VMware ESX 3.5 u2 hardware limit

Fórumok

Sziasztok,

Lenne egy gép, amiben 4 db 6 core Intel Xeon CPU és 96 GB memória lenne. Ezen futtatnék VMware ESX 3.5 u2 -t. Nézegettem a VMware oldalán, hogy mi a maximális memória illetve cpu támogatás, de nem volt egyértelmű. 64GB memória támogatásról találtam említést. Valaki üzemeltet/üzemeltetetett legalább ilyen konfiguráción 3.5-ös VMware-t? Azt gondolom, hogy mivel linux alapú, ezért nem hinném, hogy a 4x6 core problémás lenne, sőt a 96GB memória sem, de ezt a VMware is tudja :)?
Köszönöm előre is a segítséget.

Hozzászólások

256 GB/esx a limit, es 64 GB/vm, szoval fogod tudni hasznalni. Az ESX nem linux alapu, az ESXi plane nem. A kernel vmkernel. Sima ESX-nel a konzol operacios rendszer red hat alapu, ami kb olyan adminisztrativ jellegu entitas, mint xennel a dom0.

+1

ESX-en a "csak management célokra" való konzolon kezdj el killelgetni. A vmware server ugye egy OS-re ülő alkalmazás. Megkeresed az arra analóg processzeket a konzolon és kikilleled. Simán megölsz egy virtuális gépet, vagy az egész esx-et. Hol itt a domain szeparáció meg a nem linux alap? Igen, effektíve a virtualizációs kernel nem a linux kernelből származik. De aki kiejti a "bare metal-on fut a virtualizációs kernel" szöveget, az benyelte a marketing bullshit-et.

Üdv,
BaZso

"ESX-en a "csak management célokra" való konzolon kezdj el killelgetni."

A vmkload_app -okra gondolsz? A man page-enek elso par sorat elolvasnad, ha szepen kerlek?

"A vmware server ugye egy OS-re ülő alkalmazás."

Meg a tuxracer is. Es? Most itt mintha nem arrol lenne szo.

"Hol itt a domain szeparáció meg a nem linux alap"

A domain szeparacio ott van, hogy ezt olyan vm-bol, amibe a vmkernel nem biztosit apit explicite erre (merthogy ugye a COS pont erre valo) nem tudod megcsinalni. (Vagy ha megis, kuldd el a kodot a TippingPoint-nak, jo penzt kapsz erte.).

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Azt hogy csak végső esetben killeljem ki? Ugyanmá... Élesbe csak olyat rakok, amit előtte megnyúztam, látom mitől hal(hat) meg milyen tünetekkel. Klaszternél is azzal kezdem, hogy kinyírom a klaszterdémont az egyiken. Ha splitbrain-t okoz, már megy is a kukába. Ez ugyanaz. Tesztrendszeren megnéztem mit tud, és kísértetiesen hasonlított az általam előtte használt "vmware server" alkalmazáshoz, és szúrta a mérnöki vénámat az, hogy a service console csak egy virtuális gép, amitől nem függ semmi. Hát ez ebben a formában khm... szóval nem igaz. Ez csak management felület mi? Nekem a "gui" lelövése ne nyírja ki a szolgáltatásomat...

Üdv,
BaZso

Szerk: Ja és semmi bajom azzal hogy alkalmazás. Azzal annál inkább hogy ennek ellenére azt mondják róla, hogy nem az, és ha rákérdezek még le is hülyéznek...

"Azt hogy csak végső esetben killeljem ki? Ugyanmá..."

Tippelhetek? Nem olvastad el.

"kísértetiesen hasonlított az általam előtte használt "vmware server" alkalmazáshoz"

Tavolrol kodben. De egye fene, hasonlit (vegulis, mindketton rajta figyel a vmware logo, meg mindketto virtualizaciora valo), de akkor hagyjuk a "mérnöki véná"-t, mert ez igy max. bolcseszmernok.

"Hát ez ebben a formában khm... szóval nem igaz."

Halljuk, miert nem? Ez is olyan mernoki vena-dolog? Akkor elmondod nekem, hogy az esxi-bol vajon hova tunt a linux kernel? (Segitseg: itt lehet kotoraszni. Segitseg2: a vmklinux kodjaba nezz bele, mielott nagyon megorulnel neki.)

"azt mondják róla, hogy nem az, és ha rákérdezek még le is hülyéznek..."

Kicsit kozelebb a valosaghoz: nagy magabiztossaggal hulyeseget allitasz rola, es lehulyeznek. Nem mindegy.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

A linket köszönöm, nem is tudtam, hogy vmware cuccok vannak oss alatt.
Az, hogy az esxi alatt le van tiltva az sc-ben az ssh és el van dugva a felületről (szigorúan feltételezés, és még okot is sejtek, túl könnyű volt leszkriptelni a hiányzó funkciókat...) egy dolog, de nem magyaráztad meg, hogy az sc-ben futó processzek kinyírása vagy épp az sc reboot-ja miért rántja magával a többi virtuális gépet, ha amúgy semmi köze hozzájuk... Szóval?

Üdv,
BaZso

"Az, hogy az esxi alatt le van tiltva az sc-ben az ssh és el van dugva a felületről"

Nincs eldugva, hanem nincs benne. Ami az esxi-ben van, annak az esx-es cos-hez semmi koze. Peldaul tisztesseges linux kernel sincs benne.

"szigorúan feltételezés, és még okot is sejtek, túl könnyű volt leszkriptelni a hiányzó funkciókat..."

Marmint az esx-hez kepest? Mondj nehanyat! (Igazabol ne tord magad, nincs ilyen hianyzo funkcio).

"de nem magyaráztad meg, hogy az sc-ben futó processzek kinyírása vagy épp az sc reboot-ja miért rántja magával a többi virtuális gépet, ha amúgy semmi köze hozzájuk... Szóval?"

A vmkernel direkt lovi le oket, mert eltunik a kommunikacios feluletuk a "kulvilag" (vmware management eszkozok) fele. Errol magad is konnyen meggyozodhetsz, ha megnezed, mit is csinalnak a szoban forgo vmkload_app processzek: pollingoljak a cos kernel "vezerlo" interface-et, es irjak bele az okossagot a socketjeikbe. Ezen kivul a vilagon semmit.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!