WindowsXP a hatterben

Fórumok

Sziasztok,

Vettem par honapja egy egzotikusnak nem nevezheto nyomtatot (Canon MX850) amit mar regota probalom ravenni, hogy linux alol nyomtatni tudjak vele, sajnos egyenlore semmi siker. Windows alol nincs problema vele, de a gepet joreszt ubuntu linux-al hasznalom. Ma mar ritkan, kizarolag nyomtatas celjabol windows-al bootolom.
Olyan megoldason gondolkodtam, hogy egy kis eroforras igenyu windows xp mindig futna a hatterben, ami kizarolag a linux-os nyomtatast szolgalna ki. a telepites es beallitasok utan nem lenne szuksegem a feluletre sem, csak hogy samban keresztul elerjem a megosztott nyomtatot.
ami fontos lenne, hogy a windows a mostani halozatommal egy subnet-ben legyen, hogy elerheto legyen szamara a nyomtato, mivel az is halozatba van kotve.

Van ertelme a dolognak, vagy eleve halalra van itelve?
Varom a tippeket!

Udv,
Gabor

Hozzászólások

Szervusz!

Ha erre félre tudsz tenni egy gépet, ahol ezt futtatod, akkor nincs gond.
Ha inkább virutálizálnál egy XP-t akkor itt egy számomra relevánsnak mondott cikk, ami egy elég fapadosnak tűnő linuxon alapul. ÍME

/mazursky

Love your job but never love your company!
Because you never know when your company stops loving you!

Szia,

Nincs szuksegem kulon gepre mivel a a linux szerverem mindig be van kapcsolva. Ott szeretnem futtatni hatterben.
A link-en levo megoldas nem rossz, de nekem fapados illetve probaltam mar hasonlot. Nem akarok mindig atmaszni windows-ba es elinditani a nyomtatast. Azt szeretnem, ha egy megosztott nyomtatora tudnek racsatlakozni.
Azert koszonom a hozzaszolast.

Udv,
Gabor

Hmmm...
Lehet, hogy meg lehetne oldani, már én is gondolkoztam ezen, csak hát az én gépemen olyan 80-90%-os CPU használattal jár. Nem tudom, hogy bármilyen optimalizációval (Windows-os buherátor oldalakon vannak erre tippek, hogy milyen szolgáltatásokat kell leállítani, registry-ben állítani), ez lentebb szorítható-e.