DELL R210 ii + HP NC552SFP+

Fórumok

Sziasztok!

DELL ökoszisztémában jártas ember segítségét kérnem.

Adott egy DELL R210 ii vas, elég régi LGA1155 platform. Tennék bele egy HP 10Gb-es hálókártyát és pfsense-t futtatnék rajt.

Kártyát beteszem, pfsense install rendben lemegy. Semmi gond. Viszont, leállítás után nem jut el boot-ig a rendszer. 2-es "hibakóddal" megállunk. Ennek utána nézve, PCI bövítő kártya hibát jelent.

Akárhányszor indítom mindig erre a hibára áll ki.

 

Ellenben, ha áramtalanítom, akkor elsőre minden esetben indul rendesen. Ugyan úgy megvan a hiba a boot során, de áramtalanítás után elsőre minden esetben meg tudja oldani. Elindul a rendszer, majd leállítom és újraindításnál ugyan úgy 2-es kóddal megáll. 

 

Tehát, áramtalanítás --> I. boot rendben --> leállítás majd indítás (vagy reboot mindegy) --> boot NOK --> innentől 20-ból 20 sikertelen, 2-es kóddal megáll --> áramtalanítás és boot rendben lemegy és akár hányszor megcsinálom az áramtalanítást minden esetben az első boot rendben lemegy.

 

Valakinek ötlete?

Az idrac-ban lehet valami részletesebb log esetleg valahol eldugva?

 

szerk.: Természetesen a kártya nélkül 100%-ban működik a rendszer.

 

Köszi a válaszokat előre is!

Hozzászólások

Kártya nélkül rendben van? Másik slotban nézted a kártyát? A kártyán a boot opciót letiltottad, akár a BIOS-ban az adott PCIe slot boot részét, lásd még PXE boot? Minden firmware az elérhető legfrissebb?

Jellemzően az ilyen kártya átpakolásból nem szokott gond lenni, de ettől még lehetnek random hisztik.

Mind1 miből jött ki, a DELL gépben a BIOS a jóég tudja mit és hogyan vár el, pláne ez egy HP kártya, aminek szintén lehetnek elvárásai. :) Oldalakat lehetne azzal teleírni, hogy mi és milyen kombóban szerette egymást, csak valami irrelevánsnak tűnő beállítás után lett élet, vagy akár workaround kellett. Nagy szerencse, hogy vannak szabványok, hiszen mindenkinek lehet sajátja, szokta mondani egy tapasztalt kolléga.

Még olyan banális probléma is lehet, hogy egyszerűen fw kell a dell gépen ÉS a hp kártyán is. :)

lehet a driver valamit elallitgat a kartyan es ezert nem akar reboot utan mar tovabbmenni. szivas.

tudom, hülyén hangzik, de DELL serverbe miért nem DELL branded kártyát teszel? :-)

Én is arra gyanakodnék, hogy a driver alakít valamit, ami miatt a reboot nem tud lemenni. A szokásos dolgok megvoltak (DELL bios, idrac, stb)? 

Nincs BIOS sem, amikor megall a folyamat, igy nem tudok ott semmit nezni, csak az elso bootnal, kozvetlenul aramtalanitas utan. Egyebkent a BIOS friss, de nem nagyon van allitasi lehetoseg.

Egyedul az IRQ-val lehetne jatszani, de ezt nem ertem pontosan hogy mit takar.

Amire meg gondoltam, hogy egy factory reszetet kellene neki adnom, hatha...

 

Az IRQ-rol esetleg valaki diohejban?

 

Koszonom!