Az "elveszett" adatokról ...

Tokaji Szamorodnit ...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 01. 03., sze – 09:02

“többen is megnézték”

Jó kitartó(?) vagy, én ^ ezen a ponton engedtem el mindig. Aki előttem összebarmolta ismeretlen módon, az majd megoldja. Úgyis az a duma szinte mindig, hogy nem csinált semmit az csak megnézte.. aztán volt aminek már a csavarjai is fel voltak oldva, vagy hoppá.. volt egy idegen és friss MBR is rajta. Á, csinálná a faszom. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem volt összebarmolva. Egy fsck kellett rá. Az egész diagnosztika nem volt több 1 percnél. Kollégáim röhögtek és azt találgatták, hogy a tulaj hogyan nem volt képben azzal, hogy milyen fájlrendszeren tárolják az adataikat.

Én arra tippeltem, hogy vagy egy NAS-ra volt felszúrva és megosztva, így fogalmuk sem volt, hogy a network share-en keresztül mire ment a tárolás. Vagy volt egy rendszergazdájuk, aki értett hozzá, erre mentett, de megpattant és otthagyta őket, hogy szopjanak vele :D

trey @ gépház

Apró hőstettek mint a router újraindítása hogy megint legyen net :D

Nekem pár éve volt hasonló, igaz ott nem céges adat volt hanem ismerősnek belőhetetlen értékű családi fényképek és videók már elhunyt nagyszülőkről. A nehezítés az volt hogy a HDD valóban HW hibás volt, ment fél percet aztán kattant és megállt. Külső USB tok, a megoldás az volt hogy jó szögbe kellett rakni ahol még valami csoda folytán nem állt le benne a motor, rsync-el kihúztam amit tudtam mielőtt végleg megadta magát.

Kb 90% siker, volt ami odaveszett de a nagyja meglett. Azóta a kedves hölgy tudja hogy az az adat ami egy helyen létezik az igazából nem létezik.

Apró hőstettek mint a router újraindítása hogy megint legyen net :D

Jaja, ehhez képest néhány "szakember" elvérzett rajta. :D Mondjuk eleve nem értem, ha adatot akartak menteni róla, akkor miért Windowszal próbálkoztak? A legalkalmatlanabb erre a feladatra.

trey @ gépház

Ha tippelnem kéne akkor próba szerencse alapon. Manapság már az is szakinak vallja magát aki tud warezwindózt telepíteni olcsó freedosos laptopra és sajnos ezekből egyre több van. Pont az ilyen emberek miatt keresünk mi jobban és vagyunk megbecsült szakemberek.

A mai technika arra nevel hogy csak használd és ne érdekeljen mi van mögötte, minket meg szórakoztat a backend megértése. Hasznos hobbi.