Gentoo + Audacious2

Fórumok

Üdv!

Sajnos valamiért mikor az egyik kedvenc lejátszómat (Audacious) használom Gentoo alatt akkor néha jelentkezni szokott egy bug, teljesen randomra. Ami történik a következő hallgatok egy számot egyszer csak beletekerek, akkor még oda ugrik aztán fogom az elejére ugratom a lejátszási sávon és onnantól befagy az egész a zene megy tovább onnan ahonnan elsőre tekertem és nem lehet kilépni csak ha ki killelem vagy force quit al kilépek.

Próbáltam elcsipni tail-el a ~/.config/audacious/log ban a történéseket de semmi fail, crash, error nincs. Tehát a befagyás pillanatában nem változik a logfile, amikor megnyitom akkor pl írja hogy betöltötte a pluginokat stb... a message-ben sincs semmi.

Próbáltam újra fordítani a lejátszót, de elég elkeseredt próbálkozás volt.

emerge -pv audacious

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild R ] media-sound/audacious-2.2 USE="nls session sse2 (-altivec) -chardet -libsamplerate" 0 kB

Total: 1 package (1 reinstall), Size of downloads: 0 kB

Ezeket a USE okat használom és mint látjátok a legutolsó stable verzio van fent. Gondoltam lehet egy downgrade megoldaná, ha nincs ötlet majd akkor megpróbálom azt is.

Előre is köszi!

Hozzászólások

Nekem ma először csinálta ugyanezt. Archlinuxon, tehát szerintem nem Gentoo hiba. Most így hirtelen nem találom az Audacious oldalán az issue-t, de jó lenne megkeresni, ha ketten észrevettük a hup-on, akkor a világon mások is észrevehették :)

Másik, amit mostanában vettem észre, hogy néhány ogg fájlba nem tudok beletekerni és nem is tudja, hogy milyen hosszú a szám. Megnéznéd az OpenBSD zenék közül a 4.6-ot?
http://www.openbsd.org/songs/song46.ogg

--
http://sandor.czettner.hu

Nem gondolnam, hogy ez audacious bug, azt sem, hogy Gentoo. Valamelyik fuggosege okozza a gondot, errefele keresgeljetek.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nekem is csinálja ezeket a hibákat (gentoo ~amd64 -O3 ... ) + ha http stream-et játszok le és utána másikat választok kifagy a prg.-am és csak kill -9 el lehet bezárni. Nekem még nem volt időm a dologgal komolyabban foglalkozni, inkább mást lejátszót használtam, használok.

A gentoo irc csatiról engem az audacious csatijara kuldtek, ahol egy srac egybol keszsegesen azt atancsolta rakjam fel a 2.3_alpha2-t. Erre mondtam a sracnak, hogy dehat az harmasked titulusba van, erre azt mondta, hogy tudja mivel o rakta hardmasked be szoval rakjam fel nyugodtan. Tehat felraktam de nem hogy kevesebb lett volna az ilyen jellegu hiba hanem meg tobb. Aztan addig maszkolgattam mig felraktam a 2.3_alpha1-et ezzel most tokeletesen mukodik a lejatszo, eddig.