Nem jött be a tőzsdére lépés a SUSE-nak, visszacsinálja

Két éve lépett nagy csinnadratta mellett tőzsdére a SUSE:

Történelmi pillanathoz értünk május 19-én: megkezdődött a SUSE részvények értékesítése a frankfurti tőzsdén.

[...]

A tőzsdére lépés még nagyobb pénzügyi és működési rugalmasságot ad a SUSE számára, így felgyorsíthatjuk növekedésünket, miközben továbbra is szilárd alapot biztosítunk ügyfeleink számára a digitális átalakuláshoz elengedhetetlen, kritikus fontosságú IT-alkalmazások és szolgáltatások működtetéséhez. A jövőben további fejlesztésekkel szeretnénk hozzájárulni az open source közösség, partnereink és ügyfeleink sikeréhez, hogy még inkább kit tudják használni az innovációban rejlő lehetőségeket, és a nyílt technológiák használatával elkerülhessék a gyártófüggés csapdáját” – fogalmazott a vezérigazgató.

Most pedig visszaalakul privát céggé:

A Linux-szerető szoftverház, a SUSE kilép a frankfurti tőzsdéről és ismét magáncéggé válik, mindössze két évvel a 2021-es tőzsdei bevezetése után.

[...]

Az ügylet részvényenként 16 euróra értékeli a SUSE-t, ami jóval a 2021-es jegyzés 30 eurós árfolyama alatt van, de a csütörtöki 9,605 eurós záróár felett.

Részletek itt.

Hozzászólások

Vagyis, aki SUSE részvényt vett 2 éve és most eladja nekik, az a fele pénzét (plusz az infláció)  elbukta két év alatt. 

Jó üzletnek tűnik :D

trey @ gépház

Ha az EQT Private Equity cég az a Suse saját cége, akkor jó üzletet csináltak: kaptak egy csomó tőkét, és most visszaszerzik a teljes cég tulajdont kb. fele áron.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Sosem értettem, mire jó igazából a SUSE. 

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam.
RH 8.8 alatti REAR 2.6 DR tesztnél. 0 info van arról, hogy milyen csomagok szükségesek.
rear -v mkbackup hibát adott.
Még jó, hogy ez megmondta mi kell:
dnf whatprovides /usr/*/grub*/x86_64-efi/moddep.lst

Egy projektünknél használtuk, illetve automatizáltuk az új vm-ek legyártását, bekonfigolását. Nagy német ipari cégnél magától értődik, hogy ezt választják, ha Linux és szerver. 

Ezen kívül az egyik első desktop linuxom volt még az őskorban. 

Szerintem valaki megvásárolja az EQT-től és így volt egyszerűbb. Oracle vagy SAP.

Nem egészen értem a problémát. Például a Dell is meglépte ezt emlékeim szerint. A tőzsdének nem csak előnye, hanem hátránya is van.