Data roaming / tethering problema

Fórumok

Hi,

 

Fura jelenseg, megprobalom minel reszletesebben leirni, hatha...

 

Kulfoldon (Szlovakia) szeretnem a Digi (Vodafone) elofizetesemmel hasznalni a mobilnetet ugy, hogy a mobiltelefonomrol osztom meg Wi-Fi tetheringgel - de nem mukodik, Erdekes modon a nevfeloldas OK, tehat ha a szamitogep osszekapcsolodott a telefonnal akkor a ping www,kernel.org kiirja az IP-t the valaszok mar nem jonnek.

A telefonon mukodik a mobilnet, tehat bongeszes, ssh, ping mennek rendesen. A keszulek dual-SIM-es, van benne egy Telekom kartya is, ha atvaltom a telefont, hogy arrol menjen a net akkor a a szamitogepen is mukodik. Magyarorszagon mukodik a tetheringes megoldas mindket kartyaval.

Emellett van egy masik hasonlo telefon is, ami szinten dual-SIM, szinten Digi / Telekom kartyakkal, ha azon osztom meg a netet akkor akar Digi akar Telekom, van net a szamitogepen.

A "mukodo" telefon egy Redmi 9, Android 10 a "nem mukodo" pedig egy Redmi Note 9, Android 11 - bar szerintem nem ez nem igazan szamit.

A kartyak evekkel ezelott egyutt lettek vasarolva, igy azt is kevesse gondolnam valoszinunek, hogy a szolgaltato beallitasai masok az egyiken mint a masikon.

A roaming szolgaltato sem szamit, barmelyik kulfoldi szolgaltatohoz csatlakozok, az egyik mukodik, a masik nem.

A problemat az utobbi idoben tobbszor tapasztaltam, de nem emlekszek, hogy mikor kezdodott (ritkan (par havonta) keveset (1-2 nap) van ilyen, hogy Szlovakiaban hasznalnam).

A hiba permanens amiota elkezdodott, szoval nem az van, hogy neha mukodik, neha nem.

A tesztelgetesre nem sok ido van, most pl. egeszen holnap delelottig ;-)

 

Amit meg nem probaltam, hogy kicserelem a ket digis kartyat a ket telefon kozott, ezzel esetle kiderulhetne, hogy telefon beallitasa vagy a szolgaltatoi beallitas okozza - ezt majd megprobalom, de ahhoz ki kellene banyaszni a SIM-eket.

 

Probaltam osszeallitani google kelesoszavakat, de a fentiproblemat keptelen vagyok leirni egy google keresesben, amiket meg probaltam az nyilvan teljesen irrelevans talalatokat adott.

 

Szoval arra gyanakszok, hogy valami a telefon beallitasaval van, de eddig nem talaltam olyat amitol fuggne.

 

Valakinek van valami otlet, hogy mitol lehet / hogy lehetne megoldani?

 

Koszi!

Hozzászólások

A működő és a nem működő SIM kártyán is ugyaz az APN?

Előfizetéses vagy feltöltőkártyás?

Adatroaming engedélyezve van mindkettőn?