Mit nézek most #33 - Black Mirror SE6

Egyik kedvenc sorozatom, ami - egyebek mellett - a technológiai fejlődésben rejlő veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó érdekesség:

Charlie Booker, az epizódok szerzője megkérte a ChatGPT-t, hogy írjon meg egy részt, de szar lett. Elmondása szerint a ChatGPT semmi újat nem tudott kitalálni, mindössze arra futotta, hogy a korábbi évadok részeit felhasználva valami szar zagyvaságot alkotott:

“I’ve toyed around with ChatGPT a bit," Brooker reveals in the new issue of Empire. "The first thing I did was type 'generate Black Mirror episode' and it comes up with something that, at first glance, reads plausibly, but on second glance, is shit. Because all it’s done is look up all the synopses of Black Mirror episodes, and sort of mush them together.

Hozzászólások

Minden AI annyit tud amit megtanitasz neki. Mi ezen a csodalkozas.

Fosik itt mindenki. Ha nem engeded szabadon, akkor ez sem tobb egy franciakulcsnal, amikor kell hasznalod.

Persze amerikaiaknak mindent tul kell tolni.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Mi eddig ket epizodot neztunk meg, az elso amolyan "nem rossz" volt, hatarozottan Black Mirroros hangulattal, a masodik kimondottan jo (bar nem igazan ujszeru), de nem sok volt benne a Black Mirror, kivancsi vagyok a kovetkezore :D

Szerintem az egészet egy AI írta.
Mindegyikben volt valami gondolatébresztő részlet, de elég egysíkúnak éreztem. Alul múlja az eddigi évadokat. Azokat sokkal több rétegűnek vagy részletgazdagabbnak talátam.

Mindegyikben volt valami gondolatébresztő részlet

Ennyi a lényege. Ennél bonyolultabbra nem is lehetne megcsinálni, mert akkor elveszik az az egyszerűsége, ami miatt az átlag Netflix néző is megérti. A techno blabla szintjén nem lehet ezen szint fölé emelni.

trey @ gépház