcsánnyal ellentétben ezek a mostaniak sosem ismerik be a hazugságaikat. Azt is állítottad, semmiféle információd nincs arról, mi hangzik el a kormánypártok zárt ülésein. Amennyiben mindkét állításod tartod, a másodikból következik, hogy az első állításod hazugság.

De másképpen is lehet nézni. Gyurcsány zárt frakcióülésen beszélt a pártja és kormánya hazugságairól. Gyurcsány korábban a jelenlévőkkel közösen hazudott, tehát a hozzájuk intézett beszédben nem tudta beismerni a hazugságokat (az nem beismerés, ha pl. az apósoddal megölitek az anyósod, és egy hét múlva azt mondod az apósodnak, hogy "egy hete megöltük az anyósom"). Egy jelenlévő rögzítette a beszédet, és nyilvánosságra hozta. Gyurcsány mondatai eljutottak az emberekhez, és ekkor váltak beismeréssé. Ilyen még valóban nem történt a jelenlegiek meghatározó figuráival.

:)

Amennyiben mindkét állításod tartod, a másodikból következik, hogy az első állításod hazugság.

 

Amennyiben ebből azt a következtetést vonod le, hogy az első állításom ("sosem ismerik be a hazugságaikat")  valótlan, azzal azt állítod,  hogy van amikor beismerik, hogy hazudnak.

Ezek szerint azt tényként elfogadod, hogy a kormány hazudik. 

Úgy látom már közelít az álláspontunk egymáshoz.

Amennyiben ebből azt a következtetést vonod le, hogy az első állításom ("sosem ismerik be a hazugságaikat")  valótlan, azzal azt állítod,  hogy van amikor beismerik, hogy hazudnak.

A gondolatmenetedben kikről állítom ezt?

 

Ezek szerint azt tényként elfogadod, hogy a kormány hazudik.

Mik szerint?

Szerintem emberek hazudnak.

 

Úgy látom már közelít az álláspontunk egymáshoz.

Kétlem.

:)

Ahogy lentebb írta Bolond, Ez minden volt csak beismerés nem. Utólag persze mindenki próbálta kihozni belőle a legtöbbet.

Szerintem( és a tények alapján nagyon valószínű, hogy ez történt)

1. Feri egy zártkörű, a párt fejeseinek tartott összeröffenésen tartott egy olyan (sajnos multiknál is előforduló) szar vezetőhöz illő alázó beszédet. "ti mind hülyék vagytok, ezt is elbasztátok, s ha én nem mentem meg a a csapatot, már mindenkit kirúgtak volna" stílusban. Ha jobban, figyelmesen meghallgatod, rájössz, ebben a "beismerésben" semmi  se szól arról, hogy Ő mint vezető, akinek a felelőssége a csapat vezetése, mit csinált rosszul. Mi! De ki az a mi? Nálam egy beismerés úgy szól, hogy "elbasztam". A vezetőkénti, "mi elrontottuk" az általában úgy értendő " ti már megint elbasztátok".

2. Ezt a meghívottak is így értelmezték. Több dokumentum van arról, hogy nagyon fel voltak háborodva.Megalázva érezték magukat. (S Ferinek ez is volt a célja a beszéddel)

3.Arra viszont nem számított, hogy voltak páran, akiknek ezzel lett tele a pohár. S kapcsolataik révén, a lementett beszédet (szerintem minden beszédet lementettek, jó lesz még valamire, meg amúgy is régi hagyomány abban a pártban(meg minden pártban, de abban, több évtizedes hagyománya van ennek) az egymás elleni áskálódás. Eljuttatták az amúgy pártárs által irányított közmédiához. Amiből kirobbant a balhé. Azt a dumát, hogy beépült fideszes ügynökök, meg stb. azért nem kéne komolyan venni.

Szóval ez nem beismerés volt, hanem egy szokásostól durvábbra sikerült alázás miatt elindított puccs kísérlet.

Az hogy ebből mint "igazmondó Feri" jött ki, az csak azt bizonyítja, hogy a mögötte lévő klánnak már(még) akkor is hatalmas ereje, befolyása volt, meg hogy mennyire elhiszik az emberek tömegei, amit el akarnak hinni.

szerk.

A legfontosabb: Az általad beismerésnek nevezett valami, nem a nyilvánosságnak lett szánva. Úgy csinálni mintha annak lett volna, na az pl. egy egyértelmű hazugság.

Ha nem érted, hát nem érted.

Hazugnak csak akkor neveztelek, ha áll az az állítás, hogy nyilvános beismerésnek tartod, a Feri "igazságbeszédét".

"mennyiben cáfolja azt az állításomat, hogy a jelenlegi vezetők  "sosem ismerik be a hazugságaikat"?"

Ezt nem tudhatjuk. Lehet ez rendszeresen megtörtént, csak még eddig senki nem vette a bátorságot, érzett maga mögött annyi erőt, hogy hasonlóképp nyilvánosságra hozzon egy házon belüli "beismerést". Az is lehet, hogy Viktorunk, tanulva Feri hibájából, kevésbé alázó "beismeréseket" mond. És persze az is lehet, hogy csak jobban félnek Tőle, mint Feritől.

Csak kérlek, ne tartsd pozitív dolognak (Feri részéről), hogy lebukott egy sajátjainak tartott (S fentebb részletesen elmagyarázott nem beismerő) beszéd miatt.

Ugye az nem testidegen gondolat, hogy a Feri beszéde csak egy ürügy volt, és addigra már a jobbosok folyamatosan szerveztek illegális tüntiket, hídfoglalásokat és terrorcselekményeket, amik felett a rendőrség még szemet hunyt. Amikor a felbérelt csőcselé a TV székháznál rendőrökre támadt, akkor kezdtek bekeményíteni…

Gondolat bármi lehet.

"jobbosok folyamatosan szerveztek illegális tüntiket, hídfoglalásokat és terrorcselekményeket,"  Ezt honnan tudjuk?

Mert nem láttam őket megvalósulni. Se hídfoglalást, se terrorcselekményt. A TV székház, meg csőcselék témát már mások kibeszélték. Én nem beszéltem /írtam/ róla.

Ezért nem értem, a posztod hogy kapcsolódik az enyémhez. Ha a logikai kapcsolatra rávilágítanál, megköszönném.

En kint voltam a tv szekhaznal. Felberelesrol nem tudok. A "csocselek" (barmit is jelentsen ez) pedig nem tamadt rendorokre a TV szekhaznal, ezt a sajat szememmel lattam, nem tobb, mint 5 meterrol.

Nehez lesz ezzel megbirkoznod, tekintve a szellemi szinvonaladat, ugyhogy nem is varom el.

Csak neked, csak most:

Gyenge permetezo eso, a TV szekhaz elotti parkban ehhez meg az automata locsolo is be volt kapcsolva. A tomeg hozongott, a terv az volt, mint 48-ban (nyomda) 56-ban (radio), most a TV szekhaz elfoglalasa, es jol bemondunk "valamit" majd. Aztan megjottek a rendorok, hoztak azt a 40 eves vizagyut is. Inkabb vizipisztoly nyomassal tolta a vizet, senkit nem hatott meg. Addig firgett-forgott a teren, amig egyszer csak klasszikus modon "beragadt" a felazott talajba. 3 vagy 4 fakabat ult benne, nem voltak boldogok, amikor lattak, hogy ok akkor most itt ragadtak a tomeg kozepen a vizagyujukban, amire mar vagy 20 tunteto felmaszott, es "bontogatta" a burkolatot. Aztan a 3-4 rendor kiszallt, es "magyar rendor velunk van" skandalasok kozepette bekesen kisetaltak az ~5000 tunteto kozott. Ennyit a csocselekrol meg a rendorre tamadasrol.

Az ego auto nem rendorauto, hanem nagy valoszinuseggel Balo Gyorgy szemelyautoja. Eppen politikai hattermusort vezetett az m1-en, amikor tortentek a dolgok. Tele volt minden media a temaval, persze az m1 kussolt, mint szar a gazban egesz nap (plusz Balo elo interjut csinalt), mikozben mar majdnem benn voltak a tuntetok. Nem volt jogos az autojanak a felgyujtasa, dehat shit happens. Collateral damage, hogy egy gyenge amerikai haborus fordulattal eljek.

A vizagyus kepek "esemeny utaniak". Az ego auto nem rendorauto. A kukas kep nem tudom, hogy hol keszult, mintha egy rendorauto egne rajta. A sorfalas rendorkezfogas utan, a rendorok elvonultak onnan, mert kevesen voltak, es megegyeztek a tuntetokkel, hogy akkor ok most inkabb mehetnek be, minthogy osszecsapas legyen.

Persze eddigre mar Gergenyi es Gyurcsany pribekjei a hatso bejaraton keresztul gyakorlatilag evakualtak az epuletet. Mire a naiv tomeg bejutott, mar nem volt szemelyzet, aki le tudta volna adni az "adast". Mindegy, meg kellett probalni, hatha. Akar be is johetett volna. Mindenesetre megerte, osszekovacsolodott ott sokminden akkor. Ez csak a kezdet volt.

uaz a story - csak más (hitelesebb) interpretációban.

Mekkora ereje van a médiának?

Pár kép és szöveg magyarázat, híradó --  hogy mit kell látnod a képen - és bizony benyaljátok.

Párizsban vagy a svédeknél egy-egy megmozduláskor 10-50 autó ég ki (lehet, hogy még keveset is írtam). De hát nekünk csak 2006-ban (17 éve) egyet sikerült. Lelkes amatőrök - mondhatni.

For Whites Only meeting room!

Sajnos egyikünk sem tudja elképzelni, hogy egy sarokba szorított pszichopata miként gondolkozik.

Az énáltalam legvalószínűbbnek tartott forgatóköny a következő:

1. Maga Gyurcsány szivárogtatta ki a felvételt. (Értsd: a stábja.) ((Értsd: a bábosok.))

2. Ami egyébként is elkészült, szerintem minden frakcióülést dokumentálnak/tak.

Ez egy kommunikációs trükk volt, egy előremenekülés. Amikor nem az volt a kérdés, kiborul-e a szar, hanem hogy mikor.

Ezért, hogy bebizonyítsa, milyen fasza gyerek - hiszen még a saját frakcióját is elküldi a picsába, ha kell - egy jól megkomponált beszédet adott elő. ("Kell még mondanom valamit, Ildikó?"). A frakció kárára a saját pozícióját próbálta erősíteni. A beszéd során végig hozzánk, a választókhoz beszélt. Szerintem pont, hogy a nyilvánosságnak volt szánva.

Lehet, hogy kicsit besült a dolog, mert előbb került ki talán, mint kellett volna, de az utólagos kommunikáció, miszerint mekkora igazságbeszéd volt, a fentieket igazolja.

Valamint a lecsapódása is: "volt benne gerinc", "ő legalább megmondta", stb.

 

Lehetne még a rossz főnök forgatókönyv is, ahogy írod, de a mellékelt ábra azt mutatja, GYF egy semmilyen főnök. A nagy ötletelések a szemlőhegyi villában, az őszödi összejövetelek, az átlag havonta bejelentett több éves, mindent átfogó, egymásnak gyökeresen ellentmondó programok. A rossz ripacs, az öntudatra ébredt stróman, akinek sem tehesége, sem ereje nincsen semmihez a KISZezésen túl. Összejövünk, beszélgetünk mindenféléről, jól bebaszunk, aztán jól megmondjuk egymásnak, végül mindenki kialussza magát és nem történik semmi.

Ne haragudj, de szerintem tok feleslegesen mutatsz ra a partkutyak szamara, hogy mennyit hazudik a gazdajuk, szerintem nem kivancsiak ra. Ha azok lennenek, egy gugli kereses utan szazszamra talalnanak errol infot, peldaul: https://444.hu/2021/04/08/orban-viktor-200-hazugsaga

Azota persze bovult a lista, de ki szamolja mar? :-)

Általában igyekszem egyszerűen fogalmazni, hogy a hozzád hasonlóknak is legyen lehetősége megérteni. Ebből következik, hogy a hozzászólásaim nem támasztanak túlságosan magas szellemi követelményt az Olvasó felé. Kár, hogy számotokra gyakran még így is túl magas ez a porba ledobott léc.

:)

FYI:  Gyurcsányt a sajátjai rúgták ki a miniszterelnöki és a pártelnöki székből a 2010-es választások előtt 1 évvel mert már a szocik is vállalhatatlannak tartották. 

A gyurcsány-korabeli köztévé állapotairól pedig ajánlom a következő visszatekintő összeállítást: https://www.youtube.com/watch?v=2dkG4NuJAEg

“Az ellenség keze betette a lábát”

Várok egy hasonló videós összeállítást a mai köztévé politikai műsoraiból. Legalább egy ilyen, ikonikus agresszivitással mutogató Bethlen jelenethez hasonló legyen benne, mai ellenzéki vezetőt hasonló stílusban támadva. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az összevágott videó egy darab műsorból készült - igen, szar propagandaműsor volt, ebben maximálisan egyetértünk.

A hírek átkozmetikázása és kényes részek kivágása viszont kb. általános szerkesztési elv ma az M1-nél, ami nem kisebb bűn mint a napkeltés fröcsögés.

Ez sem jobb mint a napkelte volt:

https://www.youtube.com/watch?v=QspYPMHQkCQ

 

Sose bírtam a Fletó csávót, az egyetlen pozitív megnyilvánulása számomra az öszödi beszéd volt.
Nekem meg van rá az okom, hogy utáljam, de a kormánypártiaknak szeretni kéne őt, mert ő hozta össze a fidesznek a kétharmadot.

13 éve van nemzeti kormányunk, mégis mindenki Gyurcsányra mutogat, és vele meg a szocikkal példálózik  ha most van valami szar... túl kéne már ezen lépni.

Ez nem megfelelő párhuzam. Nem magyar belpolitika aktív szereplőjéről van szó. Ma is több országban körözött bűnözőként számon tartott George Soros megítélése finoman szólva is ellentmondásos. Jóval a Fidesz második rendszerváltó 2/3-os választási győzelme előtt is sokat lehetett hallani Sorosról, és nemcsak Magyarországon, ahol az SZDSZ propagandatevékenysége miatt természetesen pozitívan próbálták láttatni. Az akkori Szlovákiában és Ausztriában ellenségként kezelte a kulturális elit és civil világ, természetesen Soros "civiljeinek" a kivételével. A Csehek annyira gyűlölték, hogy Václav Klaus személyesen járt közben, hogy megakadályozza a Soros-egyetem Prágába kerülését. Így B megoldásként Budapesten nyitotta meg kapuit a CEU. Románok is megvetették korábban is Sorost, sőt a magyarságot többek között azért is támadták, mert Soros csicskáinak tartották a magyarokat. 

Mostanában az Egyesült Államokban is keményen támadja egyre több média Soros személyét és tevékenységét. 

Így ez a videó itt nem érv! Ez nem állítható párhuzamba egyetlen Párt-keltés jelenettel sem. Szerintem belül magadban te is tudod, hogy nem lehet hasonló jeleneteket találni a mai köztévében. A helyedben inkább azzal érvelnék, hogy most meg nem hívják meg a magyar ellenzéki politikusokat. Erre persze a köztévé azt állítja, hogy hívják az ellenzékieket de ők nem mennek el. Az ellenzékiek meg vagy azt mondják, hogy nem igaz és nem is hívják őket, másik csoportjuk pedig az "úgyis kiforgatnák a szavainkat" érvvel hárítanak. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A stílus, az, ami minősíthetetlen.

Nem csak Soros van benne, hasonló stílusban beszélnek még Dobrevről, Donáthról, Jakabról, Brüsszelről, ellenzékről.

Így fogalmaz egy objektív, közszolgálati média az aktuális ellenzékkel kapcsolatban?:

"a jobbik új diktátora szerint"
"a Momentum nevű rémisztő képződmény"

Nézd végig, gyönyörű iskolapáldája az elvtelen pártpropagandának. A hangvételen kívül nem különbözik semmiben a napkeltés színvonaltól.

Korábban mondtam a választások utáni hetekben:
Most őszintén, lássuk be! Ha MZP napi két órát kapott volna a köztévén, már-már fidedelkasztrói végtelen beszédeihez, akkor 4/5-öt vagy akár még 80% feletti választási győzelmet is összehozott volna a Fidesz-Kdnp. :-)

Ma már hasonló mondható el Dobrev Kláráról is. Ezek a Yoda mester tanácsát meg nem fogadó politikusok nem értik, hogy folyamatos gyűlölködés végül valóban a sötét oldalra vezet. Már leplezni sem tudják, és folyton kibújik a gyűlölködés a beszédeikből. 

Donáth Anna meg... nem sok mindent lehet mondani róla. Az egyetlen pozitívum amit mondani tudok róla, hogy jó nő. Politikusként semmilyen emlékezetes mondatot nem tudok hozzá kötni. Erre nem lehet politikai alternatívát építeni. Finnországban sem jött be az, hogy egy go-go-girl-t tettek meg miniszerelnöknek, egyébként választások nélkül. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Teljesen mindegy kikről van szó. Az elvtelen pártpropaganda akkor is elvtelen pártpropaganda, aminek nem lenne helye egy közszolgálati adón.

Ez pont ugyanolyan rosszindulatú  fröcsögés, és az ellenfél elvtelen gyalázása, mint a napkeltés műsor.

Napkelte: információs magazin

Világ: háttér- és közéleti műsor

 

Alma és alma. Mindegy, minek címkézed, véleményműsornak, vagy hiradónak, az elvtelen propaganda akkor is elvtelen propaganda. A rosszindulatú fröcsögés akkor is rosszindulatú fröcsögés.

Gyurcsány-rezsim alatti köztévében volt egy hosszú órás műsor "Egy válság vágóképei" címmel. A Kossuth téri tüntetések már mentek, a rendőr-terror még nem lett elindítva. Gyurcsány egy munkanapját mutatta be, olyan trendi(nek gondolt)-lazasággal. Annyira vérciki végbélaranyeres benyalás volt, hogy még az akkori tévé vezetés is kellemetlennek érezte, el is tüntették utólag mindenhonnan. :-) Mellesleg olyan "titkokat" lehetett megtudni belőle, hogy a gyurcsány-blogot valójában nem is ő írja, hanem csak diktafonba mondja emlékezetesnek képzelt gondolatait amiből valaki más (Gréczy Zsolt) készítette a blogra publikált szöveget Gyurcsány nevében. Gyurcsány maga a fogalmakat is kavarta, tévesen a hozzászólóit nevezte "bloggereknek". 
Ciki de nem botrányos, mert ez is más stílus. 

Amit köztévén mostanában meg szoktam nézni politikai műsorként, az a 48 perc. Ide láthatóan meghívnak ellenzéki politikusokat is és minimum a tiszteletet megadják nekik. Teljesen más stílus mint amit gyurcsány-rezsim propagandistái képviseltek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szóval, szerinted ha most van 1-2 vállalható műsor a vállalhatatlan propaganda mellett, akkor minden rendben, mert régebben is volt 1-2 vállalhatatlan műsor?

Abban igazad van, hogy teljesen más stílus, mint amit a gyurcsány rezsim propagandistái képviseltek. Az agyatlan fröcsögés volt, ez tudatosan és hatékonyan alkalmazott propaganda, és agymosás.

A tizedes törteket a matematikában vesszővel (,) jelöljük, és nem írunk szóközt utána.

Javaslom, hogy ne a felszopó fantáziád vezessen, hanem az, ami oda van írva.

 

Egyébként 4,2/3=1,4   Mit akartál ezzel mondani?

Nekem kéne tudnom, hogy az elméd kreatúrái mit és miért kiáltanak feléd?

:)

Szerkesztve: 2023. 09. 28., cs – 13:52

"Ha ő is úgy viselkedett volna az ellenzékkel ahogy ma az  ex "fiatal demokraták", akkor az első 2/3-ad sem történt volna meg."

Ez igaz, csak 2006 őszén bárki ellenzéki lehetett, aki rosszkor volt rossz helyen.

Ha csak olyan lett volna, mint pl. most a kordonbontáskor, akkor valóban jóval kisebb esélye lett volna a 2/3-adnak.

Félreértesz. Ha ő is sárba tiporta volna az ellenzéket, és a teljes általa vezérelt médiát (ha lett volna ilyen)  ráállította volna a lejáratásukra, a NAV-ot és számvevőszéket a vegzálásukra, illetve átírta volna a szája íze szerint a választási törvényt, akkor  úgy lenullázta volna őket, hogy a parlamentbe is alig jutnak be, nem hogy kétharmad.

 

Nem emlékszem, hogy a kordonbontó renitens tömeg autókat rongált volna meg, és betört volna a Karmelitába pusztítani... mint ahogy az anno a Szabadság téren volt. Ez nem jelenti azt, hogy nem ítélem el az akkori karhatalmi erőszakot,  de a kordonbontók most kb. úgy viselkedtek mintha egy iskolai teadélutánon lennének, ahhoz képest, hogy 2006-ban mit csinált a tömeg.

egész egy zagyvalék, amit írsz, csak egy dolgot szeretnék helyre tenni:

 hogy 2006-ban mit csinált a tömeg.

A tömeg nem csinált semmit, csak tüntetett és az utcára vonult - egy kis 10-20 fő - aki betört a székházba és csinálta a balhét, hogy azt maguktól vagy provokátorokkal együtt, azt már nem fogjuk megtudni.

2006-ban sokkal több esemény történt és nagyon sunyi balos tempó egybe csúsztatni az egészet..

For Whites Only meeting room!

" tömeg nem csinált semmit, csak tüntetett és az utcára vonult - egy kis 10-20 fő - aki betört a székházba és csinálta a balhét, "

 

Jó, hagyjuk az értelmezési vitákat. Tudod: "kettő még társaság, három már tömeg."

Nem vagyok balos, nem csúsztatok egybe semmit. Volt akkor némi törés zúzás itt-ott, amiről most szó sem volt kordonbontáskor. Teljesen más helyzet volt. A rendvédelmisek is most némileg több tapasztalattal kezelték a helyzetet, mint 2006-ban.

 ahhoz képest, hogy 2006-ban mit csinált a tömeg.

Csőcselékezel? Gondolom kizárólag az -akkori- párátllami médiából tájékozódtál a valós helyzetről fogalmad sem volt (és láthatóan azóta sincs). A békés tömegbe *a rendőrség* beleszorította a huligánokat (akiknek a magját elsődlegesen a focimeccsekre csak verekedni járók népes csoportja adta).

A *tömeg* békésen tüntetett.

--

A rendőrség tüntetőkhöz való hozzáállása kapcsán pedig nyugodtan hasonlítsd össze a 2006os szemkilövetést, Révész Máriusz összeverését meg a Kata tüntetést .

Ha csőcselékeznék, akkor azt írtam volna. Jó, akkor legyen így: "ahoz képest, hogy 2006-ban mit csinált 10-20 ember."

 

A kordonbontással hasonlítom össze az esetet, nem az a lényegy, hogy akkor hányan voltak, és provokáció volt -e vagy sem, hanem az, hogy akkor ment a törés zúzás, most meg semmi ilyesmiről nem volt szó.

nem az a lényegy, hogy akkor hányan voltak, és provokáció volt -e vagy sem, hanem az, hogy akkor ment a törés zúzás, most meg semmi ilyesmiről nem volt szó.

Pedig nem elhanyagolandó tényező: 5 embert sokkal egyszerűbb kordában tartnai mint 50et, 500at vagy 10 000et. Ahogyan elvegyülni is könnyebb bárkinek: pl provokátornak: aki elkezdi körbe sugdosni, hogy "elől azt mondják, hogy csináljunk ezt vagy azt"

Provokátort bármelyik politikai oldal küldhet, bármilyen társaságba, ezt ne felejtsd el.  És, végül melyik oldal jött ki jobban a dologból...?

Hagyjuk ezt a vonalat, mert az igazság úgysem fog kiderülni, és már nagyon messze vagyunk az eredeti témától.

mármint, hogy volt -e provokáció (nem kizárt), és ha volt, konkrétan kinek a megbízásából.

 

 

szerk: közben megnéztem a Wikipédiában:

"a majdnem tízezer fős tömeg egy része este tíz óra tájban átvonult az MTV székházához, és a közülük kiváló néhány száz fős kemény mag előbb szóban, majd tettleg is rátámadt az épület védelmére kivezényelt rendőrökre"

100+ embert lehet már tömegnek hívni, vagy az még a nagyobb baráti társaság kategóriája?

Te *a tömeg* -et emlegetted. Persze mondhatod, hogy a 10ezer emberből "néhány száz" fős (értsd >1) ember csinált valamit, de talán érzed, hogy problémás ~10ezer embert egy kalap alá venni ezzel a társasággal. (és ráadásul ez csak a székház elé vonuló része a tömegnek, jóval többen tüntettek másutt is, sőt szerte az országban)

Ezt írtam eredetileg, kérlek elemezd ki, milyen tömegről van szó benne:

"Nem emlékszem, hogy a kordonbontó renitens tömeg autókat rongált volna meg, és betört volna a Karmelitába pusztítani...mint ahogy az anno a Szabadság téren volt"

 

Tudod mit: igazad van.
A tömeg nagy része békésen tüntetett, csak néhány felheccelt huligán szétverte a tévé székházat és felgyújtott pár autót.Ezzel szemben a Karmelitánál a kordonbontás során nem volt felgyújtott autó, sem szétvert Karmeliták. Vagyis, totál más helyzet volt.

Ez így oké?

A szabadság téren volt ~10ezer ember. A mondat amit írtál ezt a 10ezer embert és azok cselekedeit hasonlította össze azzal ? db emberrel akik a Karmelita előtt megjelennek.

A kordonbontó

Ez nem tömeg volt, csak konkrétan fideszes politikusok. Az elégedetlenek népes tábora viszont egyáltalán nem "fidesz párti" volt. Rengeteg ember vonult az utcára akik korábban megszavazták a miniszterelnököt és becsapva érezték magukat.

Eleve olyasmit keversz össze ami nem tartozik össze: ezek a politikusok nem ugyanazok az emberek akik a szabadságtérre mentek.

https://index.hu/belfold/fid070202/

--

Azt pedig már megtárgyaltuk, hogy a téren jelenlevők és a székházba felmenők valamint az autókat rongálók is más és más létszámú csoportok.

--

Ez így oké?

Így az. Persze kérdés, hogy a Karmelitánál mennyi ember gyűlt össze.. (és így mekkora a valószínűsége, hogy odakeveredik valaki aki szerint a megoldás épp a rongálás. Lásd festék öntés stb.)

Szegény momentumosok erőlködve próbálnak bekerülni a hírekbe. De teljesen öncélú és értelmetlen:

A 2007es kordonbontásnak azért volt értelme és szimbolikája, mert előtte ott tüntettek békésen az emberek elég hosszú ideig. Ha pl mindennapos esemény lenne, hogy ezrek szállják meg a várat tüntetés céljából, majd kitiltanák őket nos akkor lenne valami halovány rezonanciája ennek. De így csak amolyan politikai önkielégítés.

Fiatal(?) kreatív(?)októl jobb ötleteket várna az ember.

Ez a thread nem a kordonbontásokról szól.

Ez a thread nem a momentumról szól

Kérlek legközelebb mielőtt belefolysz egy beszélgetésbe, olvasd el a nyitó gondolatokat és ha az eredeti témához kapcsolódóan van bármi gondolatod, akkor azt írd le, mert most véletlen szerűen ragadsz ki számodra érdekesnek tűnő szavakat, de ez  így csak amolyan szellemi önkielégítés.

 

szerk: először ki akartam törölni az előző mondatokat, de inkább nem teszem. Írj még ide valamit, legyen tied az utolsó hozzászólás, de én már nem is értem min megy a vita, és egyre inkább számomra érdektelen irányba megy el.

Egy gondolatkísérletből indultál amiben a képzelt elemek és a tényszerűen hamis elemek keveredtek a valósággal. Egy kis részterületet igyekeztem számodra pontosítani, mert úgy tűnt valami fura zagyvaságot vezettél elő a témában.

olvasd el a nyitó gondolatokat

Elolvastam, a többire nem tartottam érdemesnek bármit is reagálni, mert ez a gondolatkísérlet avagy ahogy te fogalmazod: "szellemi önkielégítés"

Félreértesz. Ha ő is sárba tiporta volna az ellenzéket, és a teljes általa vezérelt médiát (ha lett volna ilyen)  ráállította volna a lejáratásukra, a NAV-ot és számvevőszéket a vegzálásukra, illetve átírta volna a szája íze szerint a választási törvényt, akkor  úgy lenullázta volna őket, hogy a parlamentbe is alig jutnak be, nem hogy kétharmad.

vegyíti a valóságot és a képzelt elemeket csakúgy mint az azt követő része, de mivel utóbbi tényszerű és elég alaposan dokumentált ez a fenti "szellemi önkielégítés" viszont ilyen konkrétumoktól mentes, így nem tartottam értelmét kinyitni.

Ha ő is sárba tiporta volna az ellenzéket, és a teljes általa vezérelt médiát (ha lett volna ilyen)  ráállította volna a lejáratásukra, a NAV-ot és számvevőszéket a vegzálásukra, illetve átírta volna a szája íze szerint a választási törvényt

Azt hitték, a térdelés elegendő védelmet biztosít számukra, és a valósággal nem kell törődniük. Tévedtek.

 

teljes általa vezérelt médiát (ha lett volna ilyen)

Micsoda gyöngyszem! Javaslom, térdről emelkedj talpra.

:)

"Félreértesz. Ha ő is sárba tiporta volna az ellenzéket, és a teljes általa vezérelt médiát (ha lett volna ilyen)  ráállította volna a lejáratásukra ..."

Akkoriban szinte a teljes média Gyurcsány mellett volt. A MTV akkor is (pl. napkelte) és most is, ahogy TV2 szintén. Akkoriban egyedül a HírTV volt kormánykritikus. Nyomtatott sajtóban a Népszabadság, melyben az MSZP-nek tulajdonrésze is volt, piacvezető szerepet töltött be. Megszünéséhez épp az vezetett, hogy az MSZP eladta. Internetes megjelenésben most is a kormánykritikus portálok vezetnek.

Nem lehet fehérnek látni az akkoriakat és feketének a mostaniakat. Akkor is voltak lejáratások, pl. köteles beszéd vagy a kormánypártok hozzáálása az ellenzéki Jobbikhoz. Utóbbi abból a szempontból kilóg a sorból, hogy mindenkori ellenzéken belül is pária volt az 2022-es választásoki összefogásig.

 

"... illetve átírta volna a szája íze szerint a választási törvényt, akkor  úgy lenullázta volna őket, hogy a parlamentbe is alig jutnak be, nem hogy kétharmad."

Amikor lehetősége volt, akkor átírták. Az első 2/3-os MSZP pl. csuklóból egyfordulóssá tette az önkormányzati választásokat, mint a Fidesz az országgyűlésit. Másrészt viszont a 2006 utáni parlament alkotmányos mulasztást valósított meg azzal, hogy a demográfiai változásokhoz nem igazította hozzá a választási körzeteket.

 

"Nem emlékszem, hogy a kordonbontó renitens tömeg autókat rongált volna meg, és betört volna a Karmelitába pusztítani..."

Arra viszont emlékezhetsz, hogy utána viszont a rendőrség hogyan vadászott a kormánykritikusok után heteken keresztül az utcákon. Ilyen mértékű sárbatiprás sem előtte sem utána soha nem volt.

Ennek a hozzáállásnak egyik csúcspontja a rendőrség által összevert ellenzéki képviselő lemártíriuszozása volt a parlamentben.

Ehhez képest ami kordonbontáskori könnygázazást az ellenzék erzsébettéri ülő tüntetés könnygázazásával lehetne párhuzaba állítani. Bár ott is a mérleg a korábbi kurzus felé billen, mert akkor csak passzívan ülők - köztük ellenzéki pártelnök - kapott könnygázt mostani esetben meg azért építési terület kerítését aktívan bontották. Amikor "csak" rendőrségi kordont bontogattak, akkor az a sajtóhírek szerint atrocitás nélkül történt.

 

Reálisan nézve egyik oldal sem szeplőtlen és ha nincs a TV székház ostrom után szabad kezet kapott rendőrség akkor még nagyjából azonos szinten is lennének az "alkalmazott demokrácia" tantárgyból.

Most viszont van KESMA, ami egy az egyben ugyanazt a központilag előírt anyagot adja le.

A "demográfiai változásokhoz" hozzáigazított szavazókörzetek egész pontosan a pártpreferencia alapján átírt körzethatárok voltak.

 

A rendőrség nem kormánykritikusok után vadászott az utcákon, hanem azokat kereste akik gyújtogattak.

Ezzel szemben a mostanában történt békés tüntetések után éjszaka rabosítottak pár embert emiatt, köztük olyat, aki ott sem volt.  Erről az esetről még az aktuális ügyészség is megállapította, hogy jogsértő volt.

Kádár rendszerben mindenki a bal oldalra szavazott, mert nem volt más jelölt, így nem értelmezhető hogy párt preferencia alapján húzták volna meg a Kádár rendszerben a körzethatárokat.

A demográfiai indok lehet alap a körzethatárok újrahúzásánál, de a kivitelezés az pártpreferencián alapult.

Azonban nem csak egyszer írták át a választási törvényeket, hanem többször, és mindegyik módosítás egyértelműen szűkítette az ellenzék mozgásterét.

Más különbségek is vannak akkor és most között. Pl.:

  • az emberek internethez való hozzáférésének elterjedése a világon és Magyarországon (mások a lehetőségek, mások a méretek, más a sebesség (idő) stb.)
  • azóta egyértelműen kiderült, minek/milyennek látják magukat, minket és másokat a nyugatiak
  • ~elbukott amcsi/nyugati ~háborúk, demokráciaexportok, törekvések, gyarmatok stb.
  • a technológiai "fejlődés" egyre jobban belemászik az egyén mindennapi életébe, és ma már nem légből kapott disztópikus elképzelés, hogy a nyugati világban talán még ebben az évszázadban mindenki "be lesz chippelve" (a probléma szempontjából az egyén követésének technikai megvalósítása lényegtelen)
  • a világ népességnövekedése (2006 óta kb. 1,5 milliárd ember) és egyéb nemzetközi történések (beleértve az ~"ideológiák harcát" is) miatt más a geopolitikai helyzet, ezáltal a belföldi helyzet is
  • stb.

:)

Mi a faszért nem lehet ezeket a POL témákat a flame-be rakni!?

Szerkesztve: 2023. 09. 30., szo – 17:51

Kristersson csütörtök este tévébeszédben fordult a svédekhez: „Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire komoly a helyzet. Svédország még soha nem látott ehhez hasonlót, de egyetlen más európai országban sem látni ilyet. (…)

Idáig vezetett minket a politikai naivitás és a tanácstalanság. Idáig vezetett minket a felelőtlen bevándorláspolitika és a sikertelen integrációs erőfeszítések. A kirekesztés és a párhuzamos társadalmak létrejötte táplálja ezeket a bűnbandákat: könyörtelenül tudnak így toborozni gyerekeket, hogy kiképezzék őket a jövő gyilkosaivá”

– idézi a svéd kormányfő csütörtöki beszédét a Financial Times. Hozzátette, hogy a kormány nyitott minden megoldásra: „Le kell vadásznunk ezeket a bandákat, és győznünk kell a bandák felett (…) Minden szükséges lépést megteszünk ahhoz, hogy helyreállítsuk a rendet Svédországban.”

Link: https://telex.hu/kulfold/2023/09/29/svedorszag-bandahaboru-rendorseg-ka…

trey @ gépház

Mivel az állam nem védi meg őket, ezért van aki önbíráskodáshoz fordult: https://9gag.com/gag/ap9nzEb "A 14-year-old girl hanged her rapist in the forest. Sweden, September 27, 2023. A 26-year-old taxi driver (immigrant) reported for rape against a 14-year-old girl, then he was found hanged in a nature reserve. Now the girl, her boyfriend, and three brothers are suspects."

Bocs, hogy 9gag link, az eredetit baromi nehéz megtalálni, mert nem tudok svédül keresni. Angolul rákeresve ez az első releváns találat.

Az eredeti témához:
Véleményem szerint nagyon nem szerencsés, ha egy CEO elkezd politizálni. Főleg, ha egy világcégről van szó. Ráadásul amerikai CEO tette a fenti politikai nyilatkozatot az EU-ról.
Egy profi CEO SOHA NEM CSINÁL ILYET. Igazi facepalm.

Ha megnézed Musk életrajzát, tele van kavarással. A Zip2 eladása óta gyakorlatilag óta csak manipulációk árán gazdagodik. Az x.com-ból ő golyózott ki másokat, a PayPal-ból őt golyózták ki, a Teslából meg ő golyózta ki az alapítókat...

Hogy jött ide Gyuri bácsi? Ennyi erővel Murdoch bácsit is belekeverhetted volna. Vagy Trumpot, mint üzletembert.

Musk egy idióta, vagdalkozó, vadnyugati cowboy módjára viselkedő, kiszámíthatatlan, manipulatív személy, megosztó személyiség. Mellesleg tuti szociopata. Egyáltalán nem viselkedik profi CEO-ként. Egy vallást épített maga köré sok hívővel és utálóval.

Szerencsére sem Gyuri bácsi, sem Musk nem okozott nekem még károkat, hátrányokat. Igaz, hogy előnyöket, pozitív dolgokat se hoztak a személyes életembe.

Nem az a baj, hogy benyal a politikusoknak támogatásért kuncsorogva, "jó viszonyt" fenntartva. A baj inkább az, amikor nyilvánosan, többször erőteljes politikai kinyilatkoztatást tesz akár világpolitikai kérdésekben is. Hány más olyan nagy cég CEO-járól tudsz, aki ilyet tett vagy tesz? Tényleg érdekel.
Persze tudjuk, hogy Musknál az image része ez a stílus.

erőteljes politikai kinyilatkoztatást tesz akár világpolitikai kérdésekben is.

Hol itt a terelés? Szerinted amikor cégek pl a szivárványos vonalat tolják az nem politika?

Musk egyidejűleg tulajdonos és értékesítő/befolyásoló 2023 jun ota névlegesen nem o a ceo.

Van, aki egyetért, van, aki nem. Ez ilyen. 

Na jó, de vajon a QAnon-sámán mit mond?!

Krauaz Ferenc(*) pedig azzal, h Magyarországon a tanárokat nem becsülik meg.

 

(*) gyk.: Magyar nemzetiségű, külföldön dolgozó kutató, 2023-ban Nobel-díjat kapott.