Egyszerű webgalériát keresek

Egy egyszerű self hosted webgalériára lenne szükségem. A képek könyvtárakban vannak, a struktúra megőrzése fontos. Kicsi, gyors eszközt keresek, ami nem "cachel" tele mindent, hanem megjeleníti/egyszerűen lerendeleri a képet, ami nehezítésként smb megosztáson csücsül. Nem kell tudnia feltöltést, könyvtárkezelést, stb. Sőt jobb is ha nem tud ilyet, de jó, ha van egy szép letöltője. Alapvetően nem képek managelésre szánom, hanem megjelenítésre. Ezek alapján a pigallery2 lehetne a legjobb megoldás, de sajnos a bökkenő ott van, hogy elég sok könyvtár van és ezekben rengeteg alkönyvtár, amiben viszonylag sok (több, mint 5000) kép van. Azt olvastam, hogy a pigallery2 belassulhat ilyen esetekben. A környezet egy HP  szerver rajta Proxmox. Tehát lehet docker, vagy natív webes php, vagy akár python megoldás is. Nekem mindegy, mert kap egy dedikált vm-et és onnantól nincs gond.

Ui. Nextcloud-ot próbáltam gallery modullal, nem szerette a sok képet és rengeteg szemetet is generált. Erre nincs szükségem. Ugyanígy jártam a photoprism alkalmazással is. Ezeket tehát nem szeretném.

Köszönöm az ötleteket!

Hozzászólások

Hugo static site generator es egy gallery theme hozza, pl ez https://themes.gohugo.io/themes/gallerydeluxe/ ?

Szerintem ha a fel van mountolva a gepen a samba megosztas, es beallitod a hugonak hogy onnan vegye a content/images konyvtarat, akkor legeneralja a site-ot a kepekkel egyutt. Max egy cronjob vagy valami kellhet meg hogy idonkent ujra megtegye ezt, nem tudom hogy samban keresztul eszreveszi-e ha uj kep van 

Szerkesztve: 2024. 04. 26., p – 10:48

https://github.com/filebrowser/filebrowser

Én nem galériaként használom, de úgy is működik.

Sambán töltöm fel a fájlokat, ő meg a megadott könyvtárat listázza, fájlok letölthetők, megoszthatók, képek megnézhetők, léptethetők.

Nekem docker-ben van (samba külön dockerben)

Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Dobálom fel dockerbe az általatok ajánlott applikációkat, ha megtaláltam a számomra nyerőt, majd megosztom a tapasztalatokat. (Azért nem rossz dolog ez a docker. Nem szemeteli össze az alaprendszert, skálázható, alakítható, homokozni is kiváló. :))