glade

Fórumok

Egyszerű gui-t szeretnék csinálni CCC-ben régen sok Clipper programot írtam azért esett erre a választás, viszont ezen a területen teljesen új vagyok. Hogyan lehet a Glade forráskódot CCC-hez fordítani vagy van-e vmi leírás amin elindulhatnék?

Hozzászólások

Az eredeti GTK és Glade dokumentációkat és a CCC példaprogramokat lehet használni. Úgy emlékszem, a Glade forráskódot (XML) nem kell fordítani, hanem ezeket a CCC röptében felszedi, és felépíti belőle a GUI-t.

--
CCC3
CCCGTK

Így igaz, de.
Sajnos a CCC Glade csatolója elég hiányos, sok minden van, amit nem vesz észre az xml-ből. Ezeket be lehet állítani utólag is, úgy, hogy név szerint kikeresed az adott widget-et, és állítgatod.
A másik út az, hogy eleve kihagyod a Glade-et, és GTK-s objektumokkal felépítgeted az ablakaidat. Ez nyilván macerásabb ügy.
Akármelyik úton is jársz, elkerülhetetlen, hogy közben GTK tudásra ne tegyél szert. A CCC GTK csatoló egyszerűen csak kivezeti a GTK hívásokat, tehát gyakorlatilag marginális eltérések vannak mondjuk egy CCC-s és egy Pythonos kód között, ha mindkettő GTK-s ablakot épít fel. (Az eseménykezelés persze más tészta.)
Ha van konkrét kérdésed, akkor kérdezz. Én úgy dolgozom most GTK-val, hogy Glade-ben megtervezem a dolgokat, mert csak jobban látszik úgy, és átírom GTK kódba, de azért teszem ezt, mert történetesen képekből áll össze a felület, és ezért fixed elrendezést használok (ami kapásból nincs benne a CCC Glade-ben).

w

Sziasztok!

gtkFileFilter mint olyan az kimaradt az implementációból, vagy csak én nem találom?
Köszi