További leépítéseket jelentett be a Google vezérigazgatója

Címkék

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója arra figyelmeztette a vállalat dolgozóit, hogy további elbocsátások várhatók, mivel a Google új technológiák, például mesterséges intelligencia irányába helyezi erőfeszítéseit. Erről a vezérigazgató a „2024 priorities and the year ahead” című, szerdán kiküldött emlékeztetőjében tett utalást.

Részletek itt.

Hozzászólások

Heti 7 nap, fizetés nélküli home office.

trey @ gépház

Legfeljebb ha máshová sem tudnak menni. (Ex)kollégák közt van olyan, aki pár éves távlatban 100k körülről 300k fölé tornászta a fizetését (startup, Meta, Google, Uber stb vonalon). Így gyorsan rájuk nézve egyelőre egyikük sem munkanélküli, és nem is volt az egy hónapnál tovább.

Nabasszus. De akkor ki fogja megvalaszolni a kerdeseket amiket beirok a keresomezobe, ha elkuldik az ott dolgozo, valaszolo embereket? :-)

Ez miért csinálják, amúgy, hogy ezt így bejelentik előre, hogy mindenki elkezdjen keresgélni? Ennek nem azaz eredménye, hogy azok találnak, akik maradhatnának is? :D

Valószinűleg azt szeretnék hogy a munkavállalók mondjanak fel, ne nekik kelljen.

Valahol hallottam hogy a T a nagyobb leépítések kihirdetése előtt ki szokott küldeni körüzenet
azzal hogy aki magától mond fel az kap valami grátiszt. :)

Az összes gigacég ilyen, nincs elvárva de még értelmezve sem a jobban csináld / csinálod. Pontosan az a cél hogy minél egyszerűbb legyen a munkád és kiszámíthatóan dolgozz, csak problémát generálsz azzal ha jobban teljesítesz.

nálunk is az anyacégnél a sok éve évtizede ott dolgozó, még messze nem nyugdíjközeli embereknek beajánlanak ilyen 10-12 havi fizetést érő felmondási papírt, nyilván a többség elfogadja. Különben 1 év múlva úgyis kirúgnák, csak akkor már lófaszt nem  fog kapni. És ezek kb a top kategóriás szakemberek a területükön a cégben. A gyengébbek, kezdőbbek, amatőrebbek, akik csak pár éve vannak még állományban, azok pl. jellemzően nem is kaptak ilyen ajánlatot  Ezek után jönnek itt egyesek céghűséggel lojalitással meg egyéb értelmezhetetlen fogalmakkal....?

Egy guglinál milyen lojalitást érezzen a munkavállaló a munkaadójával szemben, de komolyan! Amíg kapja minden hónapban a fizetését, addig eldolgozgat. Aztán ha egyik péntek délután jönnek az asztalához a szekusok h. gyere be a főnök hivat, akkor addig tartott a dolog. És itt nem arra kell gondolni, h. csinált bármilyen hibát, károkozást, nem. Szimplán az ekszel szerint a te rabszolgaazonosító kódszámod zöldből pirossá változott, ezért téged most ki kell rúgni. Pont. Nincs fellebbezés, a véleményed v. a közvetlen főnököd megkérdezése, semmi. Lehet h. ő is max. 1-2 nappal hamarabb már tudja, de beleszólása neki sincs. Ő is csak kussolni tud, mert ha ha nagyon jártatja a száját, esetleg még ő is felkerül melléd a listára. Olyan főnök pedig nem nagyon lesz az országban, aki inkább a beosztottjaival együtt feláll, mert annál jobban ragaszkodik a saját posztjához mindegyik.

Miféle lojalitást hisz bárki is h. még létezik egy ilyen fentebb leírt munkáltató - munkavállaló viszonyban?

Azt tegyuk hozza, hogy orszagonkent nagyon eltero a jogi kornyezet, amit felmondaskor be kell tartani. Pl. USA-ban "at-will" contractok miatt akar minimalis felmondasi ido alatt el lehet kuldeni vkit. Magyarorszagon van 1-3 honapos felmondasi ido + ledolgozott evek szamatol fuggo bucsu penz. Franciaorszagban meg lenyegeben keptelenseg leepitest veghezvinni a vegtelen szakszervezeti korok miatt.

Szerkesztve: 2024. 01. 23., k – 08:21

Hany embert kell elkuldeniuk ahhoz, hogy ujra olyan megbizhato legyen a keresojuk, mint 2010-ben? :)

Ugyanis akkoriban jobban mukodott az AI-juk, es hat ha mar arra fogjak...

Az internet elsivatogosodott, nincs hol keresni.

 

vagy termeket ajanl ki, facebookon belul nem kereshet, mar alig van egy-egy publikus forum, ahonnan erdemi informaciohoz juthat a kereso. Teljesen kieheztettek.

 

Jobb hijan a youtube videokat atirjak szovegge, es abban keres, es azt ajanlja ki.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

szarbol az ai sem tud varat epiteni. be kene tiltani az ilyen mokolast a p*aba, ami az ai generalt tartalmakkal ugyebar csak egyre szarabb lesz, (eljen a SEO...) effort sem kell a baromsag generalasahoz. :)
es nem, nem csak a google szarabb, hanem az osszes kereso ettol.

nem csak spam es nem csak a google.keresoje a ludas.

Ha megnezed a youtube-ot, akkor olyan 2010-2018 kozott valoban lenyegre koncentralt videok voltak (pl. 20-25 perces tutorial videok, amik utan lehetett epiteni az adott dolgot).

A mostani trend pedog az, hogy szinten 20-25 perces video, de a mondanivaloja egy gondolat.

 

Ami penz kozpontuva valik az mind elszarodik.  C'est la vie.

Tok fuggetlen a politikatol.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

youtube-nal kb. az amikor emberek a megelhetesuket tettek a youtube-ra.

 

Azelott konkretan volt egy blogja a neten, aztan a videot is sajat maga hosztolta, es utana kapcsolt, hogy a youtube ingyen hosztolja neki.

 

Egy nagyon jo pelda erre:

woodgears.ca

 

Minden videonak van irott cikke kepekkel. A video belinkelve youtube videokent.

Egyebkent pont nala lehet megfigyelni egy torest 2018 kornyeken.

De lehet csak oregszik+ egeszsegugyi problema.

 

De kivulrol nezve ellustult. A tartalmai evergreen-ek,  azaz a 8 eves videoi bevetelt termelnek, igy nem tori magat.

 

Nagyon jol beleillik a tremdekbe, mert a mostani videoi rovidek, hol vannak mar a tobb reszre bontott projektvideoitol.

Volt egy idoszak, amikor frankon csak dumalt.

 

A masik oldalrol, ha nincs yt penz akkor tizedennyi outputja se lett volna a fickonak.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Túl sokan nézték a Youtube-ot reklámblokkolóval.

Látjátok, ingyenélő™ feleim? Íme az okozott™ kár™.

Vesszen a szakszervezet! Ja ott olyan sosem volt o.O

Szerkesztve: 2024. 01. 24., sze – 09:30

Mikor a ceo helyettesítő ai-t is kezdik fejleszteni, vajon akkor  lefittyen majd Pichai picsaszája? Vagy az ilyenek addig nem hiszik el h. rájuk is ugyanaz a sors vár mint a rabszolgáikra, amíg az ai nem kísérteti ki a szekusokkal őt magát is az irodán kívülre?

Az AI olyan, mint a Del-Azsiaba kiszervezes.

Valaki most megkapja az elolepteteset, amiert megigerte hogy felelosseget vallal es a munkaerok felet meg lehet AI-val sporolni.

Es eltunik a szep szines "sporolos" oneletrajzaval meg a szep sporolos grafikonjaival mashol rontani a levegot, mire ugy beerik a munkaja, hogy mar 3x annyi embert kell felvenni az emberhiany altal okozott karok miatt.

Lattuk milyen volt az Indiaba kiszervezett IT support. Az AI az uj India, leepitesi, letszamsporolasi elsodleges indok - ideiglenesen.