PMÁP elfogyott :(

Egyetlen egy sorozatot kínált fel az ÁKK app, de az is elfogyott számomra. Csődbe fog így menni az ország, ha nem tudok nekik hitelezni. :(
Mindenszar. Elinflálja. Jogállamiság. Diktatúra. Megfogbukni.

https://www.megbukottmar.hu/ ?

 

ps.: Tudom, vegyek máshol, nyissak számlát még ezer helyen. Inkább folytatom az építkezést.

Hozzászólások

Akkor most mit fogok venni? Péntekig ki kéne találni.

trey @ gépház

vegyek máshol, nyissak számlát még ezer helyen

Amúgy tényleg, a jelenlegi (és következő pár évben várható) PMÁP kamathoz viszonyítva a ker.bankok által rádobott állományi díj nem annyira húzós és a PMÁP-nak nincs közeli alternatívája hasonló kockázattal.

"B" opció, hogy kicsit vársz, hamarosan jön egy következő sorozat és szerintem ez a limit csak az adott instrumentumra vonatkozik.

Az  a baj, hogy jelenleg 2x 3x túljelentkezés van az aukciókon (ahol csak pénzintézet indulhat). 

"B" opció fog menni. Megjegyzem alacsony hozam esetén megint felfedezi a lakosság az ingatlant. Emiatt lassan jobb, ha az építkezést folytatom.

 

Innen nem neked, inkább mindenkinek:

https://akk.hu/content/path=kozponti-koltsegvetes-adossaganak-lejarati-…
Lassan az adósság csak 1/4 deviza és a 3/4 huf. Szóval nem fognak nagy kamatokra kényszerülni. 

E mellé még a külker mérleg is pluszos:
https://www.ksh.hu/kulkereskedelem-es-fizetesi-merleg

Szóval az EURO nem lesz 500 és a kamat sem lesz többet 18% a kincstárban. Vége van a jó világnak a tőke számára. :(  

Tudom: Gyurcsány jobb volt, akkor 250 volt az euro. :)  Kis matek akik így gondolják:

2006.10 MNB átlag: 267
2023.10 MNB átlag: 385

(385/267)^(1/17) = 2.176% per éves euro-huf infláció, ezt kellett megverni huf kamatokkal. Szerintem kényelmesen sikerült ezen a  távon.

"B" opció fog menni.

A portfolio (talán) elmélkedett azon, hogy a következő sorozat is ilyen jó lesz-e vajon, vagy azt kiadják-e úgy, hogy 2023. decemberi kibocsájtás (ahol a 2022. infláció a bázis), majd 2025 elején fordul (2024-es bázisra, így kihagyva a 2023-as magas bázist).

Állítólag volt hasonlóra példa. Én messze vagyok a 25 milliós limittől, még igyekszem most venni 2033/I-t, ameddig lehet :) 

a HOLD ha jol emlekszem valami 24% korul hozott (dijak utan), szoval messze verte a PMAP-ot az elmult 12 honapos hozamban ;)

nem tudom, evek ota csinalom, sok blog, podcast, etc. nem tudok neked egy linket adni. nekem nem szeles a tudasom, nem ertek mindenhez, az egesz gazdasag kis szeletehez (tozsde), azon belul az option tradingre mentem ra, ahhoz tudok konyvet ajanlani

 

azt allitani hogy szerinted csak szerencse kerdese az, hogy ki mennyit keres a tozsden arra vall, hogy tobbet kell olvasnod, erre reagaltam. azt hittem egyertelmu.

Szerkesztve: 2023. 11. 01., sze – 16:07

van USD-ben futo, 7.625%-os kuponos, allami kiadasu allampapir (US445545AF36), ami 41-ig fut.

olyan neves es nagyon megbizhato orszagoknak van hasonloan magas (6+% USD) allampapirja USD-ben, mint el salvador, torokorszag, pakisztan, tunezia, egyiptom, bolivia... csupa stabil orszag :))

PMÁP kifogyott, megtakaritas nem is volt ;)

Szerkesztve: 2023. 11. 02., cs – 15:59

Szerintem rendezz tömegtüntetést, biztos, hogy százezrek küzdenek hasonló problémákkal, elég meghirdetni, aztán égni fog a parlament (vagy az MNB székház, úgyis mellette van).